![]() |
Quote:
Kezdő akvaristáknak amúgy nagyon is javasolható fajok a platti és a guppi, meg még 1-2 elevenszülő. Viszonylag igénytelenek, ráadásul a szaporodásuk se problémás, lévén extra körülmények biztosítása nélkül is összehozzák a dolgot. Nekem legalábbis sikerélmény szempontjából fontos volt mindig a halak szaporítása. Most is az lenne, de cegének betegek, és ilyenkor nem nagyon van kedvem foglalkozni az egésszel, amitől aztán még betegebbek lesznek:D |
Quote:
A halakról réges-rég lemondtam már. :D Jó nekem a teknős, meg a szőrősek. :D |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
csak lehetőséget kell nekik adni a túlélésre ;) Van az az akváriumba való felszínen uszkáló vizinövény fajta. Fogalmam sincs mi a neve. De az, ha van és elég sűrű, a kicsik megbújnak a szálai között és a többi halnak esélye sincs a kanibalizmusra :) Tapasztalat :)... ráadásul sztem szép is. Kéne megint egy akvárium :rolleyes: Nem foglalkoztam halakkal kölyökkorom óta. |
Quote:
Hajrá Cece!!!:D |
Hát nekem a halakkal sosem volt szerencsém.
Aranyhaltartásban nem volt sose igazi sikerélményem, nálam nem csak a kicsik hullottak.:D Értek az állatokhoz de a hal egész más témakör.:) |
Nálunk a nagyszülők kezdték a diszhalas dolgot. szüleimnek is van pár akvárium, nekem is , húgomnak unokatestvéreknek nagybácsiknak...
Ha vki nem ért annyira hozzá, akkor én piros szifót és guppit javasolnék. És feltétlen algaevőt. Ha ezek is kihalnak akkor esélytelen a dolog. A sziámi harcossal viszont vigyázni kell arra is,h ne tükröződjön nagyon az üveg. amilyen hülye riválisnak gondolja a tükörképet és idővel teljesen begőzöl. Nekem már csak okos halaim vannak, köszönhetően a vörös kubai ráknak ami szintén abban az akváriumban van. A buta halak már rég elfogytak... |
Quote:
|
Na mióta indítottam a topicot egész sokat fejlődtem:)
van azóta egy 75literes társas és egy 21literes nevelő akvárium-om. A guppikat sikerrel tenyésztettem, összesen 18 van 5 olyan amik már szinesednek és 13 kb 2 hetes.Ezenkivül van 2 ancim, 3 hímbettám (köszönhetően a boltos révedésének, ugyanis 2 nőstényt akaertam 1 hím mellé csak a kezdetben nősténynek látszóakk is hím-ek lettek)2 nagy guppi,2vitorlás,2platti,2blackmolly és 7 neonhal. |
All times are GMT +1. The time now is 07:29. |