Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   tábornokok (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=738)

Pepa 08-13-2006 13:16

Nem, ezt javaslatnak szántam;)

Ez (ha nem orkkal vagyunk) csak +7%-ot adna, amit felfele támadva (+10%) már konpenzáltunk is. Ezzel csak arra akartam rávilágítani, hogy a katonai vezetőknek az ország megvédésében is nagy szerepük van, nem csak a hóditásban.

Ati 08-13-2006 13:25

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 28537)
Nem, ezt javaslatnak szántam

Ez a "Stratégia & Tippek" témakör. Itt javaslatokkal senki nem foglalkozik, csak tippeket ad, illetve stratégiai kérdésekben segít a többi játékos.

Synkel 08-13-2006 20:26

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 28537)
Nem, ezt javaslatnak szántam;)

Ez (ha nem orkkal vagyunk) csak +7%-ot adna, amit felfele támadva (+10%) már konpenzáltunk is. Ezzel csak arra akartam rávilágítani, hogy a katonai vezetőknek az ország megvédésében is nagy szerepük van, nem csak a hóditásban.

Függtelenül attól, hogy ez nem a megbeszélések témakör, Senkinek maxon igaza van:) Seregesnek így is elég kellemetlen, hogy ha alábontanak, elvész a 10% bónusz, ráadásul fele lesz a zsákmány is. Ehhez ha még hozzáadjuka tábornokot is, az tuti gáz lesz. Nem beszélve arról, hogy akkor új toliakció is kell, mert fel kell mérni a távollévő sereg mellett a távollévő tábornokot is...

Pepa 08-13-2006 20:52

Elfogadás

Jó estét!

Értem. Tehát, ez már tulzás lenne a háborúban. De szerintem nem feltétlenül kellett volna hozzá új toli akció.

Synkel 08-13-2006 20:55

Tényleg nem, rájöttem rögtön, csak nem volt kedvem módosítani az üzenetet. Elég lenne haa sereg mellé ki lenne írva, hány tábornok van távol. De az ötlet maga akkor se tetszik.

Pepa 08-14-2006 18:53

A kérdés megfordítása

Igazából csak egy költői kérdés volt, de aztán hirtelen- mint egy Isteni szikra- megláttam benne valami fantáziát:) Viszont ha ez rossz ötlet, akkor miért van tábornok a támadó seregek mellett? Minden, a hóditóban szereplő katonai létformának megvan a támadó és a védő szerepe is. A katonák, a tolik, a varik, mind támadnak- a maguk módján- és védenek "magukkal" szemben is , kivéve a tábornokok, mert mint tudjuk ők csak támadnak. Ez volt az ami motoszkált bennem és keresni kezdtem a választ a nálam tapasztaltabbaknál.

Synkel 08-14-2006 20:29

Pl azért, hogy be lehessen szabályozni az egyszerre kiküldhető seregek számát. Egy üresen hagyott orira egy átlagos szövi- ork és gnóm nincs benne- 20sereget küldhet megtorlásul. Ha nem lenne tábornok, mehetnének 80-al is simán...

Cece 08-15-2006 22:22

Ehhez a témához, csak annyit tennék hozzá, hogy a tábornokok, akiket Te küldesz ki a seregeddel vezetik a csatát.
Az otthon maradt sereget pedig ki más vezetné, mint Te magad, ugyanis Te aktívan nem tudod befojásolni a harcot, ha a sereg már úton van! Szóval otthon Te vagy a tábi + az uralkodó egyben. Ha időben kiszúrtad, hogy sereg tart feléd lehetőséged és legjobb tudásod szerint rendezed be a védelmet (piacozhatsz, segítséget kérhetsz, építhetsz, bonthatsz stb ) :)
Szerintem azzal, hogy otthon marad 1-2 tábid és nyernél + 1-2 % ot, talán jobb több tábit kiküldeni és ez álltal kevesebb támadó egység kell, amiből következik, hogy erősebb védelmed maradhat otthon.

Ez kissé prózaian hangzik, de egy kis képzelőerővel tiszta sor :p

Massza Rex 08-16-2006 07:46

Jól beszélt Cece, magam is így gondolom.

Synkel 08-16-2006 13:52

Cece lehet megin ivott, mert nagyon eltalálta a lényeget:D:D:D

All times are GMT +1. The time now is 11:26.