![]() |
S helyesírási hibákért sorry :)
|
Quote:
|
Ehhez annyira nem értek, de el tudom képzelni, hogy lehetséges :)
Csupán egy hasonlattal tudok érvelni... Egyszer a kertben melóztam és a zsebemben volt a házi drótnélküli teló. Az egyeik haver felhívott, hogy menjek el kv-ra. Be a kocsiba és usgyi. Ő a város másik végén lakik és útközben megcsörrent a drótnélküli. Felveszem, de csak recseg + ropog. Hirtelen nem is vágtam, de később kapcsoltam, hogy ez lehetetlen mivel többszáz méterre vagyok otthonról és a teló hatótávolsága van vagy 50M :D Hazafele lassan mentem és próbáltam jelet fogni azon a környéken. Naná, hogy sikerült :D Később csakazért is körbeautóztam az egész várost és próbálgattam a dolgot. Vagy 3 különböző helyen bejött. Szóval ... ezen az elven talán a net is működik :D Mielőtt bárki rosszra gondolna, nem mentem el máshová éjjnek idején külföldi rokonokat, barátnőket stb hivogani :D Ez kissé offtopic, de remélem nem nehezteltek rám emiatt :) |
No de ezek a telefonok működnek 2, vagy 3 frekvencián, esetleg a jobban 8-on is akár, hogy ne legyenek ilyen összeakadások.
Wireless netnél van egyszer egy 54 bites jelszó, ez 18014398509481984 variáció, ezen kívül van egy 8x255 bites fizikai cím, amire korlátozni lehet, ez 17878103347812890625 variáció. A kettőt még szorozd össze, ennyi lehetőség közül kell megtalálni azt az egyet, amivel működik. Jah, és csak akkor, amikor a jogos felhasználója nem hazsnálja épp, mert akkor ütköznek a címek, és egyikőtöknek se fog menni. Ha valahol elszámoltam, bocsi. :D |
Quote:
Nemtom, hogy, de nekem sikerült :) Nem tudom megmondani milyen modell volt pontosan, mert már nincs meg. Az bizti Panasonic volt kijelző + minden féle extra nélkül. Az esetnek van jópár éve és abban az időben még nem igazán lehetett válogatni telókból egy olyan harcias ori kisvárosában ahol én élek :D Szóval volt a boltban 2 féle teló, egy olcsó + egy drágább. Nah ez az olcsóbbal ment :D Sztem akkoriban a fél város bevásárolt belőle :D |
Hogy egy IPről lehet akár 4-gépen is netezni, az fix, mert nekünk itthon ilyen van. Egy gép amibe bemegy a modem. Összekötve egy szintén asztali PC-vel. ez már 2 gép. DE: amibe bemegy a modem ahhoz hozzá van kötve egy Wifi router, amit 2 laptop is használ. Volt, hogy egyszerre mind a négy megy, naggyából minden este:)
|
Quote:
|
De jó hogy lejelszavaztattam a WiFi rendszert itthon:)
bár ennek a jelét a szomszéd tuti nem veszi, túl gagyi a router:) De MAC címes korlátozás is tutin műxik rajta, nem fizető családtagok kitiltására:))) |
Quote:
|
Quote:
No igen. Még a szomszéd szobában levő családtagot is ki lehet zárni, hát még azokat, akik vadidegenek, és csak rá akarnak kapaszkodni a netre. Ehhez persze az kell, hogy be legyen állítva a router. Viztos vagyok benne, hogy rengeteg olyan felállás van, ahol nincs, és tudsz "ingyen" netezni, de azt hiszem, hogy aki ezt teszi, annak nem büszkének kéne lennie magára. :) |
All times are GMT +1. The time now is 07:33. |