Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Tekercskopás jelzése a tanácsadókban (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4600)

Dus 08-12-2011 14:03

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 291455)

(*) Még nem érted el a maximumot.
(**) A következő kopáskor a maximum alá csökken!

Ezeket meg át lehetne alakítani valami szebb formára. :P
Meg azt is lehetne, hogy csak akkor írja ki a megjegyzéseket, hogyha van olyan színnel kiemelve szám.

Cassandra 08-12-2011 14:10

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 291455)

A piros elmegy (elsőre láttam milyen szám van ott), de a kék a screenshoton is olvashatatlan az én monitoromon.:( Egész konkrétan nem látom, hogy 103 vagy 183. Talán inkább 103.
Monitorcserére most épp nem fussa.:P
Ilyesmi szín nem lenne jobb?

Ati 08-12-2011 14:15

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 291457)
A piros elmegy (elsőre láttam milyen szám van ott), de a kék a screenshoton is olvashatatlan az én monitoromon.:( Egész konkrétan nem látom, hogy 103 vagy 183. Talán inkább 103.

https://lh6.googleusercontent.com/-c...tanacsadok.png

Cassandra 08-12-2011 14:16

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 291458)

Sokkal jobb.

Ati 08-12-2011 15:01

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 291456)
(*) Még nem érted el a maximumot.
(**) A következő kopáskor a maximum alá csökken!

Ezeket meg át lehetne alakítani valami szebb formára. :P
Meg azt is lehetne, hogy csak akkor írja ki a megjegyzéseket, hogyha van olyan színnel kiemelve szám.

Egyelőre a magyarázó szöveget kiszedtem (nincs feltöltve élesben, csak képeket csináltam róla). Lehet, hogy az elég a súgóba, hogy a magyarázatnál lévő színekre ne kapd fel a fejed.

Hex 08-12-2011 15:37

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 291457)

nekem a sötétkék jobban bejön :S jobban látni a monitoron

Cassandra 08-12-2011 16:01

Jó érzékkel fényképezőgépet fogtam és lefotóztam őket, hogy megmutassam én mit látok, aztán jól rájöttem, hogy a szinkombinációk ugyanazok maradtak, így tök ugyanazt látná mindenki mint eddig, ha belinkelem.:D :p Nálam a sötétkék egy kék paca.
Állítgattam a gammát, nagyon fel kell húznom, hogy a sötétebb kék olvasható legyen. Gondolom neked jóval világosabbra van belőve a monitorod. Bár nálam a világos kék még így is jobban látszik. Viszont a piros egyre kevésbé.
Ps: CRT monitorom van. Lehet az is befolyásolja.

Dus 08-12-2011 16:03

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 291462)
Egyelőre a magyarázó szöveget kiszedtem (nincs feltöltve élesben, csak képeket csináltam róla). Lehet, hogy az elég a súgóba, hogy a magyarázatnál lévő színekre ne kapd fel a fejed.

Jajó. Csak lusta voltam 1 tekercset megvenni. :D

A kék színnel kapcsolatban: lehetne mindkettőnél a pirosat is használni. Az egyik esetben a tekercsszám van pirossal (ekkor figyelmeztet, hogy alákopik következőnél), másik esetben meg a meglévő százalékmennyiség (ami arra figyelmeztet, hogy nincs meg a maximum %).

Ati 08-12-2011 16:06

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 291465)
A kék színnel kapcsolatban: lehetne mindkettőnél a pirosat is használni. Az egyik esetben a tekercsszám van pirossal (ekkor figyelmeztet, hogy alákopik következőnél), másik esetben meg a meglévő százalékmennyiség (ami arra figyelmeztet, hogy nincs meg a maximum %).

Az azonos szín használata nem jó. Figyelembe kell venni, hogy félálomban az ember csak a színeket nézi. Nem mindegy, hogy már kopott, vagy csak kopni fog a tekercs.

Hex 08-12-2011 16:19

Ati, nem lenne jobb, ha azokat a színeket használnád, mint pl. a pontlistánál? értem én ezalatt a fekete színt meg a szürkét, de a szöveg legyen ilyen színű, hanem keretben legyen.

All times are GMT +1. The time now is 04:38.