Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   Tolis és varis országok újbóli megjelenése (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4517)

Harmgor 02-25-2011 15:59

Quote:

Originally Posted by Zoli (Post 281609)
Fent azért választanak sokan hadist inkább, mert kell a föld, azt valahogyan, valakitől el kell venni, mert fedezni nagyon drága.
.

nem a fedezés a drága,hanem a nyersanyag

-Ricsi- 02-25-2011 16:09

Szerintem lehetne növelni az akciók erejét a kocsmák/templomok arányával.

És akkor máris nem lenne mindegy, hogy 5% kocsmával, vagy 20%al férsz be az óriáshoz.
[szerk: (vagy az 1 kocsmás orkhoz, ha "NEM TETSZIK")]

Továbbá ezt a 2szemet is lehetne külön erősíteni, de persze úgy, hogy ne megint csak a sokszemes országok járjanak vele jól.

Zoli 02-25-2011 16:26

Quote:

Originally Posted by Harmgor (Post 281611)
nem a fedezés a drága,hanem a nyersanyag

Igen, ez is lehet egy kiindulási alap.
Viszont akkor is a felfedezéshez nyúlnék vissza.
Ugyanis ha felfedezek x hektárt, annak kb 10%-a mondjuk bánya, nem tudom pontosan...mindenesetre egy varis, vagy tolis országnak nem feltétlen kell bánya, ezért ha normális épületet akar felhúzni, először fel kell építenie a bányát, majd csak azután, azt lebontva, még kb 10 kör kell, hogy felépüljön a normális épület...ez kb 40 kör felfedezéssel együtt, plusz kidobott nyersanyagok tömkelege.
Lehet jobb lenne, ha a felfedezés idejét le lehetne csökkenteni, úgy, mint az épületek építési idejét, és esetleg lenne egy olyan gomb, a célzott felfedezés mintájára, hogy ne találjon bányákat. Ezzel akár 20 körrel is lecsökkenthető lenne a felfedezés- beépülés, így kb csak 2* annyi időbe telne, mint egy foglalás utáni beépülés... lehet többen választanák, de még így is hátrányosabb lenne, mint a sereggel megszerzett terület, mert itt minden hektárt be kell építeni, ami nem is gond.
ezzel csökkenthető lenne a nyersanyag-igény, ami olcsóbbá tenné a fedezést, és nem kéne négyszer annyit várni rá.

Pool 02-25-2011 21:40

Quote:

Originally Posted by Zoli (Post 281613)
Igen, ez is lehet egy kiindulási alap.
Viszont akkor is a felfedezéshez nyúlnék vissza.
Ugyanis ha felfedezek x hektárt, annak kb 10%-a mondjuk bánya, nem tudom pontosan...mindenesetre egy varis, vagy tolis országnak nem feltétlen kell bánya, ezért ha normális épületet akar felhúzni, először fel kell építenie a bányát, majd csak azután, azt lebontva, még kb 10 kör kell, hogy felépüljön a normális épület...ez kb 40 kör felfedezéssel együtt, plusz kidobott nyersanyagok tömkelege.
Lehet jobb lenne, ha a felfedezés idejét le lehetne csökkenteni, úgy, mint az épületek építési idejét, és esetleg lenne egy olyan gomb, a célzott felfedezés mintájára, hogy ne találjon bányákat. Ezzel akár 20 körrel is lecsökkenthető lenne a felfedezés- beépülés, így kb csak 2* annyi időbe telne, mint egy foglalás utáni beépülés... lehet többen választanák, de még így is hátrányosabb lenne, mint a sereggel megszerzett terület, mert itt minden hektárt be kell építeni, ami nem is gond.
ezzel csökkenthető lenne a nyersanyag-igény, ami olcsóbbá tenné a fedezést, és nem kéne négyszer annyit várni rá.

Sztem ilyen semmiképp ne legyen, mert egy szöviharcnál épp, hogy kiszámítható, mikor kerül újra közel az ori, ha nem tud ütni...

Zoli 02-25-2011 21:48

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 281670)
Sztem ilyen semmiképp ne legyen, mert egy szöviharcnál épp, hogy kiszámítható, mikor kerül újra közel az ori, ha nem tud ütni...

ha lenne egy olyan opció, hogy 20 helyett 10 kör legyen, nem hiszem, hogy valaki a 20-at választaná...főleg egy háborúban. Én elmondtam a véleményem, a témát Te hoztad fel, szerintem ez segítene a tolis és varis országokon, ami a kérdés is volt, értelem szerűen a hadikon nem segítene... de most akkor mi is a cél?

Zoli 02-25-2011 21:51

Van egy olyan érzésem, hogy nem a kiszámíthatatlanságával van bajod, mivel szerintem az nincs neki, hanem azzal, hogy ha leütsz egy varist a hadiddal, az hamarabb vissza tud érni ,ha akar...Ha eltaláltam, akkor képmutatásnak tartom az egész felvetésedet.

Pool 02-25-2011 21:53

Quote:

Originally Posted by Zoli (Post 281672)
ha lenne egy olyan opció, hogy 20 helyett 10 kör legyen, nem hiszem, hogy valaki a 20-at választaná...főleg egy háborúban. Én elmondtam a véleményem, a témát Te hoztad fel, szerintem ez segítene a tolis és varis országokon, ami a kérdés is volt, értelem szerűen a hadikon nem segítene... de most akkor mi is a cél?

Kérdésem: Ki használhatja? Csak a varis/tolis? Ki számít annak? Vagy mindenki? Akkor mi értelme?

Quote:

Originally Posted by Zoli (Post 281673)
Van egy olyan érzésem, hogy nem a kiszámíthatatlanságával van bajod, mivel szerintem az nincs neki, hanem azzal, hogy ha leütsz egy varist a hadiddal, az hamarabb vissza tud érni ,ha akar...Ha eltaláltam, akkor képmutatásnak tartom az egész felvetésedet.

Ha valakivel komoly bajom van, akkor nem földdel kezdem, a földelés után nem gyakran akarnak gyorsan 2 körre kerülni...
Semmi képmutatás nincs a topic mögött, de amikor egy "ötlet" nem tetszik, akkor annak szeretnék hangot adni...
Varisnak meg pont az a jó, ha nincs közel...

Zoli 02-25-2011 21:58

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 281674)
Kérdésem: Ki használhatja? Csak a varis/tolis? Ki számít annak? Vagy mindenki? Akkor mi értelme?

Ha valakivel komoly bajom van, akkor nem földdel kezdem, a földelés után nem gyakran akarnak gyorsan 2 körre kerülni...
Semmi képmutatás nincs a topic mögött, de amikor egy "ötlet" nem tetszik, akkor annak szeretnék hangot adni...
Varisnak meg pont az a jó, ha nincs közel...

bárki használhatná...a hadis minek menne fedezni, ha tud földelni?
Ha meg nincs alany, menne ő is fedezni, legalább nem állna meg az élet.
A varis és tolis országoknak lenne belőle nagy haszna az eddigiekhez képest, nem a hadiknak.

Ha nincs képmutatás, azt örömmel hallom, és ez esetben elnézésedet kérem.

Pool 02-25-2011 21:58

Tényleg, ha már itt tartunk, akkor kinek mikor számít már egy ori varisnak/tolisnak?
Épület %? Faj? Mindkettő?
Mert ugye ott a gnom
Jól be lehet tölteni varival/tolival, de ütni is bír, akkor most mi?
Vagy az óriás/törpe...

Pool 02-25-2011 21:59

Quote:

Originally Posted by Zoli (Post 281675)
bárki használhatná...a hadis minek menne fedezni, ha tud földelni?
Ha meg nincs alany, menne ő is fedezni, legalább nem állna meg az élet.
A varis és tolis országoknak lenne belőle nagy haszna az eddigiekhez képest, nem a hadiknak.

Ha nincs képmutatás, azt örömmel hallom, és ez esetben elnézésedet kérem.

De ha mindenki használhatja, akkor azzal nem segíti a vari/toli elterjedését...
Olyan kellene, ami konkrétan azoknak segít...

All times are GMT +1. The time now is 13:37.