Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Egyéb (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Albérletet keresek-kínálok (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4308)

Ati 08-23-2010 13:57

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 261219)
Ez kajak jó árban van? Mert akkor egy biztos, Bp környékére sem vagyok hajlandó menni... :eek: Debrecenben 50k körül már teljes lakást ki lehet venni..

Semmiképp nem mondanám átlagos árnak. A helyről tudni kell, hogy ott a metró végállomás, a hév végállomás, egy hatalmas buszpályaudvar, megállnak fontos villamosok. Nincs túl messze az M3 bevezetőszakasza. A közelben van bevásárlóközpont, piac, mozi.

Gondolom ezek miatt tudnak ilyen magas árat elkérni.

Fura, hogy rezsivel ennyi meg annyi, amikor téli és nyári rezsi között ~50ezer forint különbség lehet. Télen jobban megéri kivenni.

Dew 08-23-2010 13:59

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 261221)
Valahol fizetnek, hogy beköltözz :)

hol, hol?? ha van net megyek... :D :p

J.Ati 08-23-2010 14:03

Quote:

Originally Posted by andriss (Post 261223)
hol, hol?? ha van net megyek... :D :p

Hírtelen ezt találtam.

Quote:

Mivel nem vált be az egyforintos, itt az ingyen telek. A Tolna megyei Nagyvejkén bárki kaphat építési telket, aki cserébe letelepszik. Az elmúlt években már több településen adtak jelképesen, egy forintért telket, de mivel négy év alatt nem sikerült beépíteni, az ingatlanokat visszaadták.

Nem fizetnek, de hozzád vágják a telket sok helyen, csak maradj ott.

J.Ati 08-23-2010 14:05

Bár egy házat építeni nem két fillér, de a telek ingyen van :D

Ati 08-23-2010 14:10

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 261225)
Bár egy házat építeni nem két fillér, de a telek ingyen van :D

Ha nincs villany, csatorna, gáz, akkor nem egyszerű. Itt konkrétan nem tudom van-e, de gyanítom, hogy sok esetben kis zsákfalukról van szó, ahol nem teljesen megoldott a közmű.

Egyszer voltam megnézni egy ilyen 1 forintos telket. Volt, ahol még az előző ház (vályog?) is rajta volt, életveszélyes, lakhatatlan állapotban, azt is el kell előtte bontani.

vityu 08-23-2010 14:49

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 261229)
Ha nincs villany, csatorna, gáz, akkor nem egyszerű. Itt konkrétan nem tudom van-e, de gyanítom, hogy sok esetben kis zsákfalukról van szó, ahol nem teljesen megoldott a közmű.

Egyszer voltam megnézni egy ilyen 1 forintos telket. Volt, ahol még az előző ház (vájog?) is rajta volt, életveszélyes, lakhatatlan állapotban, azt is el kell előtte bontani.

Vályog! :) Az marha jó egyébként, pazarul szigetel, csak normális alap kell hozzá. de igen, akkor bontási engedély, stb... elég sok pénzt felemészt...

Dew 08-23-2010 14:52

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 261224)
Nem fizetnek, de hozzád vágják a telket sok helyen, csak maradj ott.

uhh... nem gondoltam volna... :o elég szomorú... :(
(innen látszik legjobban, hogy nem nézek tévét...)

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 261232)
Vályog! :) Az marha jó egyébként, pazarul szigetel, csak normális alap kell hozzá. de igen, akkor bontási engedély, stb... elég sok pénzt felemészt...

unokatesóméknak van vályogból a házuk Pécsváradon... egyetlen negatívum, hogy nincs benne térerő... :D de komolyan! :D (és akkor most a 3G-ről nem is beszélek... :p)

Ati 08-23-2010 15:04

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 261232)

A bontási engedélyt gondolom azonnal adják ilyen esetben, azzal sokat nem hiszem, hogy bajlódni kellene. Csak maga az eltakarítás.

De biztos, hogy vannak olyan települések is, ahol üres telket kapsz. Talán pár helyen még teljes közmű is akad.

Ati 08-23-2010 15:05

Quote:

Originally Posted by andriss (Post 261234)
unokatesóméknak van vályogból a házuk Pécsváradon... egyetlen negatívum, hogy nincs benne térerő... :D de komolyan! :D (és akkor most a 3G-ről nem is beszélek... :p)

Külső antenna, aztán csókolom. Ezt ma már meg lehet oldani.

Dew 08-23-2010 15:08

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 261236)
Külső antenna, aztán csókolom. Ezt ma már meg lehet oldani.

valahogy nekik nincs igényük ilyesmire... :p van vezetékes telefonjuk, örülnek, ha a mobil nem csörög... internet is jön kábelen. szóval ez van... csak nekem fura amikor ott vagyok, hogy még egy fránya emailt sem jelez a telefonom egész nap. :D

All times are GMT +1. The time now is 21:42.