![]() |
Quote:
amennyit mentem etanollal eddig úggy tűnik szereti, kicsit erősebbnek hat alacsonyabb fordulatszámon.fogyasztásról még nincs igazi adatom csak amit kiír a fed.comp. de azon egyenlőre nincs különbség a benzinhez képest. |
én sokáig 1/2ed arányban tankoltam, de kis idő után észrevehető volt, hogy nem éri meg. nekem majdnem másfélszeresére nőtt a fogyasztás. a teljesítménnyel nem volt gondom, télen kicsit romlott. és nem mellesleg olyan anyagokat oldott fel ÁLLÍTÓLAG a tankban, amiket nem kellett volna :)
|
remélem nálam nem lesz ilyesmi, jófajta román acél bíírja majd :)
|
E85 a benzinnel fele-fele arányban tankolva nagyon sok autóba használható. Érdemes a guglit megkérdezni, hogy adott típussal mik a nép tapasztalatai.
Az alkohol miatt az E85 oktánszáma sokkal nagyobb (105 körüli) mint a sima benziné, az égéshője alacsonyabb. Nagyobb teljesítményt lehet kihozni belőle kisebb hőterhelés mellett, mint sima benzinnel, de többet is kell belőle a hengerekbe lőni. Felesbe keverve kicsit többet ehet a motor, kicsit nőhet a teljesítmény is. Ha sokkal többet eszik, akkor ott gáz van a beállításokkal ... Az alkohol jól oldja a lerakódott szennyeződést, kimossa az egész üzemanyagrendszert (főleg a tankban van sok dzsuva), így benzinszűrőt biztosan kell cserélni (1000km után mindenképp ajánlott). Jó cucc, a benzin árához képest mindenképp. |
Közel egy évig használtam. Eleinte nagyon jó tapasztalataim voltak, majd jött a tél, és feltünt, hogy sűrűbben járok tankolni. Kiderült, hogy a korábbi 6l-es fogyasztas felment 8-ra.
Nem tudtam eldönteni, hogy miért lehet. Egy ismerős tanácsára lefutattam egy tesztett. Kilencezer forint értékben vettem mind a három fajta benzinből a 98-ból, a 95-ből, és az etanol keverékből, majd kihasználtam őket. Magyarán a szokásos bemérös módszert használtam. Az eredmény meglepő volt. A 95-össel jutottam legtovább, majd az etanol keverék és a végén a 98-as, de a legjobb és a legrosszabb eredmény között 3 km eltérés volt. Tudom, hogy aki sokat megy annak ez a kevés is sok tud lenni. Még is azt javaslom, hogy mindenki tesztelje le az autóját hasonlóképpen. |
All times are GMT +1. The time now is 03:26. |