Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   ingyen sms (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4209)

Tsobi 05-24-2010 13:39

Érkezet sms:

Tsobi, Tsobi! :)
SMS: (Ati száma)
mobiltelo.hu

:p

Ati 05-24-2010 13:39

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 253606)
Reklám, ezért is van ingyen.

Az oké, hogy ha Te használod, akkor cserébe elolvasol egy reklámot. Dre akinek küldöd az SMS-t, annak miért kell reklámot olvasnia, amikor nem kérte azt? Ergo kéretlen reklámot küldesz neki. Mivel a Te feladóddal megy, legalábbis én ezt szűrtem le belőle, akár még fel is jelenthet, hiszen az ilyensfajta reklámoknak egyértelmű törvényi szabályozása van.

J.Ati 05-24-2010 13:40

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 253607)
Érkezet sms:

Tsobi, Tsobi! :)
SMS: (Ati száma)
mobiltelo.hu

:p

Legjobb :D
Rövid, és tömör üzenet :D

J.Ati 05-24-2010 13:43

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 253608)
Az oké, hogy ha Te használod, akkor cserébe elolvasol egy reklámot. Dre akinek küldöd az SMS-t, annak miért kell reklámot olvasnia, amikor nem kérte azt? Ergo kéretlen reklámot küldesz neki. Mivel a Te feladóddal megy, legalábbis én ezt szűrtem le belőle, akár még fel is jelenthet, hiszen az ilyensfajta reklámoknak egyértelmű törvényi szabályozása van.

Gondolom az oldal szerkesztői is tisztában vannak ezzel, de semmi reklám nem megy sms-ben, csak a telefonszámom, és az oldal, ahonnan küldtem az sms-t.
Bár az is reklám, de inkább a küldés helye, az pedig belefér szerintem. Az idevonatkozó törvényeket, pedig nem nyálaztam át, de linkelhetnél nekem erről valamit.

Dus 05-24-2010 13:50

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 253611)
Gondolom az oldal szerkesztői is tisztában vannak ezzel, de semmi reklám nem megy sms-ben, csak a telefonszámom, és az oldal, ahonnan küldtem az sms-t.
Bár az is reklám, de inkább a küldés helye, az pedig belefér szerintem. Az idevonatkozó törvényeket, pedig nem nyálaztam át, de linkelhetnél nekem erről valamit.

Én úgy tudom, hogy ezek a szolgáltatók pont abból élnek, hogy egy reklámot biggyesztenek az üzenet végére (ezért korlátozott a karakterszám), amiért a reklámozó fizet.

Részlet a "Hogyan küldhetek SMS-t?" menüpontból:
"Az SMS küldése teljesen ingyenes, az oldal kizárólag a hirdetésekből profitál. Nem vonunk le a kártyádról pénzt, a telefonszámod ellenőrzése a visszaélések elkerülése miatt szükséges, illetve hogy az üzenet végére oda tudjuk irni."

Az oldalon megjelenő AdWords-ökből és eTargetből tuti nem jön nekik annyi, hogy fedezzék az SMS-ek árát.

J.Ati 05-24-2010 13:58

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 253612)
Én úgy tudom, hogy ezek a szolgáltatók pont abból élnek, hogy egy reklámot biggyesztenek az üzenet végére (ezért korlátozott a karakterszám), amiért a reklámozó fizet.

Részlet a "Hogyan küldhetek SMS-t?" menüpontból:
"Az SMS küldése teljesen ingyenes, az oldal kizárólag a hirdetésekből profitál. Nem vonunk le a kártyádról pénzt, a telefonszámod ellenőrzése a visszaélések elkerülése miatt szükséges, illetve hogy az üzenet végére oda tudjuk irni."

Az oldalon megjelenő AdWords-ökből és eTargetből tuti nem jön nekik annyi, hogy fedezzék az SMS-ek árát.

Persze egyértelmű, hogy valahonnan kell nekik is pénz, de az oldalra látogatóknak vannak a reklámok.
Az sms végén, csak a saját telefonszám, és a küldés helye van!(tehát az oldal, ahonnan ment az sms.)

Tényleges reklámokat csak az oldalon lehet olvasni.
Régebben is voltak ilyen oldalak. Anno a westel csinált egy ilyen oldalt, aztán annyian vették igénybe, hogy megszűnt.

[HTPA]GeeForce 05-24-2010 14:04

"a telefonszámod ellenőrzése a visszaélések elkerülése miatt szükséges"

Ezt magyarázza el nekem valaki.
1. hogyan ellenőrzik a telefonszámom?
2. hogyan ellenőrzik, hogy én vagyok-e én? (tehát pl ha beírom a haverom telefonszámát, leellenőrzik, és tényleg van olyan szám, tehát valós, akkor hogy tudják leellenőrizni, hogy én nem KisJakab vagyok, hanem NagyPeti?)

A jutubban, az ivivben, a fészbukban, meg az összes ilyenben vastagon benne vannak a titkosszolgálatok, meg a szoftverrendőrség...

Így is eleget figyelik az embereket 60 éve... Jóhogy nem már magam gépeljem le az aktámat, és küldjem el nekik postán. :D Legalább dolgozzanak meg a besúgók a pénzükért... :D

J.Ati 05-24-2010 14:08

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 253614)
"a telefonszámod ellenőrzése a visszaélések elkerülése miatt szükséges"

Ezt magyarázza el nekem valaki.
1. hogyan ellenőrzik a telefonszámom?
2. hogyan ellenőrzik, hogy én vagyok-e én? (tehát pl ha beírom a haverom telefonszámát, leellenőrzik, és tényleg van olyan szám, tehát valós, akkor hogy tudják leellenőrizni, hogy én nem KisJakab vagyok, hanem NagyPeti?)

A jutubban, az ivivben, a fészbukban, meg az összes ilyenben vastagon benne vannak a titkosszolgálatok, meg a szoftverrendőrség...

Így is eleget figyelik az embereket 60 éve... Jóhogy nem már magam gépeljem le az aktámat, és küldjem el nekik postán. :D Legalább dolgozzanak meg a besúgók a pénzükért... :D

Miután regisztrálsz, kapsz egy sms-t, amiben van egy kód, azt begépeled, és utána már aktiválva lesz a számod.

Egyébként Nagy Peti.

Ja, és ha te regisztrálsz, akkor a komcsik 1000 kémet küldenek Pécsre, és nem fogsz tudni levegőt venni, aztán jön a Nasa, Nato, EU, USA, FTC, BKV, és mindenki a nyakadon lesz.
Szóval parázzzzzzáááá, mert baj lesz ám :D

Kubatov meg tudja ám, hogy hova toltad a kopogtatód, tőle is félj, mert nem válthatsz pártot ;)

Dus 05-24-2010 14:09

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 253613)
Persze egyértelmű, hogy valahonnan kell nekik is pénz, de az oldalra látogatóknak vannak a reklámok.
Az sms végén, csak a saját telefonszám, és a küldés helye van!(tehát az oldal, ahonnan ment az sms.

Tényleges reklámokat csak az oldalon lehet olvasni.
Régebben is voltak ilyen oldalak. Anno a westel csinált egy ilyen oldalt, aztán annyian vették igénybe, hogy megszűnt.

A felhasználók jelentős része észre sem veszi már a reklámokat, mert annyira megszokottak, a maradék, aki felfigyel rá, azok sem nagyon kattintanak. Egy kattintásból pedig maximum 4-5 SMS ára jön vissza (talán pár darabbal több, ha nagy tételben vásárolja a szolgáltatótól az SMS-eket). Szóval ha minden felhasználó napi 1* kattintana hirdetésre (ez egy szép álom), akkor is maximum pont visszajön az elküldött SMS-ek ára. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy a régebbi felhasználók már annyira sem kattintanak a reklámokra, mint az újak.

Bár tény, hogy megjelenés alapúra is lehet állítani a hirdetéseket, ha jól tudom, de az meg nagyon keveset fizet...

Vagy már kipróbáltad?? Tényleg nincs reklám?? (Utóbbi esetben is lehet, hogx csak MÉG nincs reklám)

[HTPA]GeeForce 05-24-2010 14:13

Nem is akarok váltani. A hűség a becsületem. Heil Viktory! :p

All times are GMT +1. The time now is 05:23.