Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Szabadidő, Sport (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Minden, ami küzdősport, vagy harcművészet (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4015)

Xeper 01-16-2010 19:01

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 236349)
brrrr :S nagyon durva :S

Annyira nem vészes, mint amilyennek tűnik... Nekem is folyt már ki ember a kezeim közül ájultan a néhány év cselgáncsom alatt. :o
Egy jól betalált fojtásra érdekes a reakciója a szervezetnek (amúgy pl tisztán erőből feszítve nagyon sokáig ki lehet bírni gond nélkül, nekem is szakították már el pl a nyakamon az edző ruhát így)

Rotcsa 01-16-2010 19:14

Nekem azért elég félelmetesnek tűnik azért, hogy szinte csak érintéssel él lehet érni az ellenfél teljes ko-ját!

Eke 01-16-2010 20:26

Junior nehézsulyban boxoltam amatör szinten.Csak sajnos a lábaim nem birták.Most csak simmán gyurok.(ritkán)

Rotcsa 01-16-2010 21:28

Az ökölvívást nagyon szeretem, de csak a tv-ben nézni...:)

Igazából még lehet, hogy az a leghatékonyabb, feltéve, ha nem visznek le a földre, vagy nem fognak le. A boxolók reflexei igazán jók! :)

Rynok 01-16-2010 23:02

Quote:

Originally Posted by Rotcsa (Post 237192)
Igazából még lehet, hogy az a leghatékonyabb, feltéve, ha nem visznek le a földre, vagy nem fognak le.

Miért lenne a leghatékonyabb? És egyáltalán hol? Bokszmérkőzésen, boksz szabályrendszer szerint talán... De a sok korlátozás miatt máshol nem nagyon.

Quote:

Originally Posted by Rotcsa (Post 237192)
A boxolók reflexei igazán jók! :)

Nem mindegyiké. És más küzdősport művelőié is lehet akár ugyanolyan jó, vagy jobb is, mint egy bokszolóé.

Rotcsa 01-17-2010 11:23

Quote:

Originally Posted by Rynok (Post 237206)
Miért lenne a leghatékonyabb? És egyáltalán hol? Bokszmérkőzésen, boksz szabályrendszer szerint talán... De a sok korlátozás miatt máshol nem nagyon.

Nem mindegyiké. És más küzdősport művelőié is lehet akár ugyanolyan jó, vagy jobb is, mint egy bokszolóé.

Na jó, belátom igazad van, nem voltam elég körültekintő....
Egy kis kocsmában, ahol dobásra, leszorításra, rúgásra nem igazán van hely, oda gondoltam. Mert ugye ott akkor csak ökölharc van, amiben a boxolók a legjobbak, abban ugye egyet értünk?:)

De egyértelmű, ha az utcán támadnak meg többen, akkor jobb valami más, komplexebb elemekből álló stílus.

Rynok 01-17-2010 11:48

Quote:

Originally Posted by Rotcsa (Post 237259)
Egy kis kocsmában, ahol dobásra, leszorításra, rúgásra nem igazán van hely, oda gondoltam. Mert ugye ott akkor csak ökölharc van, amiben a boxolók a legjobbak, abban ugye egyet értünk?:)

De egyértelmű, ha az utcán támadnak meg többen, akkor jobb valami más, komplexebb elemekből álló stílus.

Kis kocsmában valóban nincs hely dobásra, leszorításra, de azért még ott vannak a különféle használati tárgyak, eszközök... Egy szék, egy törött sörösüveg, kés... Utcán teljesen mások a szabályok (tulajdonképpen nincsenek is), mint ringben, tatamin, vagy akár ketrecben. De minél kevesebb a korlátozás egy harcművészetben, vagy küzdősportban, annál életszerűbb. És talán itt jönnek képbe a különböző utcai önvédelmek, gondolok itt pl. a Krav Magára (hozzáteszem, magam nem gyakorlom), ahol egy a lényeg: hogy túléld! Bármi áron. De egyébként abban igazad van, hogy ökölharcban a bokszolók a legjobbak... :)

Xeper 01-17-2010 12:14

Quote:

Originally Posted by Rotcsa (Post 237259)

Kb minden más sportág képviselője jobb lehet, ahol van ütés... sokkal változatosabban tudnak ugyanis támadni pl kézéllel, meg különböző felületekkel is... és még fejelni is lehet :D (arról nem is beszélve, hogy nagyon szűk helyen pl sokkal hatékonyabb tud lenni néhány dulakodási elemel tarkított ágazat - birkózás, judo, aikido...)
De a lényeg nem a művelt küzdősport, hanem hogy milyen szinten űzi azt az illető, valamint mennyire tud függetleníteni tőle ('szabálytalan' elemeket belekombinálva a tudásába :) )
Ilyenkor jön elő az örök kérdés: Mit tanuljak? Harcművészetet, vagy küzdősportot?
A kettőnek teljesen más a filozófiája, célja, nem lehet őket összehasonlítani.

Andrew 01-17-2010 12:34

Quote:

Originally Posted by Rynok (Post 237263)
Kis kocsmában valóban nincs hely dobásra, leszorításra, de azért még ott vannak a különféle használati tárgyak, eszközök... Egy szék, egy törött sörösüveg, kés... Utcán teljesen mások a szabályok (tulajdonképpen nincsenek is), mint ringben, tatamin, vagy akár ketrecben. De minél kevesebb a korlátozás egy harcművészetben, vagy küzdősportban, annál életszerűbb. És talán itt jönnek képbe a különböző utcai önvédelmek, gondolok itt pl. a Krav Magára (hozzáteszem, magam nem gyakorlom), ahol egy a lényeg: hogy túléld! Bármi áron. De egyébként abban igazad van, hogy ökölharcban a bokszolók a legjobbak... :)

Krav Maga és Systema... bárhol, bármikor :D
Vagy egy KO spray :p

Rotcsa 01-17-2010 12:42

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 237270)
Krav Maga és Systema... bárhol, bármikor :D
Vagy egy KO spray :p

Tudtátok, hogy a krav Maga egy magyar vonatkozású önvédelmi rendszer?

Link: http://hu.wikipedia.org/wiki/Krav_maga

Igazából nem képvisel olyan elemeket, amelyből igazán fölsimerhető lenne, hogy egy teljesen más stílusról lenne szó, mert végül is nem egészen az. Több stílusból merítkezik, mint pl: Ju Jitsu, Aikido, Bujikan Ninjutsu, és egyebek...

sőt, kicsit wing thun kung fus- is:

All times are GMT +1. The time now is 04:14.