Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   1/A közös raktár (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3944)

Ati 01-24-2011 11:49

Elég sokat filóztam ezen a témán... Az, hogy egy lépésben át lehessen adni a másiknak javakat, nem járható út, hasonló elgondolás óriási ellenállásba ütközött a szövetségi vezér erősítése témában. Ezzel át lehetne adni a másik országnak javakat akkor is, amikor az nincs gépnél. Bár engem személy szerint ez nem zavarna, a másik témában olvasottak alapján sokakat igen.

A raktárkapacitás konkrét bővítése szerintem felesleges, azt meg lehet oldani a raktárméret növelésével.

Az eredeti célt (javak gyorsabb átadása egyik országból a másikba) a leginkább az valósítaná meg, ha a normál raktárhoz (épület) hasonlóan a körváltások között nem lenne bekorlátozva a raktár kapacitása -- esetleg be lenne, de a normál kapacitás sokszorosára. Az el nem férő javak körváltáskor elvesznek.

A hátulütője, hogy kör közben hamar el lehet tütetni nagyobb mennyiségű javakat (például lopáskor, bár akkor már oly mindegy; esetleg körváltás után rögtön a lopásokat megelőzendő). Ennek is van persze pozitív oldala: szinte biztos, hogy időnként el lesz felejtve a kivétel, és a javak elvesznek, ami jótékony hatással van a csoport egészére.

Előnye, hogy az egymás közötti javak átadása sokkal gyorsabb tud lenni, mégis megkívánja, hogy mindkét fél jelen legyen.

A támogatottságot tekintve viszont... ha jól számolom, akkor 4 embert érdekel érdemben a téma.

Van esetleg más is, akit érdekelne egy ilyen változtatás? Esetleg van, aki kifejezetten ellenzi? (És ha igen, akkor miért.)

Kutyuleee 01-24-2011 11:56

Hát én ezt támogatnám (ha eddig nem voltam köztük)

jampi 01-24-2011 12:02

Tamogatnam en is:)

Tanuló 01-24-2011 12:07

Szintén támogatom, jó ötlet.

Merengő 01-24-2011 12:12

én is támogatnám, csak egy kérdésem lenne előtte. kör közben semmilyen bővítést nem kellene akkor a raktáron végrehajtani?

Ati 01-24-2011 12:16

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 277287)
én is támogatnám, csak egy kérdésem lenne előtte. kör közben semmilyen bővítést nem kellene akkor a raktáron végrehajtani?

Az elképzelésem az, hogy ha befér 1.000 arany normál esetben a raktárba, akkor kör közben befér ennek mondjuk a tízszerese, 10.000 arany. Így sokkal hamarabb át lehet pakolni a javakat másik országba (tízszer olyan gyorsan).

Ha akarod, akkor bővíted a raktárat, hogy beférjen 2.000 arany, így kör közben 20.000 aranyat pakolhatsz át egyszerre.

Bent is hagyhatod ezt a 20.000 aranyat, de körváltáskor a felesleg elveszik. Marad 2.000, a többi 18.000 elúszott, ha nem veszed ki időben.

A túltöltött javak jelölve lennének persze, hogy ránézésre látszódjon, hogy mi az, amivel foglalkozni kell még körváltás előtt.

jampi 01-24-2011 12:16

Az is 1 megoldas lenne, ha korvaltasok kozt a raktarkapacitas(csak a penz)10x annyit lehetne berakni.A tobblet korvaltaskor eluszna.

Hex 01-24-2011 12:19

én támogatom, szerintem jó ötlet :)

Ati 01-24-2011 12:21

Quote:

Originally Posted by jampi (Post 277289)
(csak a penz)

Miért gondoltad csak a pénzre korlátozni ezt a lehetőséget?

Remedy 01-24-2011 12:22

Nekem egy olyan kerdesem lenne, hogy a ht eddig is kepes volt "bepakolni" a raktarba az el nem fero nyers sokszorosat.

Pl van 300.000 konek hely, vkinek hazajon a piacrol 3.000.000, a ht "bepakolta".

Ezentul ez megmaradna egy korvaltas erejeig, vagy elveszne?

(Tudom, az a logikus, hogy elveszik, hiszen a ht kv elott pakolja be, es a felesleg meg kv kozben veszne el, gondolom...)

De azert gondoltam megkerdezem.

Amugy szerintem jo lenne kenyelmi bovitesnek.

All times are GMT +1. The time now is 17:37.