Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Egyéb (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=33)
-   -   SOS! Visszaélés. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3919)

Cassandra 11-19-2009 16:32

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 229638)

Az egyetlen védelmed az utólagos kontroll lehetősége.

És ha ez így megy, akkor nagyon szomorú...
Lehet naív vagyok, de eddig nem féltem a bankkártyámat használbi, pedig már tizenXéve van.... Ezekután óvatosabb leszak. Bár a szavaidból kiindulva tök8 mit csinálok.:o

Ati 11-19-2009 16:34

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 229641)
És ha ez így megy, akkor nagyon szomorú...
Lehet naív vagyok, de eddig nem féltem a bankkártyámat használbi, pedig már tizenXéve van.... Ezekután óvatosabb leszak. Bár a szavaidból kiindulva tök8 mit csinálok.:o

A legjobb, ha van egy külön kártyaszámlád, amin csak akkor van pénz, amikor fizetni akarsz vele. Így amikor nem akarsz vele fizetni, akkor ha ellopták a kártyaadatokat, akkor se tudnak vele mit kezdeni, mert nincs pénz, amit elkölthetnének.

Cassandra 11-19-2009 16:37

Quote:

Originally Posted by szamóka (Post 229640)
Így elsőre tipikus phising, nem a hivatalos oldalon adtad meg a kártya adatait, hanem egy adathalász oldalon. (ez nem feltétlenül a te hibád). Az elsőt még továbbküldte a rendeltetési helyére (ez is tipikus, a csúnya bácsik/nénikígy ellenőrzik, hogy a kártya használható-e számukra), a második már az ő számlájukra ment.

:)
Szerintem félreértettél... A hivatalos oldalt használtuk (wow-europe.com, könyvjelzőből felnyitva.:)), amit mindigis, jómagam másfél éve.
Az első azért sikerült, mert még volt elegentő összeg az egyenlegen, a második azért nem, mert addigra már nem. És egyetlen egyszer használtuk neten, aznap. Ettől függetlenül lehet innentől feltöltőkártyát használunk majd.

Cassandra 11-19-2009 16:39

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 229642)
A legjobb, ha van egy külön kártyaszámlád, amin csak akkor van pénz, amikor fizetni akarsz vele. Így amikor nem akarsz vele fizetni, akkor ha ellopták a kártyaadatokat, akkor se tudnak vele mit kezdeni, mert nincs pénz, amit elkölthetnének.

Na ezt nem értem.:p

Ati 11-19-2009 16:42

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 229644)
Na ezt nem értem.:p

A kártya ne férjen hozzá a teljes bankszámládhoz, hanem csak egy elkülönített alszámlához.

Amin nulla forintot tartasz. Kivéve arra a 2 percre, amíg fizetni akarsz vele.

Ez bankonként más és másköltségekkel jár; van ahol ingyen megoldják, és van, ahol a havidíjat emiatt duplán kell fizetned.

Cassandra 11-19-2009 16:49

Öhm... ez azt jelenti, hogy pl a netes fizetéseket azokat a fő számláról, a többit (csekk, vásárlás, kp felvét) azokat meg az "alszámláról lehetne végezni?
A Uni Creditnél nem tudom ez hogy működik... annak a banknak az egész rendszerét nem értem.:D

Ati 11-19-2009 16:50

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 229648)
Öhm... ez azt jelenti, hogy pl a netes fizetéseket azokat a fő számláról, a többit (csekk, vásárlás, kp felvét) azokat meg az "alszámláról lehetne végezni?
A Uni Creditnél nem tudom ez hogy működik... annak a banknak az egész rendszerét nem értem.:D

Amihez kártyát használsz, ahhoz mindenhez az alszámláról veszi ilyenkor a pénzt. A főszámlán lehet többmillió forint, ahhoz nem fér hozzá.

Cassandra 11-19-2009 16:53

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 229649)
Amihez kártyát használsz, ahhoz mindenhez az alszámláról veszi ilyenkor a pénzt. A főszámlán lehet többmillió forint, ahhoz nem fér hozzá.

Még netes vásárlásnak "álcázva" sem? Mert pl a bankban erre is azt mondták, hogy netes vásárlás történt...

Ati 11-19-2009 16:55

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 229650)
Még netes vásárlásnak "álcázva" sem? Mert pl a bankban erre is azt mondták, hogy netes vásárlás történt...

Mi az, hogy netes vásárlás? Vagy bankkártyás használsz, vagy átutalással fizetsz. Mit értenek netes vásárlás alatt? Meg lehet különböztetni a "kártya jelen", és a "kártya nincs jelen, távoli tranzakció" fizetéseket, de mindkettő bankkártyás fizetés. Lehet erre gondoltak. Mindenesetre ilyenkor mindkettő az elkülönített alszámlát használja. (Azt a bankot konkrétan nem ismerem. CIB-et, Raiffeisen-t, és OTP-t tudom, hogy ez megoldható náluk, de gyanítom, hogy máshol is.)

Cassandra 11-19-2009 16:59

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 229652)
Mi az, hogy netes vásárlás? Vagy bankkártyás használsz, vagy átutalással fizetsz. Mit értenek netes vásárlás alatt? Meg lehet különböztetni a "kártya jelen", és a "kártya nincs jelen, távoli tranzakció" fizetéseket, de mindkettő bankkártyás fizetés. Lehet erre gondoltak. Mindenesetre ilyenkor mindkettő az elkülönített alszámlát használja. (Azt a bankot konkrétan nem ismerem. CIB-et, Raiffeisen-t, és OTP-t tudom, hogy ez megoldható náluk, de gyanítom, hogy máshol is.)

Ok, köszi. Konkluzió: ideje kicsit óvatosabbkal lenni már ilyen téren is.

All times are GMT +1. The time now is 04:15.