Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Új személyiség: stratéga (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3875)

Von 10-30-2009 12:32

Quote:

Originally Posted by none (Post 227120)
az ötlet nem tűnik, annyira rossznak, de nem tudom mennyire lenne ez kihasználva.. picit feleslegesnek tűnik..:)

Ezt nem kétlem, hogy van igazságalapja :)
Ha felmerül egy személyiség, sokak legnagyobb problémája, hogy nagyon erősítené a sok szemeseket, ezzel még nagyobb előnyt biztosítva nekik. Ha egy új személyiség ötlet alapból erős, akkor mindenki azzal érvel - jogosan - hogy de ez a harcos/vándor/tudós/tábornokkal karöltve már übertáp orit eredményez.
Ebben az esetben egyértelmű, hogy inkább csak színesíteni a játékot, minthogy valami extra nagy előnye lenne - bár szerintem pár helyen beelőzhet egy-két tradícionális szemcsit.
De kíváncsi vagyok, hogy esetleg van-e valakinek olyan ötlete, ami ebbe a személyiségbe beleférhet (pl a stratéga névbe sok minden beleférhet akár), ami kicsit használhatóbbá teszi, de mégsem dobja át a "túl tápos" oldalra

vityu 10-30-2009 22:24

Quote:

Originally Posted by Von (Post 227122)
De kíváncsi vagyok, hogy esetleg van-e valakinek olyan ötlete, ami ebbe a személyiségbe beleférhet

Pl, hogy a seregek út közbeni csatásakor a személyiség ad 10% bónuszt a támadásra! :) Ez is egy pici dolog, de alkalomadtán jól jöhet, de nem lesz táposabb tőle valaki... pl havonta összeakad valakivel, és esetleg minden másodikat megnyeri ezzel. :) De mégis plusz.

Von 10-30-2009 22:27

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 227192)
Pl, hogy a seregek út közbeni csatásakor a személyiség ad 10% bónuszt a támadásra! :) Ez is egy pici dolog, de alkalomadtán jól jöhet, de nem lesz táposabb tőle valaki... pl havonta összeakad valakivel, és esetleg minden másodikat megnyeri ezzel. :) De mégis plusz.

Ez tetszik, mert egyedi lenne. Bár mivel elég ritka az összeakadás, lehet, hogy a 10% kevéske lenne, de kiindulásnak nem rossz :)
Persze azt is számításba kell venni, hogy ne lehessen túl könnyen elütni mondjuk más seregeit, mert azt gyakran lehetne "nem rendeltetésszerűen" használni, úgyhogy pl a másik véglet, hogy mindenképpen elüti az ellenfél seregét, tuti nem jó, de valahol közte lehet egy jó megoldás :)

Von 10-30-2009 22:43

A stratéga személyiség előnye, hogy a kiélezett harci helyzetekben hatékonyabban irányítja seregeit. Minden támadásnál és védekezésnél 30%-kal kisebb a csata közbeni haderővesztesége, és minden út közben megvívott csatát 30%-kal nagyobb eséllyel nyer meg, hogy tovább tudjon haladni.

Ez hogy hangzik? Most nem a konkrét megfogalmazás, vagy a konkrét számok, hanem mint elképzelés.
Még mindig nem első választás természetesen, de szerintem nem is az lenne a cél.

J.Ati 10-30-2009 22:48

Nekem tetszik!

Legalább ez nem egy tápos szem lenne, és sokadiknak tökéletesen megfelelne számomra.

vityu 10-30-2009 22:50

Esetleg pl 10%-kal nagyobb esélye van felrakni a vérszomj varázslatot, ami meg magasabb hektáron jelenthet előnyt.
Bár ez eléggé kilóg...

Pool 10-30-2009 22:50

Nekem is jó lesz 8.-nak 1900 kör múlva :)

Von 10-30-2009 23:03

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 227198)
Nekem is jó lesz 8.-nak 1900 kör múlva :)

Orknak pl hamarabb is jó lehet. Az a 30% útközbeni bónusz egy orknál hamar eredményezheti azt, hogy ő megy tovább, és nem mondjuk a gnóm, vagy az óriás, amivel összeakad, és ami normál esetben jó eséllyel fordítaná.
Más kérdés, hogy persze nem sűrű az összeakadás sem, de ezért maradna benne a 30%-kal kisebb veszteség, ami folyamatosan nyújtana valamit, mégha szintén nem is sokat :)

Pool 10-30-2009 23:39

Quote:

Originally Posted by Von (Post 227201)
Orknak pl hamarabb is jó lehet. Az a 30% útközbeni bónusz egy orknál hamar eredményezheti azt, hogy ő megy tovább, és nem mondjuk a gnóm, vagy az óriás, amivel összeakad, és ami normál esetben jó eséllyel fordítaná.
Más kérdés, hogy persze nem sűrű az összeakadás sem, de ezért maradna benne a 30%-kal kisebb veszteség, ami folyamatosan nyújtana valamit, mégha szintén nem is sokat :)

na jó, akkor Varázsló helyett ez lenne :)

Druida 10-31-2009 00:17

Talán ha már valami ilyesmit vezetnek be, akkor az legyen hasonló a túlélőhöz, csak éppen a hadak oldalán. Ergo mondjuk minden mészárlás, pusztítás ami a személyiséggel rendelkező ország ellen indul, 5-10%al kisebb hatásfokú. és emellé jöhetne mondjuk az a 30% haderőveszteség támadásnál és védekezésnél. Ez így nem túl tápos, de nem is olyan gyenge hogy csak sokadik szeminek lehetne választani :)

All times are GMT +1. The time now is 16:35.