![]() |
Quote:
Ha felmerül egy személyiség, sokak legnagyobb problémája, hogy nagyon erősítené a sok szemeseket, ezzel még nagyobb előnyt biztosítva nekik. Ha egy új személyiség ötlet alapból erős, akkor mindenki azzal érvel - jogosan - hogy de ez a harcos/vándor/tudós/tábornokkal karöltve már übertáp orit eredményez. Ebben az esetben egyértelmű, hogy inkább csak színesíteni a játékot, minthogy valami extra nagy előnye lenne - bár szerintem pár helyen beelőzhet egy-két tradícionális szemcsit. De kíváncsi vagyok, hogy esetleg van-e valakinek olyan ötlete, ami ebbe a személyiségbe beleférhet (pl a stratéga névbe sok minden beleférhet akár), ami kicsit használhatóbbá teszi, de mégsem dobja át a "túl tápos" oldalra |
Quote:
|
Quote:
Persze azt is számításba kell venni, hogy ne lehessen túl könnyen elütni mondjuk más seregeit, mert azt gyakran lehetne "nem rendeltetésszerűen" használni, úgyhogy pl a másik véglet, hogy mindenképpen elüti az ellenfél seregét, tuti nem jó, de valahol közte lehet egy jó megoldás :) |
A stratéga személyiség előnye, hogy a kiélezett harci helyzetekben hatékonyabban irányítja seregeit. Minden támadásnál és védekezésnél 30%-kal kisebb a csata közbeni haderővesztesége, és minden út közben megvívott csatát 30%-kal nagyobb eséllyel nyer meg, hogy tovább tudjon haladni.
Ez hogy hangzik? Most nem a konkrét megfogalmazás, vagy a konkrét számok, hanem mint elképzelés. Még mindig nem első választás természetesen, de szerintem nem is az lenne a cél. |
Nekem tetszik!
Legalább ez nem egy tápos szem lenne, és sokadiknak tökéletesen megfelelne számomra. |
Esetleg pl 10%-kal nagyobb esélye van felrakni a vérszomj varázslatot, ami meg magasabb hektáron jelenthet előnyt.
Bár ez eléggé kilóg... |
Nekem is jó lesz 8.-nak 1900 kör múlva :)
|
Quote:
Más kérdés, hogy persze nem sűrű az összeakadás sem, de ezért maradna benne a 30%-kal kisebb veszteség, ami folyamatosan nyújtana valamit, mégha szintén nem is sokat :) |
Quote:
|
Talán ha már valami ilyesmit vezetnek be, akkor az legyen hasonló a túlélőhöz, csak éppen a hadak oldalán. Ergo mondjuk minden mészárlás, pusztítás ami a személyiséggel rendelkező ország ellen indul, 5-10%al kisebb hatásfokú. és emellé jöhetne mondjuk az a 30% haderőveszteség támadásnál és védekezésnél. Ez így nem túl tápos, de nem is olyan gyenge hogy csak sokadik szeminek lehetne választani :)
|
All times are GMT +1. The time now is 16:35. |