![]() |
Quote:
Reálisabbnak tartom a küldetés nehézsége (tanulási igénye, ellenfelek nehézsége) szerinti fix tp-t. |
Quote:
Quote:
Nem, a keresés nem 100 pontba kerül. Az az egy tanulás mindig annyi, amennyi a legutolsó tanulásod volt...Az nem 100 tp, nem is ezer... De persze, ha lesz még sok-sok olyan küldi, amit viszonylag hamar (10-30 szint) meg lehet csinálni, és van amihez kell a keresés, akkor már más tészta... :) Amit meg írsz, hogy pl a kenyeres küldiért, hogyha van 100 tp-m, akkor 2-t kapok, az szerintem nem baj. 100 tp-t egerekből is kb 5 perc összeszedni (sőt, most már csak 50 tp-t ad a kenyeres küldi), fegyver nélküli karakterrel, viszont a 10 kenyér akkor is kelleni fog az elején, ha ad tp-t a küldi, ha nem. És a bölcs által adott fegyverek is kellenek (azt meg 10 perc összeszedni. Eddig 15 percnél tartunk)! Nem hiszem, (sőt Te is mondtad, hogy nem), hogy ott a tp számítana, vagy ha picit is számít, döntő előnyben van, hogy kenyeret és fegyvereket kap a karakter... |
Quote:
|
Quote:
Igazából ezért is lenne jó a %-os rendszer :rolleyes: (Amúgy meg, amit írtál, hogy majdnem 3 tanulás, az a mostani 1,3-as szorzós rendszerben van. És ugye, ennek a változtatása olyan lesz valószínűleg, hogy az elején a mostanihoz lassabb, később meg gyorsabb fejlődés lenne. Tehát még kevésbé éri meg a küldetés...Bár, biztos átírod a küldetésekért kapott tp-t, ha a fejlődési görbe változik...) |
Quote:
|
Quote:
|
Előrevetítem, hogy hamarosan lesz egy újabb karakternullázás, mert a tanulási szükségletek fix növekedése nem nyerő az elején, úgyhogy ezen mindenképp változtatni kell.
Ez a nullázás nem ma lesz, és nem is holnap. Ha még pár dolgot beteszek, akkor nem is holnapután. Érdemes addig az időközben felmerült jelenségeket tesztelni. A csatákkal még mindig nincs rendben valami? Ne már... :) |
Még egy ötlet :)
Már sokszor volt róla szó, hogy tanulást lehessen visszacsinálni. Erre ötlet: Ha vissza csinálom a tanulást, az eltanulható tp 0-ra csökken, és a képesség elveszik, de cserébe 1 tanulással olcsóbban tanulok. Példa: 1. tanulás: 100 tp 2.: 130 tp 3.: 169 tp Tanultam mondjuk hármat, és utána még van 50 elhasználható tp-m mondjuk. A következő tanulás 220 lenne, de én visszacsinálok egy tanulást. 0 lesz a felhasználható tp-m és annyiért tanulok, mint amennyiért a 3.-kat tanultam. (169 tp)... Ez oylan, mintha visszafejleszteném tp-ben és mindenben a karakteremet, cserébe majd tudok másik irányba fejlődni...Visszaélni nem lehet vele ;) Vélemény?? :) |
Quote:
Ezt kifejezettem rossz ötletnek tartom. Megtanulod a keresést (példa), hogy megcsinálhasd a küldetést, meg is csinálod, majd mivel nincs rá szükséged, "visszacsinálod". Ha egy "felesleget" megtanultál, akkor következő tanuláskor majd mást tanulsz, nem történt eget rengető katasztrófa. |
Quote:
Csinálsz egy bányász karit, aztán mikor már van elég nyersed, akkor lemondasz a bányászásról, építesz egy hajót inkább, majd azt is visszacsinálod, és így tovább... |
All times are GMT +1. The time now is 09:18. |