![]() |
Quote:
|
Quote:
a fokozódott egységek miatt a klán pontértékének 19,5%-a nem reális, csak a plusznépesség teszi, úgyanúgy természetesen a legnagyobb orinál is ez a helyzet ebben az esetben pedig a számolás így néz ki: klán pontértéke: 328k, ez normálisan 264k lenne, azaz kb 5560 heki a legnagyobb ori náluk normálisan 53,3k pont lenne, azaz kb 1100 heki így a nagy orik miatti malusz is nő: (117k/53,3k-1,5)/1,5= 46,3 % így a foglalás: 5560*[(0,14-0,03)*0,537]=328 heki, ami pöccre belül van az 5%-os szignifikáns hibahatáron az igazi értékhez képest (az már adódhat bármilyen apróságból is) szóval a probléma megoldva, köszönöm mindenkinek a segítséget, külön kiemelve taszit :) |
Quote:
|
Quote:
valóban soknak tűnik, ámbár nem tudom, hogy mennyire magasról kezdtek el esni (?), de tippre beleférhetett esetleges tarcsi egységek lefokozódása nélkül is hogy megoldották volna a problémát, ez egy jó kérdés, én először arra gyanakodtam, hogy stratégiai megfontolásból csinálják, amit csinálnak (magát az alapot nem sikerült kizárni, még nem kaptam egyértelmű választ a kiegészítő kis kérdésemre ;)), de így természetesen valószínűtlen, mivel nem érte volna meg a 300k egység eleresztését. Így sokkal inkább hibának tűnik, de ők tudják... |
Bánya az nem mozog klánütésnél.
Pont mostanában gondolkodtam azon, hogy pl. ilyen esetekben (szabis klánok nagyon-nagyon leütése) előfordulhat, hogy a bánya aránya 14% fölé kerül, és hogy akkor vajon mi történik? Üresként kerül át a másik klánba? |
Quote:
Ha nem mozog, akkor lehet, hogy bele sem számít a foglalási alapba. |
Quote:
|
Quote:
|
Egyébként én úgy számolgattam, hogy benne van az ütésalapban a bánya, de azért a kezemet nem tenném rá.
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 23:42. |