Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Félelf kezdés (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3509)

[HTPA]GeeForce 06-12-2009 08:01

A Kézikönyvet mi írtuk, és a topicba is mi írunk neki... Szerintem már kezdi elveszíteni a fonalat szegény :D

Egy biztos tipp, amiben szerintem mindneki egyetért velem (ha nem, úgyis leírja:p):
Félelfként legközelebb ne legyél Kereskedő, és ne tarts bankot. Jobban jársz, ha a kereskedő helyett: Tudós, Tolvaj, Túlélő, stb stb vagy. A Kereskedő a bankbónuszon kívül nem sok mindenre jó, mivel egy félelf nem tart bankot, vagy ha igen, irtó keveset. Tehát az előnyét kihasználni nem tudod.

Ildee 06-12-2009 08:12

Szerintem még felejtős a tábornok személyiség is, valamint a gazdálkodó, és a harcos :)

[HTPA]GeeForce 06-12-2009 08:26

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 214807)
Szerintem még felejtős a tábornok személyiség is, valamint a gazdálkodó, és a harcos :)

Csoport, és kedv függő :)
5. szinten, ahol sok a kezdő, roppant meglepetéseket tud okozni egy hadis feles. :D
Anarchban, ha ügyesen lavírozol, simán elmegy a tábi, 5 helyett 6 sereggel tudsz kimenni.
A gazdálkodónak is több értelme van, mint a kereskedőnek. (10%-kal kevesebb tanya kell.)
Jó, a harcos elég gáz, de viccnek elmegy. (esetleg 2. szemnek, tábi mellé, anarchban, poénnak :D)

A kereskedő viccnek is erős. :D

Dragi 06-12-2009 08:40

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 214808)
Csoport, és kedv függő :)
5. szinten, ahol sok a kezdő, roppant meglepetéseket tud okozni egy hadis feles. :D
Anarchban, ha ügyesen lavírozol, simán elmegy a tábi, 5 helyett 6 sereggel tudsz kimenni.
A gazdálkodónak is több értelme van, mint a kereskedőnek. (10%-kal kevesebb tanya kell.)
Jó, a harcos elég gáz, de viccnek elmegy. (esetleg 2. szemnek, tábi mellé, anarchban, poénnak :D)

A kereskedő viccnek is erős. :D

a kereskedő ugyan miért ? ha egy csoportba nagyon gagyi a teki ára és a bankokból kamatokból több pénz jön be mint a tekiből akkor mi van ?:p

Von 06-12-2009 13:10

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 214807)

A gazdálkodó miért felejtős? Most nincs kedvem utánaszámolni, de mintha valaki egyszer kiszámolta volna, hogy a gazdálkodó megközelíti a tudóst, mert a minusz tanyák helyetti plusz templomok, kocsmák meg barakkok miatt csak kicsivel kevesebbet erősödsz, mint a tudós +5%-ával.
Hiszen értelemszerűen a gazdálkodó személyiséggel ott lehet a legtöbb hektárt spórolni, ahol eleve a legtöbb tanya kell az ori ellátásához. A félelf meg tipikusan ilyen.
Tanyafreeként természetesen nem jó a gazdálkodó, de a félelfek túlnyomó többsége nem tf.
Amúgy meg egy tolis legyen tudós, utána jöhetnek a többi személyiségek, ha van több. Szerintem.

Ildee 06-12-2009 13:17

Quote:

Originally Posted by Von (Post 214837)
Tanyafreeként természetesen nem jó a gazdálkodó, de a félelfek túlnyomó többsége nem tf.
Amúgy meg egy tolis legyen tudós, utána jöhetnek a többi személyiségek, ha van több. Szerintem.

Pontosan erre gondoltam :)
Igaz nem voltam még félelf, de ha lennék tf lennék :)

Von 06-12-2009 13:19

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 214810)
a kereskedő ugyan miért ? ha egy csoportba nagyon gagyi a teki ára és a bankokból kamatokból több pénz jön be mint a tekiből akkor mi van ?:p

akkor legyen elf kereskedő valaki...
félelffel ha a bankok kamataiból valakinek több jön be, mint amennyit tud lopni, akkor 100%-os bizonyossággal megállapíthatja magáról, hogy nem neki való a félelf faj...
Ne haragudjatok az őszinteségért, de szerintem a félelfhez nem illik a kereskedő, távolról sem.
Félelfről van szó... Egy mf félelffel csak egy jól felépített tanyafree félelfet nem lehet lelopni, mindenki mást igen. Nos, ha mindenkihez beférsz, akkor elég gyászosnak kell lennie a csoportnak, hogy a kereskedő személyiség megérje.

Von 06-12-2009 13:21

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 214840)
Pontosan erre gondoltam :)
Igaz nem voltam még félelf, de ha lennék tf lennék :)

:) Ezzel az a gond, hogy nem csak akarás kérdése :)
Akarhatok tanyafree lenni, ha olyan a csoport ami nem tud eltartani elég gabonával. Azt mondanom sem kell, hogy tanyafreeként gabonát lopni megint cink, nem azért épülsz tf-re, hogy utána az önellátásért kelljen lopkodni kezdőket :D

szurfark 06-21-2009 02:04

Sziasztok...
A tornyos íjászom védő értékét nem igazán értem..
Kérlek segítsetek nekem..

Ha van mondjuk valakinek...

300 hektárja. 35 őrtornya...40% lakáshelyzeti tekercse. 30% hadügyi tekercse ....és a tornyokban 1800 íjásza....akkor mennyi a védőértéke pontosan????

A toronyban az íjászok védőértéke állítólag duplázódik... vagy nem??
Ez külön számít a tornyok alap védőértékétől????

Hogy van ez légyszi írjátok le nekem.

Pepa 06-21-2009 10:03

Quote:

Originally Posted by szurfark (Post 216292)
Sziasztok...
A tornyos íjászom védő értékét nem igazán értem..
Kérlek segítsetek nekem..

Ha van mondjuk valakinek...

300 hektárja. 35 őrtornya...40% lakáshelyzeti tekercse. 30% hadügyi tekercse ....és a tornyokban 1800 íjásza....akkor mennyi a védőértéke pontosan????

A toronyban az íjászok védőértéke állítólag duplázódik... vagy nem??
Ez külön számít a tornyok alap védőértékétől????

Hogy van ez légyszi írjátok le nekem.

A toronybónusz az egy szorzó tényező a védelmi értéknél. A területből elfoglalt százalék 2x-se, de maximum 1,3 szorzó (15% torony). A lakáshelyzeti tekercs, csak azt eredményezi, hogy több íjász fér el a tornyokban.

All times are GMT +1. The time now is 22:07.