![]() |
Quote:
Maximum ez az, amit el tudok képzelni.. De csakis úgy, hogy mondjuk 1 készültséggel egy félelf el tudja hozni egy normál fajtól a tekercsek mondjuk 40%-át. Ha beindulna a védelem, akkor mondjuk 35%-át tudja elhozni... Viszont ha még egy félelf rászáll, akkor nem a maradék tekercs 40%-át tudná elhozni, hanem mondjuk a maradék tekercs 15%-át... Így szerintem korrekt lenne! Nem lenne olyan, hogy szarráloptak, visszaveszem piacról, szarrálopnak, visszaveszem piacról, majd megint szarrálopnak :D Mert sajna simán elképzelhető, ha 3 tolissal összeakadsz :D |
Tekercselés
Nem teljesen értek egyet ezekkel a javaslatokkal, Kisbér ne akarj az elfből über fajt csinálni:p Ugyanakkor tény ,hogy az se megoldás ha valakinek tönkre teszi 3 tolvaj az életét. Speciel támogatnám a bizonyos mennyiségű lopások után aktivált automata védelmet egy bizonyos időre, persze ez felveti a kérdést, és a védelemmel való visszaélés lehetőségét is.
Lehet ez eltér picit a témától, akkor elnézést érte. Pár szót az ember fajról: a fejlesztéseknél, üdvözölve fogadtam, hogy belátta mindenki fejleszteni kell! De szerintem elkövettünk egy nagy hibát, nem vettük figyelembe ,hogy jelenleg ezzel a tükörvarázslattal létrehoztunk egy olyan fajt ,aki 7-8 körröl tönkre teheti, megkeserítheti emberek játékát, mindenféle megerőltetés és hátrány nélkül. Anno nekem Bubba javaslata tetszett a 4- 4,5*-es pajzsról, ami elég védelmet ad, ugyanakkor megmarad a lehetőség, egy halvány esély arra hogy talán 7-8 körre is beférjenek a varázslók.:D LotR |
Quote:
Ezekszerint csak jól érzem én, hogy kicsit sok tekit tudnak elvinni a tolik. Két izom óriás rengésekkel nem tud akkora kárt okozni mint két jó tolvaj félelf. Annó volt egy szép kis törpém a 4/L-ben megírtam az összes engem lopó tolisnak h vigye a nyerset van bőven, de a tekit valahogy nagyobb öröm volt lopni, így nem volt a végén se nyers, se pénz, se teki, s miután jól levoltam amortizálva le is vertek, mire eljutottam a szintlépéshez 15% kocsmája volt a törpémnek, még is voltak oylan jó tolisok akik lazán leszedték az össz tekin 70-80% -át nettó két perc alatt :) Nem volt túl élvezetes a játék így, és ugye törpét nem azért csinál az ember hogy az ország 30%-a kocsma legyen. Jahj és nem is kell haragban lenni azzal a 3 tolissal, elég ha ész nélkül játszanak és nem gondolják végig h egy termeló nem jelelnt veszélyt rájuk, de kiválló nyersanyag forrás. Reálisnak tudnám tartani mondjuk azt hogy ha két tolis rááll valakinek a tekijére akkor ha mind ketten végig húzzák a készültségüket ne menejen el csak max a tekik 50%-a. (nah jó énb ezt is sokallom, dehát a játék nem csak az enyém) :) |
Sztem a tekilopással nincs semmi gond, igaz engem is kitekiztek már egy párszor tolis létemre, de mindent meg lehet oldani valahogy :) Ha netán kitekiz egy tolis, akkor arra vannak a hadisok, hogy revansot vegyenek....nem??? :D
|
Hali!
Irigyelle titeket...Olyan simán megértitek egymást.Kezdőként én még néha lemaradok, hogy miről megy itt a társalgás...de ha jól vettem ki a szavaitokból, meg a címből, akkor nektek tekilopás a legnagyobb gondotok...Nem csodálom, de eddigi tapasztalataim szerint a varik sokkal nagyobb gondot és kárt tudnak okozni, szóval ennyi erővel bárkit lehetne korlátozni, az viszont tönkre tenne mindent...De azért az autóvédelem nem olyan rossz ötlet:o Max a tolisoknak nem igazán fog tetszeni, s várható, hogy akkor a többieket is korlátozzák valahogy. Ezzel számoltatok?:confused: |
Quote:
Másrészt pedig azért, mert így több értelme lenne több faj/speckónak is. Pl hadi-ember. Hadi-elf, hadi-törpe Sajnos ezeknek a legnagyobb bajuk a folyamatos kitekizés... Még1x mondom, ezt úgy kéne bevezeti, hogy az autóvédelem mondjuk tekilopásonként 5% hatásfokcsökkenést okozna. Tehát egy félelf 17 lopást tud kicsikarni egy teljes készültséggel. Ez (feltéve ha a tekercsáma megvolt a félelfnek) egy nem gnómtól, meg nem óriástól a tekercsei 58%-át jelenti. Ha ez az autóvédelem bekerülne, akkor az első lopásnál ugye 5%-át tudnád ellopni, a második lopásnál 4,75%, a harmadik lopásnál 4,51%, és így tovább. A 17. lopásnál a hatékonyság a kezdeti 5% helyett csupán 2,2%-ot jelentene. Akkor számoljunk (nem mintha eddig nem számoltam volna :D): Eddig 10.000 tekercsből egy félelf 1 készültséggel elhozott 5.800 tekercset, tehát maradt szegénynek 4181 tekercse. Ha ráment még ugyanabban a körben egy másik félelf, akkor összesen maradt az illetőnek 1748 tekercs, ami a vég közvetlen kezdetét jelentette az adott országnak :D Nos, ha az autóvédelem beindulna, akkor: A 10.000 tekercsből egy félelf 1 készülstéggel elhozna 4472 tekercset, tehát marad a célorinál 5528 tekercs. Tehát nem olyan vészes különbség van (ezt mindegyik tolvaj ori bevállalná szerintem...) Viszont ha rámegy ugyanabban a körben egy másik félelf is, akkor ö már csak 1200 tekercset tudna elhozni a full készültséggel, szemben az eddigi 2432-vel. Az adott illetőnek pedig a 2 félelfakció után az eddigi 1748 tekercs helyett maradna 4326. Most számoljunk tovább... Szegény illető látja, hogy szarrálopták, gondolja visszaveszi a tekercseket a piacról (a 2 félelf akció után). Visszaveszi 10k tekercsre. Viszont jön még 1 félelf, aki rátalál, és ő is kitekizi. Akkor míg védelem nélkül újra 5800 tekercset tudna elhozni tőle a félelf, úgy védelemmel a 3. félelf már csak 1085 tekercset tudna... Szerintem ez így korrekt lenne nagyon... (bocs a sok számért) :D |
ez jó elgondolás :) igaz egy kicsit bonyolult, de nem rossz, és én is mint tolis, ennyit simán bevállalnák :P
|
Kisbér eszme futtatása tetszik, ezt simán beválalnám a tolis orimmal:)
Főleg hogy énse megyek rá egy orira rendszeressen ok nélkül. Igy legalább nem lenne az hogy vki teljessen kitekiznek. Ezt támogatnám is:) |
Összefoglalnám 1 mondatba az előző levelem, mert lehet így érthetőbb :D
Szóval autóvédelem nélkül mind3 félelf 1 készültséggel a tekercsek 58%-át tudja elhozni. Abban az esetben, ha lenne ilyen szintű autóvédelem, akkor: - Első félelf a tekercsek 45%-át - Második félelf a tekercsek 21%-át - Harmadik félelf a tekercsek csupán 10%-át tudná elvinni A kérdés persze az, hogy ez az autóvédelem mennyi idő után múlna el? Szeritnem minden körben egyszeresen regenerálódna az illető. Tehát egy 3 félelfles akciót az adott ori autóvédelme 51 kör alatt regenerál vissza. De csak 1 5let volt... Lehet 2xesen is, és akkor 25.5 kör alatt már nem él a védelem... |
Szegény illető látja, hogy szarrálopták, gondolja visszaveszi a tekercseket a piacról
Kisbér szegény illetőket megértem, de Te nem gondolsz azokra, akik fogják kirakják a tekercseiket , lelopatják magukat 3x, 4x... majd beveszik a tekercset és olyanná válnak mint egy gnom, akinek nincsnennek meg a hátrányai:)
Tehát tegyük el tetszik és támogatnám a dolgot de vmiféle tényleges megoldás kellene ennek az elkerülésére.. Pl: tényleges lopás után állna védne... vagy passz.. :D |
All times are GMT +1. The time now is 14:42. |