Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   A foglalt föld szétosztása szövin belül (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3456)

Ildee 04-27-2009 06:38

Mondjuk ebben van valami, hogy pl 15nél nem lenne e reaálisabb a 4-4-4-3 elosztás, de akkor mi/ki döntené el hogy ki kapja a kevesebbet?

BigPi2 04-27-2009 08:13

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 209431)
4 tagú szövinél legfeljebb 3 heki az eltérés mértéke, ami szerintem nem sok :rolleyes:

Az a sok kis heki egy idő után 35-40 vagy még többre is felduzadhat.

Amikor nekem ilyen próblémám volt, akkor mindig arra gondoltam, hogy miért nem lehet átadnom, vagy másképp miért nem lehet lemondani valamelyik szövetségesem javára a földszerzésből szármozó részesedésemről.
Főleg szövetségi háború idején jött volna jó, amikor leütik a szövit, de közben mi is ütés kényszerben vagyunk, és az egésznek az a vége, hogy hosszú időre teljesen szét szakad a szövetség. Ilyenkor milyen jól jött volna ha lemondhatunk a javára, és rövid időn belül újra a közelünkben lett volna.

De az is lehet, hogy úgy jó ahogy van hiszen lehet, hogy ezek az általunk hibának nevezett esetek adják az igazi játék élményt.:)

Ati 04-27-2009 08:13

Quote:

Originally Posted by Iron (Post 209423)
Ha nekem csak ennyi problémám lenne hogy most 5 hektárt kapok vagy 10-et...a fejem se fájna :D

Komolyra a szót. Ha pl te többet hozol mint a társaid tegyük fel 20 hekivel, az könnyen áthidalható. Igazán nagy jelentőségét én nem érzem ennek.

Nincs szó 5-10 hektáros különbségről. Maximum 3 hektárról. Ha már 4 hektár lenne, azt szét lehet osztani, és megint mindenki egyformán van. Ez még nagy hektár foglalásakor is csak maximum 3 hektár marad: 1000-1000-1000-1003 hektár például.

Ati 04-27-2009 08:15

Quote:

Originally Posted by liverpool (Post 209430)
eddig én azt gondoltam, hogy az egész földet 4 egyenlő részre (25%) próbálja a gép szétosztani...
Mert akkor 16 hekinél akár így is lehetne 5-5-5 és a támadó 1
ez is fedné, amit írtál :)

16 / 4 = 4

Princ 04-27-2009 10:13

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 209415)
Aztán a másik egyenlőtlenség, ami akár jelentősebb is lehet mint a maradék 1-2-3 hekik, a megmaradó épületek elosztása. Hogy a tényleges támadó kapja a több üres hekit.
A klántámadásokról meg már ne is beszéljünk. :)

Quote:

Originally Posted by Iron (Post 209424)
AHa már a klántámadásoknál tartunk, miért nem lehet a foglalás mértékét egyenlően elosztani. Kicsit érdekes az mikor egy társ foglal 700 barakkot semmi mást, vagy a másik 500 házat, meg sok nyavaját. Ha már a területelosztásnál tartunk ezt lényegesebbnek találom.

Örülök hogy egyetértesz. ;)

Kutyuleee 04-27-2009 14:10

Quote:

Originally Posted by BigPi2 (Post 209442)
Az a sok kis heki egy idő után 35-40 vagy még többre is felduzadhat.

Amikor nekem ilyen próblémám volt, akkor mindig arra gondoltam, hogy miért nem lehet átadnom, vagy másképp miért nem lehet lemondani valamelyik szövetségesem javára a földszerzésből szármozó részesedésemről.
Főleg szövetségi háború idején jött volna jó, amikor leütik a szövit, de közben mi is ütés kényszerben vagyunk, és az egésznek az a vége, hogy hosszú időre teljesen szét szakad a szövetség. Ilyenkor milyen jól jött volna ha lemondhatunk a javára, és rövid időn belül újra a közelünkben lett volna.

De az is lehet, hogy úgy jó ahogy van hiszen lehet, hogy ezek az általunk hibának nevezett esetek adják az igazi játék élményt.:)

hát ezt egyszerü orvosolni. nem kell mindig ugyanannak ütni. a tolik meg a varik ne kényelmesedjenek el ennyire. legrosszabb esetben is 10ütésenként 30hekit fedezni sztem nem vészes. 1-1 bekapott seregnél többet kell visszajönnie ennél, ráadásul régen nem 3hekivel maradt le maximum ütésenként,és akkor is együtt tudott maradni egy szövi...

Pool 04-27-2009 15:41

lefelé 8 sereges ütésnél már sokat számít az a 6-3-3-3

Betelgeuse 04-27-2009 16:04

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 209501)
lefelé 8 sereges ütésnél már sokat számít az a 6-3-3-3

10-20 heki azért csak nem jelent akkora problémát így is elég nagy könnyebbség, hogy a nulla sereges tolis is megkapja a részét a foglalásból. Ragozhatjuk ezt hosszú oldalakon keresztül de ha egy szám nem osztható néggyel akkor később se lesz.
Felfedezéssel és felváltva ütéssel egyszerűen megoldható.

Pool 04-27-2009 16:20

Quote:

Originally Posted by Betelgeuse (Post 209502)
10-20 heki azért csak nem jelent akkora problémát így is elég nagy könnyebbség, hogy a nulla sereges tolis is megkapja a részét a foglalásból. Ragozhatjuk ezt hosszú oldalakon keresztül de ha egy szám nem osztható néggyel akkor később se lesz.
Felfedezéssel és felváltva ütéssel egyszerűen megoldható.

főleg ha már nem lehet fedezni és van 0 serege toli is....

de mivel látom, senkinek semmi épkézláb ötlete nincs, sztem Ati zárd is le a témát és lökd a kukába

vityu 04-27-2009 21:52

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 209504)
főleg ha már nem lehet fedezni és van 0 serege toli is....

de mivel látom, senkinek semmi épkézláb ötlete nincs, sztem Ati zárd is le a témát és lökd a kukába

Nem hiszem, hogy a TOP tetején éppen az a max 3 hektár fog számítani :)

All times are GMT +1. The time now is 15:17.