![]() |
Quote:
Egy kis logikával és a google segítségével innentől könnyen meg lehet találni azokat a fórumokat, oldalakat, ahol az általad keresett filmek, zenék, játékok stb. linkjei találhatóak. Ez persze csak tipp, hallottam egy ismerősömtől.:) Az meg, hogy ez mennyire minősül a szó legszorosabb értelmében lopásnak relatív. Erre talán az egyik South Park részből (ha agyonüttök se jut eszembe, hogy hanyadik szezon) kapjuk meg a választ. |
jelenleg nem illegális letölteni, ha valamit megakar az ember fia találni, elsődlegesen a torrent oldalakról tudja megszerezni :)
|
Quote:
|
Quote:
Én vagyok a két lábon járó SP enciklopédia :D:D |
Quote:
|
Quote:
Csak tudom, Mo. egyik legnagyobb torrent oldalán voltam adminisztrátor. szóval csak jobban képben vagyok mint ti, mi ezért szüntettük meg a nem freeware programok feltölthetőségét. Mondjuk már nem vagyok ott ilyen rangban, mióta hódozok :) |
Quote:
Mig mondjuk ezzel ellentetben elvileg egy ftp, vagy webes cuccrol zenet, filmet letolteni legalis. Perpill. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
és igen, az illegalitást maguk am agyar torrent oldalak generálják.. azzal, hogy le vannak védve mint az állat (tehát nem tudsz csak úgy belépni, magát az oldalt sem éred el, ha nem kapsz meghívókat, meg nem regelsz külön regelő oldalakon, meg akármi... és ami a lényeg, és te is írtad, hogy megkövetelik a megosztási arányt (ez változó, 0,3-0,5 -ig szokott lenni meghatározva) HEX: vip voltam a majomparádén, adminisztrátor a 1sttorrent-en, stb stb.. a majomról kitiltottak (:D), a 1sttorrentről kiléptem. szóval azért nagyjából vágom mivan.) vegyünk egy példát: mininova.org abszolút regfree + freereg egyben (tehát regisztrálás nélkül is használható, illetve ha regelni akarsz, az ingyenes, és nem kell hozzá semmi meghívó, vagy ajánlólevél, vagy akármi...) ha a mininováról leszedsz egy filmet, vagy zenét, vagy játékszoftvert, az jelenleg legális, ha nem töltöd vissza. (lévén, hogy a mininován nem nézik a feltöltési arányt, megteheted, hogy leveszed a feltöltésedet 0 kb/s-re) a játékot direkt írtam be, nehogy valaki meggyanusítson, hogy fanatikus Remy rajongó vagyok :D (meg persze azért, mert az eredeti játékszoftverről készített tökéletes másolat letöltése nem büntethető, hiszen a megvásárolt termékről tarthatsz otthon biztonsági másolatot... a msáolatot nem kötelezhetnek, hogy te hozd létre, tehát akár le is töltheted... a lényeg itt jön: nem az az illegális, hogy letöltöd a játékot... az illegális része az, hogy "buherált játékot" szedsz le, hogy pl a 2 rétegű DVD-n kiadott játék "tört" verziója 3 giga, mert magát a DVD képet módosították (kivettek belőle, hozzátettek, stb...) ez egyszer illegális. a másik illegális dolog, hogy az ilyen letölthető játékokhoz általában mellékelnek fiktív cd kulcsokat, vagy egyenesen kulcsgeneráló kis programokat, vagy valamilyen file-t, vagy egyéb alkalmazást, amivel tudsz játszani anélkül, hogy eredeti kódod legyen hozzá. na EZ az illegális része. amennyiben te letöltesz egy, az eredetivel 100%-osan megegyező CD vagy DVD képet, és azt kiírod magadnak egy CD-re vagy DVD-re otthon, majd feltelepíted, és EREDETI cd/dvd kulcsot használsz a program futtatásához, azért nem büntethetnek meg... hogy miért? Mert eredeti kód csak eredeti cucchoz van, tehát ha van eredeti kódod, akkor amögött vásárlás történt.. tehát valaki (nagy valószaínűséggel te) fizettél azért a kódért. mivel eredeti a kód, ezért nyilván annak fizettél érte, aki kiadta a játékot. innentől kezdve az amit letöltöttél, és kiírtál magadnak, egy az egyben "biztonsági másolat" státuszba kerül. biztonsági másolatod pedig lehet legálisan. szóval ezért írtam oda a játékot is a filmek illetve zenék mellé. ettől az egy kivételtől eltekintve viszont Remy teljesen jól írta le, hogy mi a helyzet. és azért szokták kihagyni a játékokat a "jelenleg még legálisan letölthető dolgok" közül, mert ugye amit leírtam, az olyan ritka, mint a fehér holló. már az maga ritka, hogy az eredetiről készült hibátlan másolat van bárhova is feltöltve... de ha találsz is, és leszeded, nagy valószínűséggel hamis "CD KEY"-t használnak hozzá az emberek... és mivel ez mind illegális, és ezek az esetek kimerítik a játékletöltések 99,8%-át, ezért az egyszerűség kedvéért a játékokat is odasorolják az "illegális letöltés" kategóriába. |
All times are GMT +1. The time now is 02:26. |