![]() |
Az egyházi adómentességgel, meg a fényűző templomokkal, 6 gyerekes családnak nagy plébániával, a 3 évente cserélt autóval nagyon nem tudok egyetérteni, én Jézusról nem azt tanultam, h aranyhintón járt a nép közt, meg, h ilyen "fényűzésben" élt.....
Az egyházból én már nagyon rég kiábrándultam és ez nem hiszem, h változni fog, s az álszent, képmutató papok, csak fokozzák ezt az ellenérzést, pl: napokban történt postásverés, "szegény" papot felbosszantotta.... |
Quote:
|
Quote:
Hogy is volna ez?Lenne 8 féle istenség(fajok)?Vagy csak 7,mert a hulla ,az hulla.:D:D:D |
Quote:
|
Nálam onnantól vált ez az egész hiteltelenné, mikor elmesélték, hogyan is lettem megkeresztelve: Első szülött dédunka voltam, Dédim, nagyon komoly hívő volt, és ragaszkodott ahhoz, hogy meg legyek keresztelve, Apukám kijelentette, hogy NEM, ő nem akarja (nem tudom most hogy működik, de abban az időben, mindkét szülő beleegyezése kellett ahhoz, hogy a gyermeket megkereszteljék), és a Dédim talált olyan papot, aki némi pénzecskéért az egyháznak megkeresztelt... persze Apukám beleegyezése nélkül!
|
Ezt a demegagóg szöveget... Mintha Marxtól idezgettek volna... Ennyi erővel azt is kérdezhetted volna miért nem adódik a Vörörkereszt vagy a Máltai Szeretetszolgálat... Azért nem adózik az egyház, mert nem része a gazdaságnak... Valami egészen más célt szolgál mint a profittermelés, és persze vannak jópáran, akik el se bírják képzelni, hogy lehet más cél is, de nem kéne bedőlni nekik... A magam részéről én se vagyok vallásos, de ennek ellenére úgy gondolom hogy a mai világban nagyobb szügség van az egyházra mint valaha... Egyszerűen azért mert értékeket közvetít és közösséget épít, hitet, célt ad az elveszett embereknek... Persze ez sokaknak szúrja a szemét... Évszázadok óta a tolerancia és a szabadság eszményeivel takarózva vernek szét mindent ami képes lehet a tömegből közösséget formálni, és mer állást foglalni arról mi helyes és mi helytelen... Persze az is lehet, hogy csak én nem vagyok erre a világra való...
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 05:46. |