Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Egyéb (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Miért nem adózik a Katolikus egyház a stólapénz után? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3249)

Fefe013 11-10-2008 16:56

Az egyházi adómentességgel, meg a fényűző templomokkal, 6 gyerekes családnak nagy plébániával, a 3 évente cserélt autóval nagyon nem tudok egyetérteni, én Jézusról nem azt tanultam, h aranyhintón járt a nép közt, meg, h ilyen "fényűzésben" élt.....
Az egyházból én már nagyon rég kiábrándultam és ez nem hiszem, h változni fog, s az álszent, képmutató papok, csak fokozzák ezt az ellenérzést, pl: napokban történt postásverés, "szegény" papot felbosszantotta....

Andrew 11-10-2008 17:56

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 196114)
már hogy a túróba ne lenne tized? csak nem tizednek hívják, hanem szjanak, amiből megy az egyházaknak is. érdekes világ lenne, ha ez nem lenne és csak adományokból élne a katolikus, zsidó... egyház. kíváncsi lennék mennyire lenne hosszú életű. nem véletlen, hogy minden ezirányú törekvés megbicsaklott.

mi után adózna? GDP-t termel? max egy jó könyvelő szellemi terméknek tudná elszámolni :)

ati: csak nehogy kiderüljön, hogy első nagy ati is egy nyuszira hagyta az egyházát ;)

Gondolom azért nem adózik az egyház, mert az államtól kapja a pénzének egy részét. Így pusztán papírforma lenne az adózás, ha egyszer úgy is kap támogatást.

Eke 11-10-2008 19:29

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 196111)
Annyit tudok, hogy egyház alapításához 100 ember kell. Valaki esetleg beszáll a "Hódító egyházközösségbe"? :D:D:D

Ha valaki elsöre jelentkezik milyen cimet is adományoznál neki?
Hogy is volna ez?Lenne 8 féle istenség(fajok)?Vagy csak 7,mert a hulla ,az hulla.:D:D:D

Ati 11-10-2008 19:34

Quote:

Originally Posted by Eke (Post 196142)
Ha valaki elsöre jelentkezik milyen cimet is adományoznál neki?
Hogy is volna ez?Lenne 8 féle istenség(fajok)?Vagy csak 7,mert a hulla ,az hulla.:D:D:D

De most gondolj bele, ha suliban vagy melóhelyen szólnak, hogy ne Hódítózz, akkor mondhatnád, hogy vallási diszkrimináció. :D:D:D:D

Debilke 11-10-2008 19:51

Nálam onnantól vált ez az egész hiteltelenné, mikor elmesélték, hogyan is lettem megkeresztelve: Első szülött dédunka voltam, Dédim, nagyon komoly hívő volt, és ragaszkodott ahhoz, hogy meg legyek keresztelve, Apukám kijelentette, hogy NEM, ő nem akarja (nem tudom most hogy működik, de abban az időben, mindkét szülő beleegyezése kellett ahhoz, hogy a gyermeket megkereszteljék), és a Dédim talált olyan papot, aki némi pénzecskéért az egyháznak megkeresztelt... persze Apukám beleegyezése nélkül!

komisz86 11-11-2008 07:37

Ezt a demegagóg szöveget... Mintha Marxtól idezgettek volna... Ennyi erővel azt is kérdezhetted volna miért nem adódik a Vörörkereszt vagy a Máltai Szeretetszolgálat... Azért nem adózik az egyház, mert nem része a gazdaságnak... Valami egészen más célt szolgál mint a profittermelés, és persze vannak jópáran, akik el se bírják képzelni, hogy lehet más cél is, de nem kéne bedőlni nekik... A magam részéről én se vagyok vallásos, de ennek ellenére úgy gondolom hogy a mai világban nagyobb szügség van az egyházra mint valaha... Egyszerűen azért mert értékeket közvetít és közösséget épít, hitet, célt ad az elveszett embereknek... Persze ez sokaknak szúrja a szemét... Évszázadok óta a tolerancia és a szabadság eszményeivel takarózva vernek szét mindent ami képes lehet a tömegből közösséget formálni, és mer állást foglalni arról mi helyes és mi helytelen... Persze az is lehet, hogy csak én nem vagyok erre a világra való...

laci 11-11-2008 08:06

Quote:

Originally Posted by komisz86 (Post 196192)
Ezt a demegagóg szöveget... Mintha Marxtól idezgettek volna... Ennyi erővel azt is kérdezhetted volna miért nem adódik a Vörörkereszt vagy a Máltai Szeretetszolgálat... Azért nem adózik az egyház, mert nem része a gazdaságnak... Valami egészen más célt szolgál mint a profittermelés, és persze vannak jópáran, akik el se bírják képzelni, hogy lehet más cél is, de nem kéne bedőlni nekik... A magam részéről én se vagyok vallásos, de ennek ellenére úgy gondolom hogy a mai világban nagyobb szügség van az egyházra mint valaha... Egyszerűen azért mert értékeket közvetít és közösséget épít, hitet, célt ad az elveszett embereknek... Persze ez sokaknak szúrja a szemét... Évszázadok óta a tolerancia és a szabadság eszményeivel takarózva vernek szét mindent ami képes lehet a tömegből közösséget formálni, és mer állást foglalni arról mi helyes és mi helytelen... Persze az is lehet, hogy csak én nem vagyok erre a világra való...

Legnagyobb részben egyetértek, kivéve azzal a mondatoddal hogy "Valami egészen más célt szolgál mint a profittermelés...". A történelem ennek az ellenkezőjét bizonyítja. Az egyházak, egyebek mellett, nagyon jó üzletnek is bizonyultak.

Ati 11-11-2008 08:06

Quote:

Egyszerűen azért mert értékeket közvetít és közösséget épít, hitet, célt ad az elveszett embereknek...

Ez azért nem minden esetben igaz sajnos. Amikor az ember az egyházon keresztül próbálna segíteni például a hajléktalanokon, akik szemmel láthatóan a templom mellett húzzák meg magukat, és az a reakció, hogy "jajj dehogy, még a végén ideszokik, így is nehéz folyton elkergetni", akkor valahogy eltűnik ez a "célt ad az elveszett embereknek" rész. Megértem, hogy nem hajléktalanszállóvá akarják alakítani, de ez az azonnali és durva elutasítás, hogy jajj dehogy segítünk a hajléktalanokon, ez valahogy elég szemetszúró. Számomra legalábbis. Sajnos.

laci 11-11-2008 08:12

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 196197)
Ez azért nem minden esetben igaz sajnos. Amikor az ember az egyházon keresztül próbálna segíteni például a hajléktalanokon, akik szemmel láthatóan a templom mellett húzzák meg magukat, és az a reakció, hogy "jajj dehogy, még a végén ideszokik, így is nehéz folyton elkergetni", akkor valahogy eltűnik ez a "célt ad az elveszett embereknek" rész. Megértem, hogy nem hajléktalanszállóvá akarják alakítani, de ez az azonnali és durva elutasítás, hogy jajj dehogy segítünk a hajléktalanokon, ez valahogy elég szemetszúró. Számomra legalábbis. Sajnos.

Ez van, ugyanis a papok is emberek. Minden szép eszme előbb-utóbb elbukik vagy belekeveredik mindenféle ellentmondásba.

Betelgeuse 11-11-2008 08:34

Quote:

A vöröskereszt rászorulókon segít, mit csinál az egyház? Évszázadokon keresztül loptak csaltak, hazudtak és öltek Isten nevében. Nem az egyház adja a hitet inkább kihasználja az emberek hitét.

All times are GMT +1. The time now is 05:46.