Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Alábontottam, mégis felülről ütöttem. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3231)

Dus 10-31-2008 12:07

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 195038)
Fogalmak... Pontlistában körönként egyszer mozogsz, KV legelején. Akkor fixálódnak a helyezések, a szerint, hogy kinek hány pontja van. Utána az értéked változhat, attól följebb, vagy lejjebb nem kerülsz. Csatában sem az számít, hogy a pontlistában fölötte, vagy alatta vagy, hanem hogy mekkora az ÉRTÉKED.
Remélem sikerült eléggé szájbarágósan elmagyaráznom :)

Viszont akkor nem értem, hogy mégis, hogy volt lehetséges, hogy fölülről ütöttem be, de közvetlen kv után alatta voltam...

Remedy 10-31-2008 12:13

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 195039)
Viszont akkor nem értem, hogy mégis, hogy volt lehetséges, hogy fölülről ütöttem be, de közvetlen kv után alatta voltam...

Hm, latom nem erted. Mondok egy peldat.

X orszagnak van 42.000 pontja. Y orszagnak van 41.970 pontja.

Y uti X-et. Mint mondod, mindketten bontanak. mondjuk X 20 epuletet, Y is 20 epuletet. Ekkor lesz X-nek 41700 pontja, Y-nak 41670 pontja.

Jon az a franya korvaltas, pontlistarendezes. Mivel Y-nak epp kevesebb a pontja, ala rendezi a pontlista, X mondjuk lesz 60., Y 61.

Ezek utan mivel X hazzal bontott es ehezik is, elmegy tole 1000 ember. Y nem csinalt semmit, marad a pontjan. Ekkor X pontja 41500, Y pontja 41670.

Ergo felulrol fogja Y X-et beutni, pedig ugy ment bele a kv-ba, hogy alatta volt, de meg a csata elott X pontszama lecsokkent.

Kv utan mar csak azt fogod latni, hogy Y pontszama tobb, mint X, hiszen beutotte felulrol, de megis alatta van.

Ha eleg gyakran frissited a pontlistat, ki is szurhatod ezeket a valtozasokat kv kozben.

Remelem erhetoen irtam le...

Kutyuleee 10-31-2008 12:13

Quote:

mert a kv legelején is alatta voltál, a kv alatt is alatta voltál, és így utána is alatta voltál a pontlistában. De a kv alatt úgy változott a pontszámotok, hogy neki kevesebb volt mint neked, mert jött be épületed, vagy ment el vari-toli-katid..., esetleg ő éhezett vagy vihar volt rajta, vagy kopott a tekije, vagy stb.
lényeg,hogy attól hogy a kv elött sikerült alá bontanod, még a kv alatt pontszámban alád került. és a pontszám számit nem a helyezés.

Andrew 10-31-2008 12:16

Quote:

Utolsó próbálkozás:
1. Bontóverseny volt, Te nyertél, alá kerültél valahány (gondolom meglehetősen kevés) ponttal.
2. Jött a KV, megkaptátok az új helyezéseteket. Kevesebb pontod volt, alá kerültél.
3. KV közben változott az értéketek, Neked több pontod lett. A helyezésed nem változott, mivel csak a KV elején frissül a pontlista.
4. Megtörtént a csata. Nagyobb volt az értéked, következetesen felülről ütöttél be.

Jéé, megjelentek az első ősz hajszálaim :eek::D:D:D

Dus 10-31-2008 12:17

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 195040)
Hm, latom nem erted. Mondok egy peldat.

X orszagnak van 42.000 pontja. Y orszagnak van 41.970 pontja.

Y uti X-et. Mint mondod, mindketten bontanak. mondjuk X 20 epuletet, Y is 20 epuletet. Ekkor lesz X-nek 41700 pontja, Y-nak 41670 pontja.

Jon az a franya korvaltas, pontlistarendezes. Mivel Y-nak epp kevesebb a pontja, ala rendezi a pontlista, X mondjuk lesz 60., Y 61.

Ezek utan mivel X hazzal bontott es ehezik is, elmegy tole 1000 ember. Y nem csinalt semmit, marad a pontjan. Ekkor X pontja 41500, Y pontja 41670.

Ergo felulrol fogja Y X-et beutni, pedig ugy ment bele a kv-ba, hogy alatta volt, de meg a csata elott X pontszama lecsokkent.

Kv utan mar csak azt fogod latni, hogy Y pontszama tobb, mint X, hiszen beutotte felulrol, de megis alatta van.

Ha eleg gyakran frissited a pontlistat, ki is szurhatod ezeket a valtozasokat kv kozben.

Remelem erhetoen irtam le...

Köszi Remy :)

Meg Andrewnek is köszi :)

Meg a többieknek is :)

Nah, asszem máskor jobban figyelek :D

Andrew 10-31-2008 12:19

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 195044)
Köszi Remy :)

Meg Andrewnek is köszi :)

Meg a többieknek is :)

Nah, asszem máskor jobban figyelek :D

Áhh, megelőztek :(
Nincs mit :)

All times are GMT +1. The time now is 17:21.