Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Spore, avagy egysejtűből félisten :D (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3204)

[HTPA]GeeForce 10-01-2008 20:16

Nem hiszem, hogy az égig nőnének benne a fák. Bár fát még nem hoztam létre a lénylaboromban. :D Akkora dinót már sikerült csinálni, hogy megfejelte az űrhajómat... :D:D:D:D

Stev 10-02-2008 09:25

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 192367)
Nem hiszem, hogy az égig nőnének benne a fák. Bár fát még nem hoztam létre a lénylaboromban. :D Akkora dinót már sikerült csinálni, hogy megfejelte az űrhajómat... :D:D:D:D

Kell neked túl alacsonyan repülni!:D

Egyébként király a játék, mikor kijött a lénytervezője még azt hittem nem fog érdekelni, de aztán mégis! Én nem szeretem robbantgatni a bolygókat, sokkal jobb buli elfoglalni őket. Bár a groxokig még lusta voltam elvándorolni.

[HTPA]GeeForce 10-02-2008 10:49

Quote:

Originally Posted by Stev (Post 192413)
Kell neked túl alacsonyan repülni!:D

Egyébként király a játék, mikor kijött a lénytervezője még azt hittem nem fog érdekelni, de aztán mégis! Én nem szeretem robbantgatni a bolygókat, sokkal jobb buli elfoglalni őket. Bár a groxokig még lusta voltam elvándorolni.

Igazából ez játékidő függő (legalábbis szerintem)

Majd ha lesz 300 bolygód, és a groxok a közvetlen szomszédaid lesznek, és percenként 3x támadnak meg, külön naprendszerben, akkor majd rájössz, mennyi mindentől szabadítod meg magad, ha egyszerűen szétbombázod az egész naprendszert a francba... :D:D:D

Hozzáteszem gazdaságosabb is, lévén, hogy egy T0-s bolygót ha elfoglalsz, arra rá kell költened kb 5-6 milliót, hogy felhúzd T3-ra. És akkor még a maceráról nem is beszéltem, hogy oda kell vigyél 9 féle növényt, 6 féle növényevőt, és 3 féle húsevőt, és azokat ott honosítanod kell, hogy stabilizálódjon az ökoszisztéma...

Namármost ez mind szép és jó, csakhogy ez kb 3-4 percedbe kerül, akkor is, ha profi vagy. (És itt még midnig nem beszéltem arról, hogy mennyi rakteret elfoglal a sok növény és állat..............)
Nos 3-4 perc alatt pontosan 9-12x tudnak megtámadni a groxok. Szerinted rá fogsz érni ilyennel babrálni? :D

Egy T0-s, T1-es bolygó meg az 1 kolóniájávan nem fog tudni ellenállni a grox támadásnak. Tehát minimum T2-re kell felhúzni. De jobb a T3, mert egy T2-es bolygó meg nem sokat termel.

Van egy rakás bolygóm, ami 100 egység fűszert tud raktározni, és azt kb 2-3 perc leforgása alatt meg is tölti, szóval elég gyorsan tudok kereskedni.

Erre szükség is van, mert egy bolygórobbantó bomba legjobb esetben is 2.500.000 SD-be kerül... Ha SOS van rá szükséged, akkor meg általában 4.000.000 SD... Az azért nem kevés pénz.

Egy nagyobb összecsapás a Groxokkal 20-30 millió SD-be is belekerül. (javítási költségek, rakéták, bolygórobbantó bombák, stb....)

10 antianyag rakéta 2.000.000 SD-be kerül, és egy Grox támadásnál azt el is lövöm általában. És akkor még nem csináltam semmit. Csak megvédtem a saját kolóniámat.

És akkor ebbe az egészbe még nem vettem bele, hogy a szövetségeseimmel mi van? Azoknál is van Grox- illetve kalóztámadás... Azoknál is van ökokatasztrófa... Szóval hidd el, amikor többszáz bolygód van, akkor már iszonyatosan durva a játék. tulajdonképpen egy versenyfutás az idővel.

Ha így mérlegelsz, rögtön kiderül, hogy mennyire előnyös kitörölni az anyagi síkból egy egész bolygót...

És akkor még bele lehet venni azt, hogy a semleges bolygókon fejlődnek a lények... Egyre másra tűnnek fel az új birodalmak, amiket vagy leversz, vagy megvásárolsz, vagy pedig szövetségre lépsz velük.

Nekem most jelenleg 14 szövetséges birodalmam van. Többet fenntartani nem vagyok képes. Így is van, hogy csomó időm elmegy azzal, hogy őket védem. Ezért általában alkalmazom az oszd meg és uralkodj elvet. Van, hogy egy nagyobb szövetségesembe beolvasztok egy kisebbet. Ezt úgy csinálom, hogy a nagyobb szövetségesemet pumpálom lóvéval, és megmondom neki, hogy támadja meg (foglalja el) a kisebb szövetségesem bolygóit.

Természetesen a jövedelmező, T3-as szintű, teljesen beépített bolygókat megtartom magamnak. :D Azokat én foglalom el, és mégjobban megerősítem. Így lesznek 90 meg 100 fűszert termelő bolygóim. :)

[HTPA]GeeForce 10-02-2008 11:00

Átlagosan 50-60 millió SD-vel rohangálok... :)

Jótanácsok (ne vedd sértésnek, ha véletlenül már valamelyikről tudomásod van, nem tudhatom hogy meddig játszottál):

A szövetségeket meg tudod erősíteni úgy, hogy a szövetségeseid bolygóira követséget telepítesz. Ez +50 pontot ad. Érdemes hamar kifejleszteni a boldogságsugarat, és az elmetörlést, így még +50 pontot el tudsz érni. Egy semleges birodalomnál minden egyéb tevékenység nélkül megvan a pozitív irányú 100%-os baráti szint, így azonnal szövetségre lehet lépni velük. (Magyarul: nem kell pénzt adnod neki, nem kell küldetéseket teljesítened neki, stb... egyszóval időspórolás. Vagy hyog stílusos legyek: időSPOREolás. :D)

Érdemes a szövetségi státuszt +200%-on tartani, ugyanis a bolgyók felrobbantása a galaktikus kódex hadviselési paragrafusait sérti. Ez azt jelenti, hogy -100 pontot kapsz azoknál a birodalmaknál, amik tudomást szereztek arról, hogy te kiírtottál egy egész bolygót úgy ahogy van....

Az én szövetségi státuszaim +300 körül mozognak általában.
+100 a küldetések teljesítése
+50 a barátságos eszközök használata
+50 a követség létesítése
+ az apró. kereskedelem, kereskedelmi útvonal, nagylelkűség, ajándékozás, stb...

Apropó nagylelkűség. igen drága mulatság, de ezzel is lehet javítani a szövetségek biztonságát.

Ha kereskedelmi útvonalat létesítesz, és megvárod, hogy "végigmenjen", magyarul meg tudod vásárolni a bolygót, az +30 pontot érhet. MINDIG legyél nagylelkű, ez azt jelenti, hogy mindig több pénzt adj a bolygóért, mint amennyit valójában ér. Ezt én úgy oldom meg, hogy minden bolygóért 10 millió SD-t adok.
A nagylelkűség miatt +15 pontot még lehet kapni a szövetségestől.
Soha ne ígérj alá... Ha smucig vagy, -30-ig le tudsz menni.

Nem érdemes ilyen apróságokon negatív megítélést összeszedni, mert később úgyis be fog csúszni ez-az, amiért rengeteg ellenszenves pontszámot össze fogsz szedni.

Pl egyszerre 3 szövetségesednél lesz ökokatasztrófa... Az utolsóhoz nem biztos, hogy odaérsz időben, nagy valószínűséggel sérülni fog a flórája, és kihal 1-2 állatfaj. Vagy egyszerre sok helyen támadnak kalózok... És nem érsz oda.

-50-60-70-80 pontokat is be lehet kasszírozni pillanatok alatt azzal a szöveggel, hogy "küldetéseken vallottál kudarcot". Ugyanis ezeket küldetésnek veszi.

[HTPA]GeeForce 10-02-2008 11:03

Ha hirtelen kell a plusz pont, akkor a barátságos eszközökkel és fél millió SD befektetéssel ha jól emlékszem +80 pontot össze lehet vakarni hirtelen.

(a fél millát onnan veszem, hogy 5 x kell 100.000 SD-t ajándékozni valakinek, hogy biztosan megkapd a maximális pontot)

Természetesen ez az egész a Groxokra nem vonatkozik... Próbálkoztam náluk pénzosztással, meg boldogságsugárral.

Senki ne fecséreljen rá időt, alig pár pontot ad érte. Miután háborúba kerültünk, a követségeket lerombolták. Szóval lehet, hogy rossz diplomata vagyok, de a groxoknál nem értem el sikereket.

Pedig eleinte azt terveztem, hgyo szövetségre lépek velük. :D:D:D:D

Stev 10-02-2008 12:48

Köszi a tippeket, a boldogságsugár pl fel van húzva maxra, de még nem használtam, jó hír hogy nem kell tökölni a küldikkel. Követség elég az anyabolygóra, vagy célszerű többet ledobni?
A boldogsággenerátornak mi a gyakorlati haszna? Nem pampognak a bolygólakók minuszos boldogságú városok esetén, lehet őket halálra dolgoztatni?

Én most kb 40-50 rendszernél tartok, a jobb rendszerekben 2-3 bolygóval. Néha már így is eltévedek. :D Kereskedelmi útvonalnak már csak az anyabolygókat, vagy a lila/zöld/rózsaszín fűszert termelő rendszereket szoktam kiválasztani, a piros/sárga/kék-ből már annyi van mint a szemét, és ritkán fizetnek 20k-nál többet egységenként. Lilára az egyik 70k-t ad, eddig ez a max amivel eddig találkoztam. SD-m általában egyelőre 20-30millió között mozog, mire feljebb mennék, mindig meg kell venni egy rendszert.

Saját bolygókra folyamatosan húzom maxra a védelmi rendszert, így az ellenem irányuló kalóztámadásokkal már csak ritkán foglalkozom.

Ami a terraszint növelést illeti, nálam pont elfér a 18 fajta élőlény meg a 6 fajta fűszer, meg 1-2 ritkaság amit útközben találok.
A groxos bolygórobbantásokkal kapcsolatban igazad van, azért írtam hogy odáig még lusta voltam elutazni, inkább az anyagi biztonságomat építgetem most a központi rendszerek maxolásával bolygónként. Tisztára mint a Hódító! :D Azért már kipróbáltam, mit tud a kütyü.:D

Leírom a saját tippjeimet is a később érkezőknek.

Amit célszerű felszerelésként hordok magamnál, az a full. energiavisszatöltő (10k SD az olcsóbb helyeken); teljes hajóraj javító cucc (25k SD) ez maxolja az összes szövetséges hajót és a saját életerőt is; gyarmatosító kolónia (75k SD); védelmi rendszer (450k SD) tulképp egy vadász műhold amelyik leszedi a támadó hajókat; fűszerraktár (125k SD) duplázza a bolygó tárolási kapacitását (tapasztalatom szerint minden kolónia 5 raktárhelyet jelent a bolygón, a szövetségesek/ellenfelek 5-10 kolóniás anyabolygóit célszerű kolóniaveszteség nélkül bezsebelni) Az árak tájékoztató jellegűek, és darabárra vonatkoznak.

Terraszint növelésre a meteoroknál, generátoroknál praktikusabb a különféle sugarak használata (asszem 200k SD körül vannak), ezeket csak egyszer kell megvenni, és utána az űrhajó energiakészletéből dolgoznak.

Fegyverzetből a lézer és az impulzus van napi használatban, maxra húzva mindkettő elég hatásos érv egy háborúban, erős űrhajórajok ellen pedig antianyag rakéta. Ha már háború: amennyiben 1-3 kolónia van a bolygón, nem érdemes nekiállni levadászni a hajókat, nyíl egyenesen neki a városoknak, és ha nincsenek légvédelmi tornyai egyből a városházát lőni, maxolt impulzusból 2 lövés után behódol, ha vannak tornyok, akkor előbb azokat kiiktatni. Ha elég gyors vagy, mire utolérnek a védőrepcsik, elfoglaltad vagy leromboltad a kolóniákat.

Amiket a lehetőségek szerint a leggyorsabban célszerű maxolni: életenergia és energia, hajtómű, raktér, lézer, impulzusvető, boldogságsugár.

Hirtelen ennyi jutott eszembe.:D

Andrew 10-02-2008 12:58

Szóval ez egy ilyen tömeggyilkos játék? :rolleyes:
:D:D:D

[HTPA]GeeForce 10-02-2008 13:01

Én lézert meg impulzust Isten tudja mikor használtam utoljára... :D

Én a szőnyegbombázás híve vagyok. :D Lehet venni olyan bombát, ami 1 lövésből szétüt egy kolóniát teljesen. Az a leggyorsabb...
Ha pedig a sima alap bombádat használod kimaxolva, abból is 1-2 lövés kell a kolóniára, és vagy megadja magát, vagy szétrobban.

Én felszereltem magam 198 élet és 198 energia (ugye 99 nagy mge 99 kicsi), de azokat nem kis javításokra használom. Mert drága. 10-20-30k SD egy ajvítócsomag, attól függ hol veszed. Viszont 6-10-12k SD-ért mgejavítanak a szövetségesek. Ha nagyon besérült mind a 6 hajó, akkor mondjuk 20-30k SD-ért javítanak meg minket. Ami még midnig olcsobb, mintha 10K-ért feltöltöd az energiád + 30K-ért megjavítod a saját hajórajodat.

De hozzáteszem, ez már xarrágás kategória, lévén hogy 50 millió alatt nem igazán mozdulok ki, tehát 10-20k olyan, mintha elhagysz egy 1 Ft-ost az utcán... :D

Andrew 10-02-2008 13:05

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 192455)
Én a szőnyegbombázás híve vagyok. :D Lehet venni olyan bombát, ami 1 lövésből szétüt egy kolóniát teljesen. Az a leggyorsabb...

Pontosítok: Gee, Te egy virtuális tömeggyilkos vagy :p
:D:D

Stev 10-02-2008 13:15

Nekem a bomba annyira nem jött be, mert nem találtam elég precíznek. A kevés kolóniás bolygók így sem tartanak tovább 1 percnél (egy kattintás bomba vagy 2 katt impulzus szerintem minimális időkülönbség, és utána az újjáépítés sokkal kevesebb időt vesz el); sok kolóniás bolygónál meg inkább türelmesen befoglalom, mint hogy elpusztítsak egy kolóniát.
Persze ha mindketten ugyanolyan taktikával nyomulnánk, nem lenne mit megvitatni.;)

A javító/töltő csomagokat én is csak végszükségben használom, nem azért mert a pénzt sajnálom rá, hanem mert a szövikhez úgyis megyek, akkor meg gyorsabb a javítás mint a hiányzó csomagok pótlása.

All times are GMT +1. The time now is 02:01.