![]() |
Quote:
Nem tudom, hogy a helytelen beállítás-e az oka, de az Eclipse nálam még a kulcsszavakat sem ismerte fel, nemhogy a metódusokat... Szóval kevesbbre jutottam vele, mint ahol már tartottam a másikkal. :( |
Quote:
Ezenkívül, az eclipse-hez tölts le c++ -os plugint, és aztán tudsz csinálni c++ projektet. De win alatt a visual studio expressz verziója is jó, az ingyenes és van benne c++ fordító is. Ha meg csak kódot szerkesztessz, notepad++ A fordító és a keretrendszer nem fog megtanítani a C++ azt bizony neked kell megtanulnod, ha meg már megtanultad, akkor nem jelenthet gondot, hogy nem kínálja fel a dolgokat, mert csak írod, mert tudod mit kell írni:D Tudtommal a GNU csinált Win alá is C++ compliert, linux alatt meg g++ a neve :) |
Quote:
|
Quote:
Találtam egyébként egy leírást a beállításhoz, csak Linux emulátort is kell a C++ puginnal együtt telepíteni, egy bizonyos Cyrwin nevűt, ha jól értelmeztem. Nem hiszem, hogy valaha eljutok arra a szintre, hogy note-paddal nekem menne, ezért lenne fontos a keretrendszer. Sokat segít azoknak, akik nem tudnak programozni. :) Birkózom még vele, hátha összejön. Ha meg nem, akkor marad a notepad... |
Újjabb problémám van a C++-al kapcsolataban.
Eddig a Borland C++-át használtam. Figyelmeztettek, hogy az nem követi a szabványt, ezért gondok lehetnek vele. Most szeretnék lefordítani egy, a Borland C++-ban figyelmeztetés nélkül leforduló programomat a GNU g++-ával, de nem megy. Ezért leegyszerűsítettem annyira, hogy a program már semmit se csinálna, de a hibajelenséget produkálja: ------------------------- data.h #ifndef _DATA_H #define _DATA_H #include <string.h> //using namespace std; class data { public: std::string s; // vagy "string s;", ha a "using namespace std;" be van kapcsolva. data(); data(const data& orig); virtual ~data(); private: }; #endif ------------------------- data.cpp #include "data.h" data::data() { } data::data(const data& orig) { } data::~data() { } ------------------------- main.cpp #include <stdlib.h> #include "data.h" int main(int argc, char** argv) { data p; p.s = "peoba"; cout << p.s << "\n"; return (EXIT_SUCCESS); } ------------------------- A GNU a következő hibaüzenetet adja: In file included from data.cpp:2: data.h:10: error: using-declaration for non-member at class scope data.h:10: error: expected `;' before "s" Hogyan lehet ezt úgy átírni, hogy GNU-val leforduljon? |
All times are GMT +1. The time now is 15:56. |