Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Egyéb (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Felelősség (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2945)

Tsobi 05-03-2008 13:02

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 172802)
Bálint gyengébb. Ha minden nap megveri, akkor bizonyítja, hogy ő viszont erős, és a többiek inkább nem próbálják ki, hogy adott esetben le tudják-e pofozni, hanem elismerik erősebbnek. Nem kell ehhez különösebb okot adni.

Egy kisgyerek csak ilyenért nem kezd el verekedni. Biztos Bálint kérkedett,hogy az anyukája csinálja a legjobb csokipudingot vagy most vett neki egy vadiúj homokozólapátot. Pepa Junior emiatt kisebbségi komplexusa lett,hisz az Ő lapátjáról már a festék is lekopott,ezért kis önbizalonnövelőként odacsapott egyet-egyet,amit a gyerek otthon úgy mesélt el,hogy P.J. folyamatosan veri Őt.

Ez csak egy általam felvázolt irány,ezen kívül 1M & 1 verzió lehetséges.

Reni 05-03-2008 13:08

Úgy gondolom azért ami az ovódában törtönik elsősorban óvónők és másodlagosan a szülők felelősek. A pedagógusnak kötelessége lenne jelezni a szülő felé ha valami nincs rendben a gyerekkel és közösen keresni a megoldást. A szülőnek pedig kötelessége mindent megtenni, a szakember tanácsait meghallgatva hogy a gyereke normálisan illeszkedjen be a közösségbe. Ezen a szinten mindennapos a kapcsolat szülő és pedagósus között mivel a gyereket viszik-hozzák. Olyan nincs hogy nem találkoznak és nem tudnak beszélni ha gond van. Furcsállom hogy a másik szülő jelzi, hogy a kisgyerek mindennap megveri a kisfiát és ezt a jelzést a pedagógus előzőleg nem tette meg. Nekem itt valami sántít ..
Nem tudom elképzelni hogy egy mindennapos verés nem tűnik fel az ovónőknek.

Eke 05-03-2008 13:08

Részemröl az a gondolat viszi a stafétát hogy egyértelmüen a szülö a hibás,egy bizonyos fejlödési szintig.Ez szerintem minden gyereknél más évszámot jelent.

De felteszem magamnak a kérdést hogy a a familiárisan hiperpigmentált családoknál az évszám mennyire befolyásolo tényezö.

U.i.Természetesen nincsenek neonáci hajlamaim,a hiperpigmentált szóra gondolva.De sajnos a tények magukért beszélnek.

Pepa 05-03-2008 16:39

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 172802)
Bálint gyengébb. Ha minden nap megveri, akkor bizonyítja, hogy ő viszont erős, és a többiek inkább nem próbálják ki, hogy adott esetben le tudják-e pofozni, hanem elismerik erősebbnek. Nem kell ehhez különösebb okot adni.

Ehhez annyit fűznék hozzá, hogy kezdetben Sándor mindenkit vert, de egy idő után visszacsaptak neki, így leállt erről. Azt nem tudom, hogy Bálint miért nem csap vissza. Természetesen vállamom a fiam minden cselekedetét, de felteszem én a költői kérdést: mikor reggel elmegyek dolgozni a fiam még alszik, amikor hazajövök még bölcsibe és látom napi 2-3 órát max. Nincs hétvégém, csak ünnepnapom. A dadusok heti 5 nap, napi 8-10 órába vannak vele. Kinek is kellene kezelni a kialakult helyzetet?

Kutyuleee 05-04-2008 23:22

Kortól függetlenül én azt mondom, hogy csak kis részben felelős a tettekért a szülő. és teljesen egyetértek azzal, hogy az óvonők/tanárok vállán sokkal nagyobb felelőségnek kéne lennie. Alapvetően a gyereket nem a szülő, hanem a környezete befolyásolja, és ebbe nem nagyon tud beleszólni a szülő. gyerek akaratán múlik csak hogy mi lesz vele. Hiába tiltja egy szülő a gyereket egy társaságtól, a gyerek megoldja, hogy velük lógjon. leginkább az óvonő/tanár tudná az ilyeneket kiszürni, de sajnos nem igazán teszik.
A szülő is hibás, de nem mind,leginkább csak 1-2. Sajnos általában 1-2 szülő rossz nevelése nyomán sok más gyerek terelődik rossz útra. amiről a többi szülei nem tehetnek,és ellene se nagyon tudnak mit tenni. de ő vitte bele a rosszba a többit. itt lehet szó óviban verekedésről, homokdobálásról, suli meletti bagózásról, piálásról, drogról... ha a felügyelő akiben megbizva ott hagyjuk a gyereket, nem csak etetné/itatná hanem odafigyelne a gyerekekre, lehet sok minden más lenne...

Goldy 05-05-2008 05:21

Hát nem tudom.

Azért hogy milyen lesz a gyerek, 1 mit örököl 2 mit lát otthon 3 milyenek a társai 4 milyen példaképet választ.

Szerintem ne már egy fásult a mienkén kívül még 30 másikra felügyelő pedagógustól várjuk már el hogy megnevelje a gyerekünket. Ha ezt várjuk L már régen rossz...
Lehetőleg a sajátomat szeretném ha mi nevelnénk és nem egy más értékrendszert képviselő idegen.

Ha a gyerek problémás a szülők /igenis ők a leginkább felelősek és a szűkebb család/, és a pedagógusok együttesen nem bírnak vele még mindig ott a pszichológus. El lehet hozzá menni, ettől a gyerek nem hülye vagy debil csak lehet olyan problémái vannak amit a folyton melózó a gyerekre nem odafigyelé és a leterhelt pedagógus nem vesz észre.

Kutyuleee 05-05-2008 09:42

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 173099)
Hát nem tudom.

Azért hogy milyen lesz a gyerek, 1 mit örököl 2 mit lát otthon 3 milyenek a társai 4 milyen példaképet választ.

Szerintem ne már egy fásult a mienkén kívül még 30 másikra felügyelő pedagógustól várjuk már el hogy megnevelje a gyerekünket. Ha ezt várjuk L már régen rossz...
Lehetőleg a sajátomat szeretném ha mi nevelnénk és nem egy más értékrendszert képviselő idegen.

Ha a gyerek problémás a szülők /igenis ők a leginkább felelősek és a szűkebb család/, és a pedagógusok együttesen nem bírnak vele még mindig ott a pszichológus. El lehet hozzá menni, ettől a gyerek nem hülye vagy debil csak lehet olyan problémái vannak amit a folyton melózó a gyerekre nem odafigyelé és a leterhelt pedagógus nem vesz észre.

Ez teljesen jogos, de lehet, hogy már nem kéne oktatni egy befásult pedagógusnak... Valaki nem azért bizza rá a gyerekét, hogy a gyerekre ne figyeljen, tojjon a fejükre. Neki ez a szakmája, és ne haragudj, ha a balga ember elvárná, hogy a munkáját végezze...:D Amúgy a problémás gyerek szülei természetesen felelősek, de ha emiatt 4-5 gyerek utána megy,arról már sztem nem a 4-5gyerek szülei tehetnek... a legtöbb gyerek elég könnyen befolyásolható, főleg a kortársai által... pl. a káromkodás, elég 1 gyereknek mondani az oviban, garantálom, hogy holnapra legalább 20szájából hallodd már. És a legtöbb óvonő, ilyenkor nem a baj forrását keresi, hanem egyszerüen szól a szülőknek, és másnap kezdödik előről egy újabb szóval. Meg se probálja kideriteni, hogy ugyanmár ki tanitotta ezt a többinek, és azzal elbeszélgetni...

Pepa 05-07-2008 16:54

Azok megnyugtatására akik a jövő terroristáját látták a fiamban, megnyugtatásul közlöm, hogy Sándor és bálint nagyon jól elvan egymás társoságában.

Croissant 05-07-2008 16:57

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 173520)
Azok megnyugtatására akik a jövő terroristáját látták a fiamban, megnyugtatásul közlöm, hogy Sándor és bálint nagyon jól elvan egymás társoságában.

Most már teljesen megnyugodtunk :):):)

Pepa 05-07-2008 17:10

Quote:

Originally Posted by Croissant (Post 173521)
Most már teljesen megnyugodtunk :):):)

Köszi, a Te véleményed úgy is olyan sokat számít.

All times are GMT +1. The time now is 00:33.