![]() |
Quote:
Ez csak egy általam felvázolt irány,ezen kívül 1M & 1 verzió lehetséges. |
Úgy gondolom azért ami az ovódában törtönik elsősorban óvónők és másodlagosan a szülők felelősek. A pedagógusnak kötelessége lenne jelezni a szülő felé ha valami nincs rendben a gyerekkel és közösen keresni a megoldást. A szülőnek pedig kötelessége mindent megtenni, a szakember tanácsait meghallgatva hogy a gyereke normálisan illeszkedjen be a közösségbe. Ezen a szinten mindennapos a kapcsolat szülő és pedagósus között mivel a gyereket viszik-hozzák. Olyan nincs hogy nem találkoznak és nem tudnak beszélni ha gond van. Furcsállom hogy a másik szülő jelzi, hogy a kisgyerek mindennap megveri a kisfiát és ezt a jelzést a pedagógus előzőleg nem tette meg. Nekem itt valami sántít ..
Nem tudom elképzelni hogy egy mindennapos verés nem tűnik fel az ovónőknek. |
Részemröl az a gondolat viszi a stafétát hogy egyértelmüen a szülö a hibás,egy bizonyos fejlödési szintig.Ez szerintem minden gyereknél más évszámot jelent.
De felteszem magamnak a kérdést hogy a a familiárisan hiperpigmentált családoknál az évszám mennyire befolyásolo tényezö. U.i.Természetesen nincsenek neonáci hajlamaim,a hiperpigmentált szóra gondolva.De sajnos a tények magukért beszélnek. |
Quote:
|
Kortól függetlenül én azt mondom, hogy csak kis részben felelős a tettekért a szülő. és teljesen egyetértek azzal, hogy az óvonők/tanárok vállán sokkal nagyobb felelőségnek kéne lennie. Alapvetően a gyereket nem a szülő, hanem a környezete befolyásolja, és ebbe nem nagyon tud beleszólni a szülő. gyerek akaratán múlik csak hogy mi lesz vele. Hiába tiltja egy szülő a gyereket egy társaságtól, a gyerek megoldja, hogy velük lógjon. leginkább az óvonő/tanár tudná az ilyeneket kiszürni, de sajnos nem igazán teszik.
A szülő is hibás, de nem mind,leginkább csak 1-2. Sajnos általában 1-2 szülő rossz nevelése nyomán sok más gyerek terelődik rossz útra. amiről a többi szülei nem tehetnek,és ellene se nagyon tudnak mit tenni. de ő vitte bele a rosszba a többit. itt lehet szó óviban verekedésről, homokdobálásról, suli meletti bagózásról, piálásról, drogról... ha a felügyelő akiben megbizva ott hagyjuk a gyereket, nem csak etetné/itatná hanem odafigyelne a gyerekekre, lehet sok minden más lenne... |
Hát nem tudom.
Azért hogy milyen lesz a gyerek, 1 mit örököl 2 mit lát otthon 3 milyenek a társai 4 milyen példaképet választ. Szerintem ne már egy fásult a mienkén kívül még 30 másikra felügyelő pedagógustól várjuk már el hogy megnevelje a gyerekünket. Ha ezt várjuk L már régen rossz... Lehetőleg a sajátomat szeretném ha mi nevelnénk és nem egy más értékrendszert képviselő idegen. Ha a gyerek problémás a szülők /igenis ők a leginkább felelősek és a szűkebb család/, és a pedagógusok együttesen nem bírnak vele még mindig ott a pszichológus. El lehet hozzá menni, ettől a gyerek nem hülye vagy debil csak lehet olyan problémái vannak amit a folyton melózó a gyerekre nem odafigyelé és a leterhelt pedagógus nem vesz észre. |
Quote:
|
Azok megnyugtatására akik a jövő terroristáját látták a fiamban, megnyugtatásul közlöm, hogy Sándor és bálint nagyon jól elvan egymás társoságában.
|
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 00:33. |