![]() |
szerintem tolivarinak több faj is megfelelő. jó a félelf, az elf, a gnóm és... jó a törpe is. ;)
mind a 4-nek vannak előnyei és hátrányai is. a félelfnek nagy előnye, hogy erősek a tolijai, és sokat lehet tolizni vele. a hátránya, hogy minél nagyobb területen vagy, annál nagyobb arányú terület kell a tanyáknak. az elf előnye, hogy óriási védelme van, és ha már nagy a kajafogyasztás, akkor is viszonylag nagyon kevés tanya kell neki. a hátránya ugyebár az, hogy nem nagyon lehet ártani más országoknak vele. egy ilyen elffel lehet játszani mf-ként is. a gnómnak erősek a varijai meg a tolijai, és a védelme is viszonylag, viszont jobban fáradnak a varik, és tekit sem tud lopni. a törpe hátránya, hogy jobban fáradnak a tolik, varikkal csak hadisokat lehet ártózni, és mészárral sok serege hullik. talán a törpének a legnagyobbak a hátrányai, de van egy nagyon nagy előnye: szempillantás alatt átszervezheted az orit, még egy olyan csopiban is, ahol nincs katipiac. természetesen ajánlott neki 2 személyiség, a tudós és a tolvaj. a tolivari orihoz sztem kell 25% templom, 30% kocsma 200-400 hekin, majd lassan lehet csökkenteni ezeket az arányokat a tanyák, barakkok és tornyok javára... |
Quote:
|
AndrewB!
Jogos! Akkor viszont ez a topik ugyanaz, mint a sereg nélkül, csak pepitában. (Nem sereg nélkül, hanem kis sereggel.) És a hátrányai is ugyanazok. |
Quote:
Lentebbi szinten van elég akit tekizni lehet. Fentebb már nagyon ritka, ezzel szemben a nyersi sokkal jobban megéri. Ez viszont még nem ártás. Ártás az, amikor rágyújtasz az ellenre, vagy ölöd a varijait, esetleg szárazvihar mellett kilopod az embert is alóla... A félelfnél ezt senki nem csinálja jobban. Tisztességes tolivari félelfet nem könnyű ám ártózni. Az óriás jobb varis, de általában rosszabb a morálja. Hadivari óriással akinek esetleg nem 80% vagy azalatti a morálja nem ártózol be egy félelfet. Harcban meg azért van 3 kifejezett hadiori mellette, hogy az ellenséges hadisok ne tudjanak 2-3 seregekkel dzsemborizni nála... |
nah behalt topik, bár nemis fűztem túl sok reményt hozzá :p
na mind1, majd vmikor letesztelek egy tolivari félelfet, és beírom a tapasztalatokat :) |
szeretném kicsit feléleszteni a topikot, mivel amint fellépek mostani 5ös orimmal csinálnék egy tolivarit. eddig gnómra szavaztam volna mindenképp, de újabban valahogy a feles felé húz a szívem, csináltam egy éplistet is amit gondoltam magamnak...
16% ház (ha kell hogy működjenek a tornyok nyugodtan lehet embert lopni) 12% torony, barakk 10% raktár 30% kocsma 20% templom vélemények? :o amugy azért gondolom jobbnak a felest mint a gnómot, mert a tekiket mégiscsak kéne lopkodni, és sokkal tovább bírják a tolik, sőt a varik is kevésbé fáradnak. mostmár van szavazás légyszi szavazzatok, és mondjátok el a véleményeiteket :) kösszi! |
az én véleményem egy tolisabb gnóm hadi,és egy óriás hadivari:)
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 12:40. |