Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   A piac, mint épület szerepe a játékban (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=291)

spirit.. 03-01-2006 16:52

Asszem 2 éve szüntették meg. Az őrposztnak a morál fenttartásánál volt "jelentőssége" asszem. Tulajdonképpen soha semmi értelmét nem láttam ezért nem is foglalkoztam vele. Lehet hülyeség,de ha rossz volt a morálod és lázadtak az emberek,akkor talán kevesebb épületben tettek kárt,de ebben sem vagyok biztos. Van valaki aki tudja,hogy pontosan mit csinált?:confused:

drhb 03-01-2006 19:48

Quote:

Originally Posted by spirit..
Asszem 2 éve szüntették meg. Az őrposztnak a morál fenttartásánál volt "jelentőssége" asszem. Tulajdonképpen soha semmi értelmét nem láttam ezért nem is foglalkoztam vele. Lehet hülyeség,de ha rossz volt a morálod és lázadtak az emberek,akkor talán kevesebb épületben tettek kárt,de ebben sem vagyok biztos. Van valaki aki tudja,hogy pontosan mit csinált?:confused:

Nem használtam annak idején(ugye milyen bölcs döntés volt :)), én is csak annyit tudok, ami a súgóban volt, hogy a morált javítja. Az az érdekes, hogy a kocsma is ezt csinálja, de ugye az tolvajok tárolására is jó. Talán megmaradhatott volna az őrposzt, ha fel lett volna turbózva, és nagyon erősen növelte volna a morált. Vicces lett volna, ha valaki tanya helyett őrposztokat épít :)

Caesarion 03-01-2006 20:16

Quote:

Originally Posted by drhb
Nem használtam annak idején(ugye milyen bölcs döntés volt :)), én is csak annyit tudok, ami a súgóban volt, hogy a morált javítja. Az az érdekes, hogy a kocsma is ezt csinálja, de ugye az tolvajok tárolására is jó. Talán megmaradhatott volna az őrposzt, ha fel lett volna turbózva, és nagyon erősen növelte volna a morált. Vicces lett volna, ha valaki tanya helyett őrposztokat épít :)

télleg lehetne ilyen értelmét adni a piacnak, hogy emeli erősen a morált. mondjuk
1%/2% piac, de emellet még mindig 50 embert foglalkoztat

director 03-01-2006 20:33

ja, valami olyat írt róla a súgó, hogy leveri a lázadásokat, meg emeli a morált.. de asszem nem volt benne konkrétum arról, hogy mennyire növeli a morált:)
éés senki nem nagyon tartott, mert baromi keveset használt.. így hát kivették.. nem volt az két éve sztem.. vagy mégis? így repülne az idő?:)

Colony 03-02-2006 11:10

Quote:

Originally Posted by director
ja, valami olyat írt róla a súgó, hogy leveri a lázadásokat, meg emeli a morált.. de asszem nem volt benne konkrétum arról, hogy mennyire növeli a morált:)
éés senki nem nagyon tartott, mert baromi keveset használt.. így hát kivették.. nem volt az két éve sztem.. vagy mégis? így repülne az idő?:)

Az őrtorony ha minden 500 emberre jutott egy darab akkor csökkentették a
lázadások valószínűségét, ezáltal a károkat, házgyújtogatás stb...
Ennek igazán csak a kezdő országok, az első 72 órában látták értelmét a 100%-os adókulcsnál.

Szerintem ugyanez a piac jelenlegi hibája, (a foglalkoztatottságból eredően a lakossági morál
javítására szolgálna) hogy magasabb szinten egy darab építési költsége elég akár egy heti pénzosztogatásra.
Ill. mindkettő épület "helyettesíthető" valamilyen mértékben a kocsmával.

Szerintem, mint a kórház bevándorlás nővelő képességénél, a piacnál is kéne egy hasonló funkció.
Pl.: Ha 500 emberenként van egy piacod, akkor a lakossági morál valamilyen arányban növekedne.
Vagy mint a bank esetében pénzhaszon:
Pl.: A piacon dolgozók 2x akkora adót fizetnének.

Mondjuk még ez is kevés ahhoz, hogy valaha is építsek egyet.:)

spirit.. 03-02-2006 18:54

Quote:

Originally Posted by Caesarion
télleg lehetne ilyen értelmét adni a piacnak, hogy emeli erősen a morált. mondjuk
1%/2% piac, de emellet még mindig 50 embert foglalkoztat

Ha te építesz piacot,hogy jobb legyen a foglalkoztatottságod,akkor inkább most hagyd abba. Bonts le házat és húzz fel helyette barakkot/kocsmát/templomot. Akkor is javul :D

Caesarion 03-03-2006 19:07

Quote:

Originally Posted by spirit..
Ha te építesz piacot,hogy jobb legyen a foglalkoztatottságod,akkor inkább most hagyd abba. Bonts le házat és húzz fel helyette barakkot/kocsmát/templomot. Akkor is javul :D

Akkoris...ha valakinek mondjuk lerengetik a morálját a mélybe és mésziszik/ölik stb., akkor lebonthat mondjuk egy adag templomot és piacot építhet akkor a helyébe, mert az emeli a morált. AZtán a ha megjavult a morál akkor visszaépíti a templomokat.
És támogatom azt az ötletet, hogy piacon dolgozó emberek több adót fizetnek, mert akkor a piacok segíthetnek pénzszűkébe levő oriknak.

Csokibácsi 03-03-2006 21:27

Quote:

Originally Posted by Caesarion
Akkoris...ha valakinek mondjuk lerengetik a morálját a mélybe és mésziszik/ölik stb., akkor lebonthat mondjuk egy adag templomot és piacot építhet akkor a helyébe, mert az emeli a morált. AZtán a ha megjavult a morál akkor visszaépíti a templomokat.
És támogatom azt az ötletet, hogy piacon dolgozó emberek több adót fizetnek, mert akkor a piacok segíthetnek pénzszűkébe levő oriknak.

Aha, lebontom a templomokat és építek helyettük piacot (9 kör), hogy emelkedjen a morál (őrposzt retro filing), mindezt 5-6k nyersanyagár mellett is megcsinálom, mert jóval olcsóbb, mint osztani egy kis pénzt, ami mellesleg azonnal megemeli a morált.
Tudod mit? Még ha ingyen van a fa meg a kő, akkor sem :)

BeeLord 03-03-2006 21:37

jogos a két pont csokibácsinak.

spirit.. 03-03-2006 22:30

Quote:

Originally Posted by BeeLord
jogos a két pont csokibácsinak.

Egyetértek :D

All times are GMT +1. The time now is 11:17.