Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Drágakövek eladása Helytartóval? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2892)

belas 04-04-2008 17:54

Geee javaslata Szalonképes sztem:) Anarchban tuti...de sztem normálban is ki lehetne használni..

[HTPA]GeeForce 04-07-2008 12:08

Köszi! :) Én nem csak anarchra gondoltam, normálra is... Normálban is előfordulhat, hogy a sorozatosan max drágakőeladásból csábító mennyiségű arany halmozódik fel.
Viszont egy ilyennel lehetőségem nyílna arra, hogy csak annyi aranyat folyassak be az országba, ami a biztonságos működéshez kell.

Tehát az adót levehetem 0%-ra, és a kiadások fedezésére beálíthatnám, hogy csak annyi drágakövet adjon el a HT, amennyivel azt fedezem, így semmi nem menne magától tönkre, de első ránézésre azt mondhatnák a kíváncsiskodók, hogy "áhh, ez csóró, álljunk odébb..." :)

Nyilván anarchista csoportban kicsit más indok miatt lenne érdemes egy ilyet beállítani.

És ha úgy egyébként senkit nem zavarna, akkor meg csak jót tennénk vele. :)

[HTPA]GeeForce 04-07-2008 12:12

Ráadásul a normálban sokkal nagyobb jelentősége van a pénznek, és szerintem egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy a HT egy normálios orit csorgasson a drágakőeladással. Normálban is igen sűrűn vannak orik 4,3 mrd vagyonnal. Nyilván nem aranyban tartják bent. (Ha igen, kérem a sorszámot, már megyek is érte! :D:p) Mivel nem aranyban van bent, nyilván a drágakőeladás be van kapcsolva (természetesen ez olyan csoportra igaz, ahol ezt megéri megtenni, ahol 50 arany a drágakő, ott azonnal bontom a bányát...). Ha felvesznek a piaci áruimból egy jó nagy adagot (nyilván eladás céljából van kint, úgyhogy senki ne mérgelődjön, ha megveszik :rolleyes:), miért kéne azon mérgelődnöm, hogy éjszaka folyamat csorgatott a HT-m? :)

[HTPA]GeeForce 04-07-2008 12:28

Hja, és örömömre szolgálna, ha az ellenző is kifejtené a véleményét, hogy az ő játékát ez miért hátráltatná?! :rolleyes:

Dus 05-17-2008 19:56

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 168803)
Hja, és örömömre szolgálna, ha az ellenző is kifejtené a véleményét, hogy az ő játékát ez miért hátráltatná?! :rolleyes:

Nah, ez sem én leszek, mivel tetszik az ötlet...

Ugyanazokkal az indokokkal amiket már Gee is felsorolt, ezért nem is ragoznám tovább :)

[HTPA]GeeForce 05-17-2008 20:23

Quote:

Originally Posted by Betelgeuse (Post 168215)
Mi az a drágakő?:)

Az egyetlen ellenzője a felvetésnek ennyit fűzött az ellenvéleményéhez... :D

Köszi Dus a támogatást! :)

Tsobi 05-17-2008 20:42

Én személyszerint sokkal jobban örülnék annak,ha meg lehetne határozni,hogy mekkora mennyiségtől adja el a HT a drágakövet.

Pl. van 35k drágakövem otthon,40.500 a raktárkapacitás. Ha én beállítom,hogy 36k kavics felett adja el,akkor nem megy kárba a finomság.

Redback 05-17-2008 21:17

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 175154)
Én személyszerint sokkal jobban örülnék annak,ha meg lehetne határozni,hogy mekkora mennyiségtől adja el a HT a drágakövet.

Pl. van 35k drágakövem otthon,40.500 a raktárkapacitás. Ha én beállítom,hogy 36k kavics felett adja el,akkor nem megy kárba a finomság.

Ez is jó lenne.

[HTPA]GeeForce 05-17-2008 21:23

Az öncsorgatást viszont nem oldja meg. :S
Ettől függetlenül a 2 javaslatot lehet ötvözni egymással a teljesebb körű védelem miatt :)

Paliking 05-20-2008 13:44

Nekem nagyjából mindegy ez a javaslat, normál csoportokban szerintem senkit nem fenyeget az a probléma, hogy a drágakő miatt becsorog.
Viszont addig is amíg ez nem valósul meg, javaslom Gee, hogy csak 3 körönként pipáld ki azt, hogy adja el a kavicsot a HT, és akkor úgyanott vagy nagyjából :)

All times are GMT +1. The time now is 05:12.