Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Egyéb (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Tengerimalac (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2879)

Topsy 03-29-2008 15:41

Quote:

Originally Posted by N.a.t. (Post 167366)
Először is azt lenne jó tisztázni hogy asszonykád milyen tengerimalacot szeretne a számtalan fajta közül. De nézzünk egy nagyátlagot.
Tengerimalac:
Tartása: Ketrecben tanácsos, végszükség esetén egy üvegterrárium is megfelel. Mérete 2 malac esetén minimum 100x50 cm.(alá faforgács és nem fűrészpor dukál!)
Etetése: széna, magok, zöldségek, gyümölcsök, emellett fémcsőrű önitató kell ivóvíznek. Hangja: ha visít akkor elviselhetetlen.
Büdös. Ugyan elvan egyedül is , nem megy az agyára semmi (mivel agya amugy se nagyon van, a világ egyik legbutább állataként tartják számon) de társaslényként hosszabb életű és a természetben falkákban él. Társaslény.(cserében szaporodik mint a nyulak:S). Ezt elkerülendő 2 nőstényt érdemes együtt tartani.
Beltenyészet esetén burokban született csökevényeket kapsz eredményül, tehát ha mégis társat akarsz neki akkor mindenképpen más alomból.
A terráriumát célszerű úgy berendezni hogy legyen benne "rágórúd" vagyis pld egy fadarab amivel koptathatja állandóan növekvő fogait. Fontos hogy ez száraz kezeletlen fából legyen.

Bár igazad van a ketreces tartásban, de rágni fogja a ketrec fémrácsát és szerte szórja a forgácsot.( ez iszonyúhanggal és kosszal jár) Nem ajánlom! Ha normális nagyságú helye van és heti takarításban van része, nem okoz neki problémát.Ráadásul a zeolit megköti az amóniát és nem lesz büdös.
Szerintem kedves állat:)

N.a.t. 03-29-2008 15:43

Ha a malac érdekeit tartjuk szemmel akkor ketrec, aminek az oldalain 25 cm magasságú csiszolt szélű üveglap van rögzívte.
Büdös :P A terrárium is megfelel ha nincs más, de... :]]

Topsy 03-29-2008 15:45

Quote:

Originally Posted by N.a.t. (Post 167367)
Pontosítanék : visítani minden külső inger hatására fog, néha csak ugy puszta önszórakoztatásból is :ĐĐ

Ha idegbajos, de egy normális nem. :p

Egyedül is lehet tartani, de akkor gyakran ki kell venni, met társas állat. Him és nöstény együtt tartásából természetesen születnek kis malacok, de sose okozott problémát ( valamelyik állatkereskedő szivesen megvette őket)

N.a.t. 03-29-2008 15:50

Látom sokkal inkább szakértője vagy a témának mint én :P el is hagyom a terepet.

Druida 03-29-2008 15:51

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 167368)
Én megmondtam... főleg, ha rálépnek ;):D:D

az már kicsit durva külső hatás :D:D:D:D:D
amugy nekem is volt malacom. néha a lakásban is el volt engedve, csak vigyázni kellett hogy a szekrények mögé ne másszon be, mert tolatni nem tud, és az elektromos vezetékektől is óvni kellett. ja és visítani a miénk akkor visított mikor a hűtőben turkáltunk (mert onnan kapta a répát), éhes volt, vagy nem tetszett neki vmi. a miénk okos is volt és a panelház udvarában elengedtünk, nem ment el pedig megtehette volna, és mikor elege lett a kintlevésből akkor elkezdett visítani de baromi hangosan :D
a többi lakó nem is nagyon szerette:D
vizes kaját azért nem szabad neki adni mert felpuffad és meghal. Kell neki venni, ilyen rágcsáló cuccot, hogy a fogait koptassa, mert ha nem teszi akkor is megdöglik. kb negyedévente eccer el kell vinni orvoshoz, hogy a fogait, és a malac állapotát megvizsgálja. Létezik olyan hogy kopsz tengericoca de azt senkinek nem ajánlom, mert iszonyat proplémás, és kb alig lehet úgy tartani hogy ne haljon meg. mert ha 20° van a lakásban akkor megfázik ha 22 akkor meg megsül, szal ennyi. Ha bármi kérdés van, arra én is szívesen válaszolok :)

Synkel 03-29-2008 15:51

Quote:

Originally Posted by N.a.t. (Post 167372)
Látom sokkal inkább szakértője vagy a témának mint én :P el is hagyom a terepet.

Nehogy már lelépj:)
Épp kezdtek meggyőzni róla, hogy mégse legyen tengerimalac:D:D

Goldy 03-29-2008 15:53

Nekem is volt tengteri cucum :)
aranyos kedves kis állatka, a dögönyözést is jól viseli nem harap.
Etetni se tudod elfelejteni mert raplit csap. :) Mindenképp adj neki C-vitaminban gazdag kaját is /a mienk imádta a zöldpaprikát:)/ mert számára ugyanolyan fontos mint nekünk, a többi állat simán elvan nélküle.

Jah és a hörivel ellenzétben nappal van fent, és télen nemhibernálja magát. A körmét időnként vágni kell, és jól úszik is. Imádott pancsizni :)

Jah és csak olyan kaját eszik meg amit kicsiként is kapott szal érdemes megkérdezni mikor veszitek hogy mivel etették.

Topsy 03-29-2008 15:55

Quote:

Originally Posted by N.a.t. (Post 167372)

Nat mivel bántottalak meg?:confused:

N.a.t. 03-29-2008 15:55

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 167374)
Nehogy már lelépj:)
Épp kezdtek meggyőzni róla, hogy mégse legyen tengerimalac:D:D

Én inkább tartanék aranyhalat :ĐĐ Bár jópofa állat a malac de nem gondmentes a tartása.
És büdös.
:P :D :D

N.a.t. 03-29-2008 15:57

Quote:

Originally Posted by Topsy (Post 167376)
Nat mivel bántottalak meg?:confused:

Semmivel, csak nem tudok mit hozzáfűzni :]
Goldy a tengerimalac kevéssé sem kedveli a vizet!!! Nem attól tengeri hogy megúsztatjuk, hanem attól hogy kukoricát (is) eszik :ĐĐĐ

All times are GMT +1. The time now is 20:55.