![]() |
Quote:
De jelen körülmények között is tudna hatékonyan működni szerintem. (Bizonyítani nyilván nem tudom ;) ) |
Quote:
A film maga részemről amúgy az 1x megnézhető (vagy ha már lényegtelen mit nézel a "minőségi" műsorválasztékból) csoportba lett sorolva, bár maga az alapötlet nem rossz. A katonai szolgálatért járó állampolgárság ötlete szvsz nem elvetendő, de sok ellenérzést kellene. A 18-éves kortól való szavazati jogot már a bevezetéskor nem értettem. Elvégre elvben akkor még a többség annyi idős korában érettségizik/-zett és kezdet/kezd dolgozni, vagyis még semmit nem tett, de már befolyásolhatja/befolyásolja a döntéseket. Esetleg ha azok lennének szavazati joggal felruházva akik tesznek/tettek valamit az állam fenntartásáért, akinek a pénzével "gazdálkodik" vagyis aki fizet, vagy fizetett adót? Jelenleg a magyarországon élő magyar állampolgárok közül kb 1,5 millió (valamivel kevesebb a tavalyi apeh jelentések szerint) az aki adót fizet. 10 millióból. Ennyi ember pénzéről dönt a jelenleg választójoggal rendelkezők több mint kétszer nagyobb "tábora". A börtönben lévőktől pedig én is megvonnám a jogot ha lehetne. Elég furcsa mikor egy törvényszegő szavaz arról kik hozzák a törvényeket. |
Nem hiszem az általatok felvázolt "tökéletes" rendszer nem müködne a mai magyar országon. Az emberek direkt gátolnák egymást abban, hogy megszerezhesék a szavazatijogot.:(
|
All times are GMT +1. The time now is 15:29. |