Kutyuleee |
12-17-2007 12:54 |
Quote:
Originally Posted by sasa
(Post 143888)
Elsőre jónak tűnt az ötlet. Másodjára már annyira nem. Lehet, hogy nem kellett volna a tekiösszeadásos topicot olvasni?
|
Erre természetesen tudok kontrázni. (amúgy a tekis dolgot én is hülyeségnek tartom)
Akkor módositom a javaslatot:
De akkor a piacon ha eladok vmit NE ÍRJA ki hogy mennyi bevételt jelentett, hanem irja ki hogy "eladtál 3435mázsa követ 187arany egységáron". te meg számold ki hogy mennyit is jelentett ez...
Quote:
Originally Posted by Remedy
(Post 140629)
en nem tamogatom. orulnek, ha egy alap matematikai keszseg kialakulna emberekben, es nem mindent egy program csinalna meg helyettuk... :)
kritikus szituaciokban jol jon az, ha tudtok szamolni, higgyetek el... meg amugy is... :)
|
Azért mertem javasolni az ötletet, mert elég sok minden az egységesités jegyében zajlik, és tulajdonképpen, ez is egy "piac" csak itt a császár veszi meg. odáig rendben is van ameddig termelsz 35drágakővet 2000 áron eladva.
de ha mondjuk gazdálkodó törpével van mondjuk 23drágakavics bányád és 1765+-150 a drágakavics ára. akkor már nem olyan alap matek készség. ez ugye 691*1765, amit elég kevesen vágnak rá kutfőből. persze én is mondom hogy kb1-1,2 misi,de ez sok embernek nem elég,főleg hogy a bevételnél szereti az ember a pontos összeget tudni, nem csak kerekitve.
Azért nem jó a párhuzam, mert ott általában megelégszik az ember egy nagyságrendileg helyes összeadással, ami tényleg fejből megy egy matekosnak, ez egy picivel bonyolultabb...
|