![]() |
Quote:
Volt olyan monitorom, ami kirakta az 1024*768-at, de csak 60 HZ-ben. Tehát úgy szenvedte ki magából... Miután 3 óra használat után kiégett a szemem a helyéről, leraktam 800*600-ba, 75 HZ-re... 36 órát játszottam gond nélkül egy LAN party-n.... ;) Szóval nem csak az öskolában mondják, hogy jobb, hanem gyakolrlatban is működik. De szerintem Beelordnak bírja 75 HZ-en az 1024*768-at. Én azt javaslom neki! Én most így tolom: 1280x*960y*32bit*75Hz... Fel lehet még rakni 85 HZ-re, meg 100 HZ-re. 100 Hz alapból kilőve, az teljesen átengedi az áram vibrálását. 85 Hz még annál is rosszabb, mert egyenesen többletinterferenciát generál... Úgyhogy 75 Hz forever :) |
Quote:
(túl rövid) |
Illetve tudni kell, hogy ez nem egy mai monitor, szóval nem tudom mit bír.
|
Quote:
De igazából ehhez kicsit hülye vagyok, mert nem is tudom, hogy egy digitális, lcd monitornál ennek mi szerepe van... |
Quote:
Bár akkor meg hogy nézed meg, hogy milyen felbontásban van, meg milyen monitor, ha csak a tálca látszik? |
Quote:
Kb mintha az eszközökben közölné, hogy 2200 mhz-s a processorod, a dxdiagban meg közölné, hogy 1466.... :D Nem akarok hülyeséget írni, de én megnézném a helyemben, hogy milyen monitort ismer fel... Mert van egy tippem, hgyo 'Alapértelmezett plug and play monitor' van odaírva... |
Ha nem jönnek össze a beállítások és nem akarsz velük felesleges köröket futni, szedd le a driver-t és rakd fel újra.
1024-en 75Hz-et egy régi 17"-os monitor is kitolja magából. 15"-os már kevésbé. Ami gyanús. Azt írtad, az XP betöltésnél (mikor a csík rohangál?) is rossz a kép. Pedig ott a driver még nem töltődik be, 640x480 60Hz az aktuális. Ha pl: bios-ban is szar a kép, akkor akár kártya probléma is lehet. |
Quote:
Illetve most visszamenőleg tudtam mindent elolvasni, amit írtatok, mert term. az explorer is akkor, mint egy ház. Tehát összegezve: alapjárton most 800x600-as felbontás van beállítva és a spec beállításoknál a monitor fül aatt 85 hz. Kipróbáltam, hogy így beállítottam 1024x768-ra, de szétcsúszott. Átállítottam 60 hz-re, majd ezen 1024x768-ra, de ugyanúgy szétcsúszott. És bár most 85 hz van beállítva, az ATIhoz tartozó fülek között van egy olyan, hogy megjelenítő eszközök: na itt az alapértelmezett megejelnítő ezsköz 800x600-as felbontáson és 60 hz-en megy. Ez már egy olyan ellentmondás, amit nem igazán értek. |
Quote:
Ott nem kell állítani, mivel igazából nincsen szerepe (maradhat 60Hz). Illetve 75 fölött nem is támogatnak frissítést. |
Quote:
Szerintem egy 19"-os monitoron az 1280*960*32*75 az ideális. A 17"-os monitorokon meg az 1024*768*32*75. Kivéve ha vadizsír digitális 17", mert akkor a 75 helyett lehet 125 HZ is. |
All times are GMT +1. The time now is 10:12. |