Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   szövetségi segitségkérés (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2341)

Valezius 09-22-2007 21:11

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 125998)
Akkor töröljük el a helpet is esetleg? Építse mindenki úgy az oriját, hogy help nélkül is boldoguljon...

Mint A-ban? :rolleyes:
jó, tudom, klánraktár

tdomo 09-22-2007 21:23

Az első javaslatot támogatom, elég egyértelmű, hogy miért, tisztábbá teszi a játékot.
A második javaslattal, viszont én sem értek egyet. Háború esetén elég kockázatos a többi tagot többszörös segítségelhívással legyengíteni, így a védekező félnek sem mindig egyértelmű, hogy addig klikkel, míg jön íjász. Valamint a támadó félnek sem egyértelmű a játék, ha a védők egymáshoz keresztben átküldik a seregeket. Ezt a dolgot nem kéne kivenni sokszáz szövi játékából, azért, mert van néhány gerinctelenül játszó egyén.

webesc 09-22-2007 21:31

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 125999)
oké ez az csináljunk a hódból tamagocsit igen ez azzzzzzzz :) a hadis is tartson 15% tornyot ha ütni akar akkor meg várja a csodát :)

Nem erre gondoltam.:)
De a hadis amelyik nem gondoskodik kitámadás közben
a védelméről az igenis legyen üthető.
Ne bízhasson csak a szövihelpben.
És nem csodát kell várnia hanem meggondoltan támadni.

tdomo 09-22-2007 21:34

Quote:

Originally Posted by webesc (Post 126004)
Nem erre gondoltam.:)
De a hadis amelyik nem gondoskodik kitámadás közben
a védelméről az igenis legyen üthető.
Ne bízhasson csak a szövihelpben.
És nem csodát kell várnia hanem meggondoltan támadni.

Azért azt remélem érzed, hogy az utolsó mondatod nem teljesen állja meg a helyét. Ha akkora védelmet hagyok otthon, hogy ne tudjanak kísérni, akkor én sem tudnék beütni senkit, legkevésbé a tolisokat varisokat. A hadikat még talán könyebb lenne, mert a ló nem sokat véd.

Smooth Scroller 09-22-2007 21:36

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 126001)
Az első javaslatot támogatom, elég egyértelmű, hogy miért, tisztábbá teszi a játékot.
A második javaslattal, viszont én sem értek egyet. Háború esetén elég kockázatos a többi tagot többszörös segítségelhívással legyengíteni, így a védekező félnek sem mindig egyértelmű, hogy addig klikkel, míg jön íjász. Valamint a támadó félnek sem egyértelmű a játék, ha a védők egymáshoz keresztben átküldik a seregeket. Ezt a dolgot nem kéne kivenni sokszáz szövi játékából, azért, mert van néhány gerinctelenül játszó egyén.

de azert megiscsak maximalni kellene a segitsegkeres szamat. megpedig ugy, hogy hany sereg lehet 1szerre vedekezsre az oriban. az mf-ekkel szemben sem igazan franko, hogy 3 tagtol is at lehet szipkazni tkp az osszes 1seget. ha pl azt mondanank hogy a vedoseregek max szama 6, akkor mind3 szovitagtol 2-2-2 sereget lehetne elhozni, vagy 1iktol tobbet de a masiktol kevesebbet.

szoval sztem kene vmi korlat.

tdomo 09-22-2007 21:39

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 126006)
de azert megiscsak maximalni kellene a segitsegkeres szamat. megpedig ugy, hogy hany sereg lehet 1szerre vedekezsre az oriban. az mf-ekkel szemben sem igazan franko, hogy 3 tagtol is at lehet szipkazni tkp az osszes 1seget. ha pl azt mondanank hogy a vedoseregek max szama 6, akkor mind3 szovitagtol 2-2-2 sereget lehetne elhozni, vagy 1iktol tobbet de a masiktol kevesebbet.

szoval sztem kene vmi korlat.

Az mf-nek van bónusza. Aki mf-ként felül tud kerekedni egy szövin, az nem kezdő játékos, vagy a szövi ront valamit. Aki pedig komolyan nekik megy szerintem tud annyira játszani, hogy úgy indít, hogy nincs segítség.

Fejenként két segítségkérés azt jelenti, hogy elhoztad a védekező egységeid 225%-át. Ezzel a számmal lehet vitatkozni, attól függ, a szövik mennyit tartanak. Ez már elég egy mf ellen, egy másik szövi ellen viszont még lehet kevés.

webesc 09-22-2007 21:41

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 125998)
Akkor töröljük el a helpet is esetleg? Építse mindenki úgy az oriját, hogy help nélkül is boldoguljon...

Hmm...
Nyílván viccnek szántad.
Ahogy Smooth is írta,kiszámolhatóbb lenne a max védelem.
Többen meggondoltabban támadgatnának,hiszen nem
tudnának vész esetén hatalmas védelmet behívni.
A Full eliteseknél is lehet megjelenne pár Torony+Íjász.
(szinesítő elem:lehet variálni mi a megfelelő arány)

Kutyuleee 09-22-2007 21:49

az 1. javaslatot én is támogatom, bár én leginkább úgy, hogy elhívni ne lehessen segitséget, de küldeni lehessen a bontás után is. és persze a bomlás után ne maradjanak, hanem azonnal haza.

a 2.at nem támogatom, 1 nagyon komoly taktikai elemet távolitana el a játékból.
arról nem beszélve hogyha valaki elhívja az összes segitséget akkor igaz, hogy őt nem ütöd át, de a szövi másik 3orija védtelen marad!!! úgyhogy elég nagy kockázatott is válalnak ezzel, és sztem ez egy teljesen normális dolog!

Kutyuleee 09-22-2007 21:52

Quote:

Originally Posted by webesc (Post 126009)
Hmm...
Nyílván viccnek szántad.
Ahogy Smooth is írta,kiszámolhatóbb lenne a max védelem.
Többen meggondoltabban támadgatnának,hiszen nem
tudnának vész esetén hatalmas védelmet behívni.
A Full eliteseknél is lehet megjelenne pár Torony+Íjász.
(szinesítő elem:lehet variálni mi a megfelelő arány)

ez most is így van. elég sokan alkalmazzák a vegyes fellállásokat: íj/elit, íj/ló, íj/elit/ló de már láttam full lóvas orit is.
amúgy akik meggondoltabban támadnak, azok nagyon jól sejti kkinél mekkora védelem van otthon, és hogy kitől hiv(hat)ták el a védelmét...

webesc 09-22-2007 21:55

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 126005)
Azért azt remélem érzed, hogy az utolsó mondatod nem teljesen állja meg a helyét. Ha akkora védelmet hagyok otthon, hogy ne tudjanak kísérni, akkor én sem tudnék beütni senkit, legkevésbé a tolisokat varisokat. A hadikat még talán könyebb lenne, mert a ló nem sokat véd.

Nem gondolom,hogy ártana a játéknak,ha többet kellene
gondolkodni egy-egy támadás elött.:)
Viszont az igaz,hogy eddig is meg kellett gondolni,hogy
mennyi helpet visz el v.ki.Az otthon hagyott védelmed
a te döntésed,nem kényszerít senki,hogy ennyit vagy annyit
vigyél.Ha esetleg keveset hagysz otthon és visszakísérnek
akkor az is a te döntésed ugyanúgy mint ha nem kockáztatsz
annyit és esetleg nem férsz emiatt be.És ne feledd:
Az ellenfél is csak 1* kérhetne,így tudsz számolni.

All times are GMT +1. The time now is 01:25.