Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Raktár reform volt eredetileg, de most már mindenről van benne szó (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2258)

csofika 08-22-2007 14:20

A magtár szerintem sem okos dolog, hiszen aki nem termel ugyanúgy tarthat a raktárban gabonát, mintha magtára lenne. Tehát 5 raktár helyett 5 magtárat építene, ennek semmi értelme nem lenne, kivéve, ha a magtár több gabonát raktározna.

Raktárra annak is szüksége van, aki nem termel mást, mert lopás esetén jól jöhet, ha nem akar minden nyersit eladni.

A piac funkcióját én sem igazán értem, csak foglalja a helyet. Szerintem elég lenne a piacot törölni az épület listából.

Ati 08-22-2007 14:22

Quote:

Originally Posted by csofika (Post 119352)
A piac funkcióját én sem igazán értem, csak foglalja a helyet. Szerintem elég lenne a piacot törölni az épület listából.

A piac funkciójáról idézet a súgóból:

"Piac A piacnak a foglalkoztatottságban van nagy szerepe, mivel minden más épületnél több embert foglalkoztat: szám szerint 50-et. A többi épület csak 15-öt, valamint a házak egyet sem.
FONTOS! Érdemes a foglalkoztatottságot magas értéken tartani, mert a foglalkoztatott emberek fizetnek adót, míg lustálkodó társaik nem.
FONTOS! Ha nagy a munkanélküliség, a közhangulat erősen romolhat, ami gazdaságilag elég rossz hatással lehet országodra!"

Alba 08-22-2007 14:24

A piac funkciója az hogy több embert foglalkoztat es emiatt a foglalkoztatás jobban 100 felé terelhető aminek elvileg moraljavitó hatása van. És nem kell félni hogy gyujtotgatáskor - ba leszel.
DE ez aztan totál nem valosul meg és senki nem tart.

Alba 08-22-2007 14:25

ATI

Mi lenne ha +10 piaconként kapna az illető + piacralépési lehetőséget.
Tehat alap 3
10- 4
20- 5
40- 6

De ez csak így most ugrott be. :)

Harcosok 08-22-2007 14:28

Quote:

Originally Posted by Alba (Post 119355)
ATI

Tehat alap 3
10- 4
20- 5
40- 6

Lemuria?:confused::confused:

-Ede- 08-22-2007 14:29

Quote:

Originally Posted by Alba (Post 119355)
ATI

Tehat alap 3
10- 4
20- 5
40- 6

szerintem ez már volt máshol is, szerintem nem jó ötlet
tartok egy rahedli piacot, és akkor egész nap online vagyok a piacon és bármikor bármit megveszek? csak segítené az utalást!
másrészt a paicnak néha lehet szerepe, mondjuk ha hullával, vagy, vagy amikor sok katonát kll termelned de nam akarod h a morál nagyon romoljon

Alba 08-22-2007 14:33

Harcosok nem lemuraizok es nem is ismerem a szabályait...

A piac jelenlegi hasznossága egyenlő a 0 val és senki nem építi
Ede mi van akkor ha egész nap a piacon lehetsz. Nem igazan értem milyen előnyöd szarmazik ebből. Majd meséld el.

csofika 08-22-2007 14:40

Azt tudom, hogy a piac növeli a foglalkoztatottságot és ezzel a morált. Csak azt mondjátok meg nekem, hogy milyen más 3 épület helyett érdemes egy piacot építeni?

Mondjuk 30 őrtorony helyett biztos érdemes lenne 9 piacot építeni.

Gondolom egy normális ország 95 % körüli foglalkoztatottsággal nyomja, mely foglalkoztatottságot az értelmes épületek teszik ki.

Akinek meg olyan sok fölös embere van, az bontson le néhány házat és építsen helyette mást, ami termel, vagy a támadásban-védekezésben segít.

Persze én örömmel vennék olyan ellenséges orikat, amikben 15-20 piac működik. Ha valakinek van ilyen orija nyugodtan szólhat.

Summa summárum a piacot pánikszerűen törölni kellene az éplistából még mielőtt a kezdőket összezavarja.

Ati 08-22-2007 14:44

Quote:

Originally Posted by csofika (Post 119361)
Summa summárum a piacot pánikszerűen törölni kellene az éplistából még mielőtt a kezdőket összezavarja.

Erről nem nyitok vitát, különösen nem azután, hogy erről megintcsak jópárszor volt szó, csak el kéne olvasni. És különösen nem a raktárról szóló beszélgetésben. ;)

csofika 08-22-2007 14:46

Én sem vitának gondoltam, annyira evidens az álláspontom.

All times are GMT +1. The time now is 13:33.