Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Kérdések 1/Aval kapcsolatban (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=208)

Senki 07-03-2006 08:33

Syn: sok rosszat nem mondtál. sőt igazából egyáltalán nem mondtál rosszat, és legalább vetted a fáradságot, hogy összeírjad :D
igen kb ennyi amit így elsőre el lehet mondani, amúgy meg túl általános a kérdés, azért nem nagyon válaszolt senki :p...

Colony 07-03-2006 09:10

Quote:

Originally Posted by Senki
Syn: sok rosszat nem mondtál. sőt igazából egyáltalán nem mondtál rosszat, és legalább vetted a fáradságot, hogy összeírjad :D
igen kb ennyi amit így elsőre el lehet mondani, amúgy meg túl általános a kérdés, azért nem nagyon válaszolt senki :p...

Tegnap én is elkezdtem egy választ írni, de feladtam:cool:
Tényleg túl általános a kérdés és egy válaszban nem igazán jött össze az összefoglalás, mert semmi konkrétumra nem kérdezett rá!
De Synkel válasza tényleg nagyon jó!!!

BeeLord: Ha konkrétumokat és irányzott tanácsot is kérnél, legalább némi infót árulj el, hogy fordulni szeretnél személyiségért vagy hosszabb távon gondolkozol?, milyen fajjal?, ütögetni vagy felfedezni? stb...

Cyby_ 07-03-2006 10:05

Quote:

Originally Posted by Colony
Tegnap én is elkezdtem egy választ írni, de feladtam:cool:
Tényleg túl általános a kérdés és egy válaszban nem igazán jött össze az összefoglalás, mert semmi konkrétumra nem kérdezett rá!
De Synkel válasza tényleg nagyon jó!!!

BeeLord: Ha konkrétumokat és irányzott tanácsot is kérnél, legalább némi infót árulj el, hogy fordulni szeretnél személyiségért vagy hosszabb távon gondolkozol?, milyen fajjal?, ütögetni vagy felfedezni? stb...

Nekem lenne egy konkrét kérdésem:ha én szemáélyiségért akarok csak menni 1/a-ba és amit pl ott választok utsónak azt kapom a kövinek alapba..tehát ha ork harcos vok 1/a-ba utánna fordulásnál a harcos szemáélyiség lesz alapba+amit akkor ép választok???

BeeLord 07-03-2006 10:07

Mivel első országom lesz az A-ban, először csak békésen fordulni szeretnék felfedezgetéssel. Ehhez mi ajánlott akkor? Elf? És akkor itt jön be a kérdés, hogy az íjászokat elfnél toronyban tartsam-e? Mert ügyi az elfnek megéri, viszont akkor nem tudok olyan nagy támadóseregre váltani, ha hirtelen szükségem van rá...:confused:

BeeLord 07-03-2006 10:13

Újabb konkrétum a pénzzel kapcsolatban: azt írtátok sok bank kell - ergo tartsam a pénzt az országban, ne forgassam a piacon tekikben?

Illetve az elfnek mi a szerepe ilyen stílusban egy szövetségben? Kaját termel a közös raktárba?

aúú 07-03-2006 10:17

Quote:

Originally Posted by Cyby_
Nekem lenne egy konkrét kérdésem:ha én szemáélyiségért akarok csak menni 1/a-ba és amit pl ott választok utsónak azt kapom a kövinek alapba..tehát ha ork harcos vok 1/a-ba utánna fordulásnál a harcos szemáélyiség lesz alapba+amit akkor ép választok???

A fordulás után minden rendelkezésre álló személyiség helyre új személyiséget szabadon választhatsz, ugyanúgy mintha szintet lépnél... tehát ez esetben 2 személyiséget választhatsz majd és azt te döntöd el melyiket és nem befolyásolja, hogy mi voltál 1/a-ban, vagy bármelyik más csoportban...

Colony 07-03-2006 10:18

Quote:

Originally Posted by Cyby_

Nincs olyan, hogy "alap". Mikor több személyiséggel játszol, minden szint lépéskor belehet állítani, mit akarsz.
Pl: Ha 5-ös szinten kerekedő-vándor vagy, a 4-es szintre lépve lehetsz túdós-túlélő.

aúú 07-03-2006 10:25

Quote:

Originally Posted by BeeLord
Mivel első országom lesz az A-ban, először csak békésen fordulni szeretnék felfedezgetéssel. Ehhez mi ajánlott akkor? Elf? És akkor itt jön be a kérdés, hogy az íjászokat elfnél toronyban tartsam-e? Mert ügyi az elfnek megéri, viszont akkor nem tudok olyan nagy támadóseregre váltani, ha hirtelen szükségem van rá...

Azt, hogy az elfed íjászait toronyban tartsd e, attól függ, hogy milyen szövibe kerülsz... logikusan, ha támadó klánban leszel, ahol neked is részt kell venni a támadásban akkor ne legyen minden íjász toronyban... ha viszont védekezni akartok, akkor minden íjászot legyen toronyban, mert úgy leszel beton elf...

Quote:

Újabb konkrétum a pénzzel kapcsolatban: azt írtátok sok bank kell - ergo tartsam a pénzt az országban, ne forgassam a piacon tekikben?

Illetve az elfnek mi a szerepe ilyen stílusban egy szövetségben? Kaját termel a közös raktárba?

A sok bank akkor kell, ha kereskedő vagy, de azt meg nem feltétlenül ajánlanám elfként... amúgy 25 bank elegendő ahhoz, hogy akár a max pénzedet is megvédd... pénz pedig azért kell az oriba, hogy ha sereget akarsz cserélni, akkor tudj cserélni, de természetesen a piaci manipulálással is lehet kísérletezni, mert az is pénzt hoz és "védi" is a kint lévő cuccaidat.
Kaját is lehet persze vele termelni, de a védő szerepe jelentősen nagyobb, mint a kaja termelő szerepe (gondolj bele, egy óriással is lehet kaját termelni elég jól, de az sosem védekezik annyira dúrván mint egy elf)...

BeeLord 07-03-2006 10:39

Ha pedig védekező típusú, felfedezgetéssel haladó elf vagyok, mit ajánlasz? Gazdálkodó személyiséget? Hisz gondolom a klánom irányába kell valamit tennem. Fegyvert termelni, bányászkodni nem érdemes elf-fel. Marad a tekercsírás, kajatermelés...

Colony 07-03-2006 10:50

Quote:

Ha pedig védekező típusú, felfedezgetéssel haladó elf vagyok, mit ajánlasz? Gazdálkodó személyiséget? Hisz gondolom a klánom irányába kell valamit tennem. Fegyvert termelni, bányászkodni nem érdemes elf-fel. Marad a tekercsírás, kajatermelés...

Szerintem személyiséget ne válasz mig klánba nem lépsz!
Attól függ a klánnak mire lenne szüksége. Elképzelhető, hogy kaját kéne termelni, de lehet ez már megvan oldva. Lehet egy kereskedőre van szükségük, akinek van 100 bankja, full tornyos ijásza és átraknak hozzád 3-4 milliárdot olyan banknak, hogyha szükségük van mindig legyen kéznél arany, vagy támadáshoz is kellenél akkor min. egy túdós kéne stb...

Szóval ezt klánhoz kell igazítani.

All times are GMT +1. The time now is 07:25.