Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Piac Adó (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1942)

Burning 07-01-2007 15:46

Quote:

Originally Posted by Brown (Post 106754)
Ez olyan mintha azt kérdeznéd:

Mi a bajod a csajom melleivel? Mire én. Semmi. De 50 év múlva azok is lógni fognak mint a nagyié. :)

Attól, hogy valami müködik, és tényleg jó a mostani rendszer, kell, hogy legyenek új ötletek a változtatásra. Nem szabad elernyedni egy állapotban.

de nálad az indok és az ötlet ellent mond egymásnak, mert ezzel megintcsak a kicsik szívnak, akik ebből élnek megoldják ezentúl is...:o

Brown 07-01-2007 15:50

Quote:

Originally Posted by Békés (Post 106748)
Magyarán büntető adót vezetnél be azon kis országok részére akik a kevéske tartalékaikat a piacon tartják.

A tőzsdézők mégjobban megemelnék az árakat mert beakarnák hozni az általad kiszabott adóból keletkező veszteségeiket, amit kénytelen kelletlen ki is fizetne az aki megveszi az árut.
Egyben elérnéd azt hogy az igazán nagy tőzsdézők 10 óránként felvásárolnák a saját készleteiket, nehogy adót kelljen fizetni.
Tudom erre azt mondhatod hogy más is felveheti a piacot, ez igaz de az is ugyanezt csinálná mert csak nekik van rá pénzük igazán.
Eddig a kicsik is kimerték tenni a cuccot a piacra, ezután biztos olcsón teszi ki, biztos elmenjen mert ugyhiányzik neki az adód mint a púp a hátára.
A nagy felveszi és kiteszi drágán, ráadásul nem adózik mert felveszi a sajátját és kezdi előről az adómentes időszakot.

Tényleg Te tőzsdéztél már annyira hogy uraltad valamelyik csopi valamilyen piacát?

A piac nem arra való, hogy ott tartalékolj.

Ha emelés következik be, Te is drágábban árulhatsz. Ez nem húzza szét a piacoló társadalmat. Mindenkire hat. A globális felmelegedéstől nem csak a szegényeknek van melegük. Aki többet tesz ki, többet fizet. Hol itt a baj? Pontosan, hogy csak a felső 10000-ret adóztatjuk meg. Mennyivel drágábban fogja kirakni szerinted? 20-30%-al? Ne viccelj ember.

Andrew 07-01-2007 15:53

Quote:

Originally Posted by Brown (Post 106752)
Az én tartalékaim mások országában vannak. Ha kell csak átküldöm a tolvajaimat. :D

tehát ha neked nincsenek tartalékaid, akkor másoknak se legyen????
grat, tipikus magyar hozzáállás, már bocsánat, ha nekem nem jó, másnak se legyen az - sajnos mi ilyenek vagyunk, tisztelet a kivételnek

volt már pár topic arra, hogy a tartalékokat ellehetetlenítsék (csak azért mert nekik nem volt), de úgy ahogy azokkal, ezzel is jó pár csoport játékélményét befolyásolnád negatívan

Brown 07-01-2007 15:55

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 106756)
Ha valamivel semmi baj, akkor semmi szükség arra, hogy megváltoztassuk.

A Hódító koncepciójába nem fér bele, hogy valamit megváltoztassunk, ami működik, csak azért, hogy ma is változzon valami.

Akkor mondom másképp. Nézd csak, ott egy tanya. Röfögnek a disznók, nagyanyó kapál, nagyapó nézi. Szép kis lakáj. Hol itt a baj? Sehol. De mi lenne ha építenénk rá és ki tudja, egy napon felhőkarcoló álhatna a helyén.

Brown 07-01-2007 15:56

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 106763)
tehát ha neked nincsenek tartalékaid, akkor másoknak se legyen????
grat, tipikus magyar hozzáállás, már bocsánat, ha nekem nem jó, másnak se legyen az - sajnos mi ilyenek vagyunk, tisztelet a kivételnek

És szerinted mit rakok majd ki a piacra? Hát nem azt amit megtermelek. Hanem amit ellopok. :)

De kirakom!

Steve 07-01-2007 15:57

Ezt nem fejteném ki bőveben mert mások megtették, megteszik, szerintem ez egyszerűen egy nagyon rossz ötlet, és csak olyantól származhat aki még nem látja át hogy mi hogyan működik.

Ati 07-01-2007 15:58

Quote:

Originally Posted by Brown (Post 106764)
Akkor mondom másképp. Nézd csak, ott egy tanya. Röfögnek a disznók, nagyanyó kapál, nagyapó nézi. Szép kis lakáj. Hol itt a baj? Sehol. De mi lenne ha építenénk rá és ki tudja, egy napon felhőkarcoló álhatna a helyén.

Nem értem ezzel mire célzol. Ha ott a tanya, és minden idilli hangulatú, akkor miért akarnál oda felhőkarcolót építeni??? Értelmetlen.

Brown 07-01-2007 16:00

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 106767)
Nem értem ezzel mire célzol. Ha ott a tanya, és minden idilli hangulatú, akkor miért akarnál oda felhőkarcolót építeni??? Értelmetlen.

Mert az fejlődés. Vagy jobb lenne még a fán ücsörögni és a banánt szopogatni? :)

Andrew 07-01-2007 16:02

Quote:

Originally Posted by Brown (Post 106768)
Mert az fejlődés. Vagy jobb lenne még a fán ücsörögni és a banánt szopogatni? :)

akkor fejlődj azzal, hogy játszol, és ha érted a dolgokat, átgondolod mégegyszer mit is javasoltál most!
amúgy mellékesen kérdem, az irigység beszél belőled? :rolleyes:

Burning 07-01-2007 16:02

Quote:

Originally Posted by Brown (Post 106768)

de fogd fel, hogy ez az ötlet azokat szivatná meg, akiket te "menteni" akarsz és akiknek meg akarnád nehezíteni az életét azoknak ez a változás ha nem is mindegy, de ők simán megoldják;)
de nem tudom hányan és hányféle képpen maygarázzuk el. lehet kell a fejlődés, de ez az ötlet nem azt szolgálná:o

All times are GMT +1. The time now is 02:12.