Quote:
Originally Posted by Croissant
(Post 96422)
Ezt megmagyaráznád?
|
Nézzük meg, milyen esetekben hogyan változik a hírnév és a pontszám:
Lopással: + vagy - hírnév, a pontszám változatlan marad (kivéve, ha civileket rabolt az illető)
Katonai támadással (földszerzés kivételével): + vagy - hírnév, pontszám változatlan
Földszerzés: + vagy - hírnév, a pontszám jellegzetes mennyiséggel nő (ez kiszámolható abból, hogy mekkora területen vagy)
Ez a mennyiség megkülönböztethető a népességváltozásból adódó pontszámváltozástól.
Felfedezés: pontszám nő, hírnév változatlan. (A pontszámnövekedés attól függ, mennyi területet fedezett fel az illető, tehát kis szerencsével, akár még ez is kiszűrhető. Itt kell említeni azt az esetet is, ha valaki pont épületet épített fel az adott körben, de az ezzel járó pontszámnövekedés a felfedezéshez hasonlóan, kis szerencsével megkülönböztethető.)
Ha a fentieket végignézed, akkor egy olyan eset van, amikor jellegzetes pontszámnövekedés, és hírnévváltozás is van, ez a földfoglalás.
Persze előfordulhat olyan eset, hogy valaki építésből és/vagy felfedezésből hasonló pontszámváltozást ér el az adott körben, mintha foglalt volna, és ha közben lopott is, akkor a hírneve is megváltozott, nem tagadom, előfordulhat, de szerintem ennek nem olyan nagy az esélye. Ekkor természetesen lehet koppanni, mert ilyenkor nincs kint serege.
Remélem érthetően írtam le, amit akartam mondani :)