Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Nem hiba (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=50)
-   -   A képzett katonák elvesznek (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1729)

Andrew 04-26-2007 12:25

Quote:

Originally Posted by Survivor (Post 90822)
2007-04-26 09:01:27 9887 lovasodat visszahozták a piacról, eladatlanul.
2007-04-26 10:00:05 HELYTARTÓ: Helyhiány miatt eladtam 9887 lovast, melyek hamarosan megérkeznek a piacra. Ha nem adom őket el, el is mentek volna!

Látod, milyen szépen is tud dolgozni a helytartó.
1 körig ott lebegtek a lovasok a levegőben. Pedig a ló nem pegazus.

Értek mindent, csak a logikáját nem.

ha megnézed, piacról a körváltás UTÁN jön vissza a sereg, miután ellenőrizve voltak a barakkhelyek
ugyan az, mint ha kimész a piacra és vezsel mondjuk százezer lovat de neked csak 90k szaabd helye van - addig ott lebegnek:)
és ugyan ez érvényes a nyersire is, csak kv-kor nézi a raktárhelyet - most hogy nézne az ki, ha mondjuk visszajön 10 millió agyagom, és esélyem se lenne visszarakni

Andrew 04-26-2007 12:28

Quote:

Originally Posted by Survivor (Post 90824)
Annyiban vitatkoznék, hogy amikor nagy-nagy csatákat vívsz, akkor feltöltöd azokat a helyeket is, amikre majd a katonák jönnének (legalábbis én biztosan). Utána baj lenne, ha emiatt kénytelen lennék újra piacra menni, hogy eladjam azokat, akiket vettem, hogy majd elférjenek a katonáim (akiket majd megint csak eladok). Ez esetben a piacot 3x használnám, mert vezek lovast, eladok lovast, eladom a képzett katonákat. Talán logikus lenne a veszek lovast, eladom a katonákat, akik nem férnek el történet. De nem szeretnék szokás szerint Don Qiote szélmalomharcot folytatni, hiszen ha azt látom, hogy az autópályán 100-an jönnek velem szemben, inkább arra kell gyanakodnom, hogy én megyek rossz irányba, igaz? ;)

egy piac átnyúlhat a körváltáson is :)
ha meg tele a barakk akkor ne akarj képezni
inkább örülj neki, hogy a friss képzés még a csata előtt beér - és épp emiatt ér be ahamrabb a képzés, mint hogy ellenőrizné a helyeket, hogy ne tudd képzéssel túltölteni a barakkjaidat

Valezius 04-26-2007 12:31

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 90825)
egyszerü elvándorlás,dezertálás csak kvkor van, mivel a piacról az áru a kör váltás után a következő kör elején jön be így a következő körváltásig nem mehet el...

nekem is van egy kérdésem amit nem probáltam csak érdekel a dolog.
ha bejön a piacról mondjuk 1000 kati és épül barakom méghozzá pont annak a körnek a végére épül fel 25barakk. akkor elmennek a katik és a barakk üresen marad, vagy betöltik és nem mennek el. (tehát mi van elöbb a tyúk vagy a tojás:D)

Maradnak, szinte biztos vagyok benne.
Mivel épület előbb van, mint a képzés, és képzés után van a dezertálás. (Tömör, de remélem, érthető)

Survivor 04-26-2007 12:31

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 90830)
egy piac átnyúlhat a körváltáson is :)
ha meg tele a barakk akkor ne akarj képezni
inkább örülj neki, hogy a friss képzés még a csata előtt beér - és épp emiatt ér be ahamrabb a képzés, mint hogy ellenőrizné a helyeket, hogy ne tudd képzéssel túltölteni a barakkjaidat

Rendben. Azt nem állítom, hogy meggyőztetek arról, hogy miért lebeghet egyik esetben a lovas, míg a másikban nem lebeghet a katona, de elfogadom.
Akkor ez nyilván nem hiba :) "A hiba az Ön készülékében van...:rolleyes: "

Valezius 04-26-2007 12:33

Quote:

Originally Posted by Survivor (Post 90832)
Rendben. Azt nem állítom, hogy meggyőztetek arról, hogy miért lebeghet egyik esetben a lovas, míg a másikban nem lebeghet a katona, de elfogadom.

Viszont tényleg nem kell háromszor piacra menned, ha bejön a képzés: előtte piacra ki, csinálni helyet, majd kv után katona ki, és visszavenni a helyre amit kiraktál.

Survivor 04-26-2007 12:35

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 90833)
Viszont tényleg nem kell háromszor piacra menned, ha bejön a képzés: előtte piacra ki, csinálni helyet, majd kv után katona ki, és visszavenni a helyre amit kiraktál.

Teljesen világos :) Csak, amikor nem vagyok gépközelben körváltás előtt, akkor ez a dolog nem működik. Márpedig előfordul, hogy nem vagyok minden körváltásnál online :D

Andrew 04-26-2007 12:36

Quote:

Originally Posted by Survivor (Post 90832)

ha nem akarod megérteni, sosem fogod - ezért hoztam föl a kv mechanizmusát
(csak az ide tartozó részletek)
helytartó csekkolja a beérkező épületeket, eladja a JELEN pillanatban el nem férő egységeket, a megfelelő sorrendben
beérnek az épületek
beér a képzés
helyellenőrzés, dezertálás
csata
piacról visszajön a cuuccos

tehát a piacról visszatérő áru az olyan, mint ha vásárolnál a körben
inkább örülj neki, hogy kv-k között nem ellenőrzi a helyet, és így piacolhatsz az egységekkel és árukkal

Andrew 04-26-2007 12:37

Quote:

Originally Posted by Survivor (Post 90834)
Teljesen világos :) Csak, amikor nem vagyok gépközelben körváltás előtt, akkor ez a dolog nem működik. Márpedig előfordul, hogy nem vagyok minden körváltásnál online :D

ebben az esetben nem a Ht-t kéne hibáztatni... csak rajtad múlik, hogy online vagy-e, ha nem tudod megoldani, akkor elmennek az egységek :)

Valezius 04-26-2007 12:38

Quote:

Originally Posted by Survivor (Post 90834)

Ezt hívják szívásnak, illetve ha szövi háború van, akkor elkönyvelt veszteségnek. :)

Survivor 04-26-2007 12:40

Köszönöm a részletes magyarázatokat. :o
Nem tud valaki kölcsönadni 3000 katonát elsejéig? :D

All times are GMT +1. The time now is 15:18.