Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Bankhoz szükséges pénzmennyiség kiírása (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1721)

dreaman68 04-24-2007 13:14

jó de vegyük h építenem kell vagy katit vennem akkor meg vigyázni kell a határra

(Kutyaleenek szól:D)

Xeper 04-24-2007 13:16

Quote:

Originally Posted by dreaman68 (Post 89964)
nem így nézem.
engem például ideegsít h mindig meg kell nyitnom a számológépet. pl vásárolni akarok de akkor számolok h mennyit költhetek meg ilyesmik.
nem érzem ezt akkora lustaságnak

He fel lenne tüntetve a pénzügyi oldalon, akkor vásárlás előtt be kell lépni oda is, ugyanúgy meg kell nyitni a számológépet (ha nincsen rá szükséged, akkor azt is ki tudod fejben számolni hogy mennyi a korlát). és ki kell számolni hogy mennyit költhetsz... a pénzügyi oldal megnyitása és a megfelelő rész kikeresése helyett számold ki mennyi pénz kell minimum. ;)

Xeper 04-24-2007 13:18

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 89966)
Figyelj, egyszer kiszámolod aztán tudod hogy mennyinek kell lenni az oriban. Vagy naponta éptessz bakokat és akkor mindig változik? Sőt megkockáztatom még számológép sem kell, mert elég 1,5-el szorozni és még néhány 0-t utánna írni...

20-szal kell szorozni a kamatot, tehát *2 és egy 0 :)

dreaman68 04-24-2007 13:18

én még ott tartok h egyszerűbb megnyitni a pénügyi oldalt:D
de látom nincs sok támogatóm:D

BimmBimm 04-24-2007 13:20

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 89969)
20-szal kell szorozni a kamatot, tehát *2 és egy 0 :)

Szerintem ő alapvetően a bankjai számát jobban tudja, de ez sem rossz módszer:D

Kutyuleee 04-24-2007 13:21

Quote:

Originally Posted by dreaman68 (Post 89967)
jó de vegyük h építenem kell vagy katit vennem akkor meg vigyázni kell a határra

(Kutyaleenek szól:D)

ritka hogy annyira centizve kell vásárolni hogy a pontos határra kell figyelni.
1, ha picivel magasabban van 1 kerek határ mint mondjuk itt 150milla akkor tuti nem mész az igazi határ alá és ezt a 150millát bármikor tudod mert elég kerek
2, ha annyira szükséged van a pénzre akkor nem fog tacsra vágni ha 20-30bank
nem müködik 1max 2körig, főleg ha ennyire kell a pénz akkor én inkább bevállalnám hogy akár a felebank ne müködjön...

Xeper 04-24-2007 13:24

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 89973)
Szerintem ő alapvetően a bankjai számát jobban tudja, de ez sem rossz módszer:D

Ragaszkodik a pénzügyi oldalhoz... ott megtalálható a kamat, 2vel szorozni mindenki tud fejben is talán, innentől meg van oldva a probléma :D

BimmBimm 04-24-2007 13:25

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 89980)
Ragaszkodik a pénzügyi oldalhoz... ott megtalálható a kamat, 2vel szorozni mindenki tud fejben is talán, innentől meg van oldva a probléma :D

Jogos! :):):)

Bogár 04-24-2007 19:55

Quote:

Originally Posted by dreaman68 (Post 89964)
nem így nézem.
engem például ideegsít h mindig meg kell nyitnom a számológépet. pl vásárolni akarok de akkor számolok h mennyit költhetek meg ilyesmik.
nem érzem ezt akkora lustaságnak

így is mindig el kell indítani a számológépet. néhány apróság: vajon mennyi nyersit kell venni, hogy felhúzzak 26 templomot 785 hekin? vajon mennyi katit kell venni ahhoz, hogy fedezhessek 37 hekit? az az érdekesebb része, ha nem lehet megvenni 1 részletben az egészet, hogy még véletlenül se lehessen fejben számolni, csak a zseniknek. :)
vajon mikor kopnak a tekik? vajon mennyi katit kell fokozni ahhoz, hogy 24597 értékről 25036-ra kerüljek?

szerintem a bankos dolog még az egyszerű számolásokhoz tartozik. :)

Andrew 04-24-2007 20:02

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 90224)
így is mindig el kell indítani a számológépet. néhány apróság: vajon mennyi nyersit kell venni, hogy felhúzzak 26 templomot 785 hekin? vajon mennyi katit kell venni ahhoz, hogy fedezhessek 37 hekit? az az érdekesebb része, ha nem lehet megvenni 1 részletben az egészet, hogy még véletlenül se lehessen fejben számolni, csak a zseniknek. :)
vajon mikor kopnak a tekik? vajon mennyi katit kell fokozni ahhoz, hogy 24597 értékről 25036-ra kerüljek?

szerintem a bankos dolog még az egyszerű számolásokhoz tartozik. :)

azért az uccsó két példát még nem olyan vészes:D mondjuk tekikopást már gázos fejben számolni

All times are GMT +1. The time now is 00:59.