Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Aranyalma (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1572)

Valezius 03-17-2007 18:57

Quote:

Originally Posted by Hunor a sirály (Post 80610)
Egyszerű, ne induljanak lassú csopiba;)

Nagyon nem borítaná fel a játékot, hogy 2x-3x többet hoz az aranyalma. De most őszintén, mikor használtad utoljára ezt a varázslatot, kezdő korodba, amikor kivi voltál, hogy milyen is.:)

Nem, én használtam a minap, mert nem volt elég kp-m, de a segélyhez is hozzá kellett nyúlnom.

Bogár 03-17-2007 19:18

Quote:

Originally Posted by Hunor a sirály (Post 80610)
Egyszerű, ne induljanak lassú csopiba;)

Nagyon nem borítaná fel a játékot, hogy 2x-3x többet hoz az aranyalma. De most őszintén, mikor használtad utoljára ezt a varázslatot, kezdő korodba, amikor kivi voltál, hogy milyen is.:)

ne feledd, hogy a lassú csoport is a játékhoz tartozik. ha valami változtatás van a játékban, akkor az ottani játékosokra is vonatkozik. szerintem mindenki ellenezné ezt a javaslatot, aki a lassú csoportban játszik, csak sajnos nagyon kevesen fórumoznak.
ritkán szoktam használni ezt a varázslatot, amikor figyelmetlenségből elköltöm az összes pénzem a piacon. ilyenkor szoktam 2-3 körig fedezni a zsoldot az aranyalmákból.

egyébként a témanyitó hsz-ben elég durva dolgokat írtál:
Quote:

Originally Posted by Hunor a sirály (Post 80596)
Szerintem mindenki egyetért azzal, hogy a varisoknak nincs nagy hasznuk.

háát, ez no comment...
Quote:

A varisoknak a bevételük az aranyalmából származik, de az szinte 0 hasznot nem hoz!

ha az aranyalma lenne az egyetlen (vagy legalábbis a fő) bevételük, akkor már régóta eltűntek volna a történelem süllyesztőjében. :D

Ditke 03-18-2007 07:40

Quote:

Szerintem mindenki egyetért azzal, hogy a varisoknak nincs nagy hasznuk.
A varisoknak a bevételük az aranyalmából származik, de az szinte 0 hasznot nem hoz! Azzal lehetne módosítani az aranyalmát, hogy a templomok az országod összterületéből elfoglalt százalékos arány 4x-esével növelné az aranyalma hatásfokát. Ha a szám túl erős lehet rajta változtatni.
Mit szóltok hozzá?

A varisoknak nincs nagy hasznuk?:confused: :confused: :confused: Ez butaság. Abban egyetértek, hogy az aranyalmának nem sok értelme van, főleg a magasabb szinten lévő csoportokban, még az 5. szinten elmegy, ha nagyon-nagyon meg vagy szorulva. A hatásfokának növelése jó ötlet, vagy helyette más, valamivel hasznosabb varázslat bevezetése. :)

laci 03-18-2007 08:13

Quote:

Originally Posted by Ditke (Post 80649)
A varisoknak nincs nagy hasznuk?:confused: :confused: :confused: Ez butaság.

Áruld el, hogyan csinálsz pénzt sima varisként (nem hadivariként, és nem tolvajokkal teletűzdelve) ;)
Lehet katonát képezni, de akkor még kevesebb lesz a helyem az amúgy is kevés barakkomban; lehet kovácsműhelyeket tartani, de azok is helyet foglalnak, és nem midnen csoportban van magas ára a fegyvereknek; lehet tekercseket írni, de ahhoz nagyon sok könyvtár kell hogy pénz jöjjön be belőle, és a tekercs sem mindenhol értékes.

Most így hamarjában semmi nem jut eszembe, amiből egy legalább 30% templommal rendelkező varázsló pénzt kreálhatna, de várom az ötleteket.

Cassandra 03-18-2007 08:22

Quote:

Originally Posted by laci (Post 80650)
Áruld el, hogyan csinálsz pénzt sima varisként (nem hadivariként, és nem tolvajokkal teletűzdelve) ;)
Lehet katonát képezni, de akkor még kevesebb lesz a helyem az amúgy is kevés barakkomban; lehet kovácsműhelyeket tartani, de azok is helyet foglalnak, és nem midnen csoportban van magas ára a fegyvereknek; lehet tekercseket írni, de ahhoz nagyon sok könyvtár kell hogy pénz jöjjön be belőle, és a tekercs sem mindenhol értékes.

Most így hamarjában semmi nem jut eszembe, amiből egy legalább 30% templommal rendelkező varázsló pénzt kreálhatna, de várom az ötleteket.

Tudom, nem nekem szólt, de én varisként is jól megélek és az aranyalmát sose használtam.:)
Ha más nem csopi alján jól meg tudod szedni magad. Azt nem mondom, hogy föntebb egyszerű, de szerintem ott is megoldható, ha jól forgatod a már megszerzett pénzed.:)

Ettől függetlenül az aranyalma erősítését nem tartom buta ötletnek.

Ditke 03-18-2007 08:50

Quote:

Igazad van, nem könnyű a varis élete, de ha a legalsó szinten szerzel egy kis tőkét, azt meg lehet forgatni, ebből igazán jól meg lehet élni.

laci 03-18-2007 08:54

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 80651)
Tudom, nem nekem szólt, de én varisként is jól megélek és az aranyalmát sose használtam.:)
Ha más nem csopi alján jól meg tudod szedni magad. Azt nem mondom, hogy föntebb egyszerű, de szerintem ott is megoldható, ha jól forgatod a már megszerzett pénzed.:)

Ettől függetlenül az aranyalma erősítését nem tartom buta ötletnek.

Én is kijövök a több hónap alatt összetekercselt pénzemből, de nem tudom szaporítani a pénzem, illetve csak akkor, ha tartok egy sor "fölösleges'" épületet, és bányákat, hogy ne kelljen a piactól függenem.

Ja, és eleve nem tetszik hogy a legalsó szinten kell hónapokig tökölnöm ahhoz, hogy később legyen pénzem, de ez már annyira elterjedt megoldás, hogy szóra sem érdemes...

Cassandra 03-18-2007 09:18

Quote:

Originally Posted by laci (Post 80653)
Én is kijövök a több hónap alatt összetekercselt pénzemből, de nem tudom szaporítani a pénzem, illetve csak akkor, ha tartok egy sor "fölösleges'" épületet, és bányákat, hogy ne kelljen a piactól függenem.

Ja, és eleve nem tetszik hogy a legalsó szinten kell hónapokig tökölnöm ahhoz, hogy később legyen pénzem, de ez már annyira elterjedt megoldás, hogy szóra sem érdemes...

4.szinten az összes pénzem elvesztettem egy rossz húzás miatt mára már pótoltam, ami ott kiesett.

Synkel 03-18-2007 09:47

Quote:

A sima varis szépen beíjazza magát, a többiek meg viszik magukkal fosztani. Nem nagy tétel, de semmi vesztesége nincs mellette. Aztán vesz fegyót a piacról, és képez sereget. Neki nem kell pótolni a harcban elvesztett egységeket- kivéve háborúban-, azaz abból elég szép pénzt lehet gyártani. Nekem legalábbis működött:) Hadiorim nem egyszer maradt pénz nélkül, de a varissal nem volt ilyen gondom

laci 03-18-2007 10:14

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 80657)
A sima varis szépen beíjazza magát, a többiek meg viszik magukkal fosztani. Nem nagy tétel, de semmi vesztesége nincs mellette. Aztán vesz fegyót a piacról, és képez sereget. Neki nem kell pótolni a harcban elvesztett egységeket- kivéve háborúban-, azaz abból elég szép pénzt lehet gyártani. Nekem legalábbis működött:) Hadiorim nem egyszer maradt pénz nélkül, de a varissal nem volt ilyen gondom

Azért magasabb szinten nem jársz ki olyan rendszeresen fosztogatni, hogy folyamatosan ellásd magad. Egyrészt ott már kevés a balek, másrészt sokkal nagyobb a kockázat (pl. ott már a többség tudja, mi az a "Teljes Krónika" ;) ).

Cassandra, azért meg csak gratulálni tudok, hogy lenullázódás után össze tudtad szedni magad :)

All times are GMT +1. The time now is 08:09.