Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Hogyan lehet netmegosztás 2 gép között? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1566)

Ati 08-23-2007 18:12

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 120085)
Működik, de egyrészt a netmegosztó gépnek folyamatosan mennie kell, ha a másik gép hozzá akar férni a nethez.
Másrészt pedig a két géphez kell 3db hálókártya, így az integráltság korában jó eséllyel venni kell még egy kártyát (except usb-s modem).
Picit még hozzátesz az ember és akkor inkább router.

3???

Minek 3?

2 bőven elég.

1, amin a netre csatlakozik, egy pedig, amin a másik gépre.

Mire használnád a harmadikat? :-o

Tartalék, oké, de tegyük fel, hogy arra nem kell. :D

Kutyuleee 08-23-2007 18:13

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 120093)
3???

Minek 3?

2 bőven elég.

ő igen igen, de a másik gépbe hova is dugjuk?;)

Csokibácsi 08-23-2007 18:13

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 120093)
3???

Minek 3?

2 bőven elég.

"egy pedig, amin a másik gépre."

Abban van a 3. :)

Ati 08-23-2007 18:13

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 120092)
Gondolom ráállt az asztali gépére és elkiáltotta magát: "ezennel megosztom a netet!"
A gép háza meg összeroskadt.

Ebben az esetben egy router se fog segíteni, mert azt is be kell állítani. Sőt, wireless routerrel ebben az esetben mégtöbb problémát tud okozni. Alap beállítások, a komplett ház azt a netet fogja onnantól használni, jó esetben csak szerződésszegés lesz a baj, rosszabb esetben valamilyen bűncselekményhez is kötik.

Ati 08-23-2007 18:14

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 120095)
"egy pedig, amin a másik gépre."

Abban van a 3. :)

Jaaaaaaa. Hát azt nem úszod meg semmiképp...

Csokibácsi 08-23-2007 18:15

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 120096)
Ebben az esetben egy router se fog segíteni, mert azt is be kell állítani. Sőt, wireless routerrel ebben az esetben mégtöbb problémát tud okozni. Alap beállítások, a komplett ház azt a netet fogja onnantól használni, jó esetben csak szerződésszegés lesz a baj, rosszabb esetben valamilyen bűncselekményhez is kötik.

Igen, wlan router-nél észen kell lenni, de sok okos cikk van a neten, hogyan kell beállítani a titkosítást, MAC address szűrést, stb.

Ati 08-23-2007 18:15

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 120094)
ő igen igen, de a másik gépbe hova is dugjuk?;)

Ha abban nincs, és veszel egy routert, akkor azt hova dugod? :) Feltételeztem, hogy abban van. :D

Kubbi 08-23-2007 18:27

Én régen valahogy úgy csináltam, hogy volt egy "A"-gép, 2hálókártyával, és egy "B" gép, 1 hálókártyával.
Az "A" gépen, a "hálózati kapcsolatokban" beállítottam egy hálózati hidat, és az "a" gépén beállítottam valahol hogy megengedem hogy itt az internetkapcsolatot továbbossza a gép. És a "B" gépen volt net, ha ment az "A" gép. :)

Kutyuleee 08-23-2007 19:04

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 120099)
Ha abban nincs, és veszel egy routert, akkor azt hova dugod? :) Feltételeztem, hogy abban van. :D

vagyis feltételezed a 3. hálókártya létét, tehát mégis megvan nálad is a 3;)
amúgy nálunk kábeles router van, és tök jól elvagyunk vele, még a notebookhoz is tök jól kivan huzva egy 15m-es kábel a nappaliba:D

FJORD 08-23-2007 19:59

Itthon wifi router van,a kábel nem jó a gyeköcök miatt, ráadásul decembertől tervezem a 3. gépet rákötni. Nekem semmi gondom nem volt vele eddig már lassan 2 éve müxik. titkosítva.
Apámáknál kabeles a router, és ott a szolgátató engedi max 3 felhasználó megosztását.(Invitel) De asszem nem a legolcsobb hanem a 2. kategóriát fizetik.
2 hete át kellet rakni az egész rendszert másik szobába, valamiért ujra kellett installálni. de előtte 1 évig okés volt.

All times are GMT +1. The time now is 11:56.