Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   szövi nem 4 fővel (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1554)

Alba 03-12-2007 10:40

Az a bonusz amit most megkapnak akkor ha egy tag szabin van jarna akkor is ha nem 4 en vannak egy szabizik 1 hanem csak ha harman.

1 fős szövi meg nincs mert az mf

Ati 03-12-2007 10:43

Quote:

Originally Posted by Alba (Post 79654)
1 fős szövi meg nincs mert az mf

Tudod hány 1 fős szövi szaladgál a játékban? Huhúúú, rengeteg.

(Sokaknál ez taktikai elem, másoknál megtévesztés, megint mások csak nem tudják, hogy így 40%-kal rosszabbul járnak...)

Alba 03-12-2007 10:46

Igen én is talalkoztam 1 fős szövivel, igaz szerintem ez az 5 ös csopi jellemzője.
Nem hiszem hogy mashol annyi 1 fős szövi lenne

LotR 03-12-2007 10:48

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 79639)
MF bónusz harmadát kapnák... nagyon nem mindegy (kb annyi, mintha lenne egy 4. szövetségesük, aki szabin van)

így már érthetőbb:) EZ jó!

De azt nem támogattom hogy MFbonusz= Szövivezér(1 fő szovi)-nek járó bonusszal.

Alba 03-12-2007 10:51

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 79659)
így már érthetőbb:) EZ jó!

De azt nem támogattom hogy MFbonusz= Szövivezér(1 fő szovi)-nek járó bonusszal.

Ezt azert irtam mert ugy gondolom hogy aki 1 fős szövibe van mint vezer az akkor mar miert ne mmf.
De belatom hogy a kettő nem ugyanaz.Csak az egyik értelmetlen.

Ati 03-12-2007 10:58

Quote:

Originally Posted by Alba (Post 79662)
Ezt azert irtam mert ugy gondolom hogy aki 1 fős szövibe van mint vezer az akkor mar miert ne mmf.
De belatom hogy a kettő nem ugyanaz.Csak az egyik értelmetlen.

Nem értelmetlen. Taktikai elemként sokan használják ezt, hogy szövitagok, és ha megtámadják őket, akkor átváltanak mf-re. A támadás kiszámításakor az a 40% nem volt számolva az esetek nagyrészében, így védi az ütést.

Ha ez a 40% ezentúl nem 40%, hanem 10% (30 helyett 40), akkor egy újabb taktikai elem kiesik.

Artúr 03-12-2007 11:00

Üdv

Én nem támogatom a változtatást ebbe az irányba.

Gyakran játszom mf-et (általában hadis-varist) és a sereggel üthető célpontok keresése így sem könnyű... :cool:

Vegyünk egy átlag szövit:
A varis - nem bírom gömbölni.
A hadis - sereggel nehezen üthető, sanszos a visszakísérés.
A tolis - általában ő a célpont. :D

Ezek persze csak tapasztalaton alapuló átlagok.

Na most: a támadás kiszámításánál ha mindent tudni akarok:
- meg kell tudnom gömbölni.
- éplista is kéne a tornyok miatt.
- a szöviket is meg kell tudnom szabin vannak-e ? (a bónusz miatt).
- Jó lenne ha át is tudnám ütni sereggel.

Szóval egy olyan orit kell találnom ami MINDHÁROM vonalon gyengébb. Ahogy haladunk felfelé ez egyre nehezebb. Ez a nem könnyű az mf bónuszok ellenére sem.
Persze vannak egyéb módszerek infószerzésre (nem krónikára gondolok, mert azt utálom).

Szóval szerintem ne nehezitsűk az mf-ek dolgát, még akkor se ha életszerűen egy négyes szövi legyaláz egy mf-t. (én mf-eknek a toli és varibónuszt 20 % ra emelném inkább, de nem offolok)

(ja, és nem nyafogok, már kétszer fordultam, végig mf voltam :) )

Alba 03-12-2007 11:08

Szerintem ez nem az mf eket gyengiti.Mivel jelenleg nincsen 4 fő nél kisebb szövi.Mindeki 4 eset csinal.

Én azert irtam ezt mert mondjuk nekem van egy jo cimbim akivel szövizni akarok de mast nem ismerek akkor se teszem meg mert nem éri meg.2 ismeretlent meg ne makarok bevenni.

Tovább megyek.Szerintem ez a jkszt is csökkenté.Mert a 2 johaver nem mf ként megy fel egymast segitve hanem szöviben.

Hunor a sirály 03-14-2007 13:04

Quote:

Originally Posted by Alba (Post 79665)
Én azert irtam ezt mert mondjuk nekem van egy jo cimbim akivel szövizni akarok de mast nem ismerek akkor se teszem meg mert nem éri meg.2 ismeretlent meg ne makarok bevenni.

Ha, így álsz hozzá, hogy ismeretlen és nem beszélsz vele, akkor soha nem lesz ismerős, minden ismerős egyszer ismertlen volt:)

Szerintem kicsit felboritaná a játékrendet, mert így minden mf szövisre váltana, a toliknak ez nagy előny, mert nem tudod felmérni, és látod hogy szövis akkor (90%-ban)nem támadják le, föleg ha elf lenne, senki nem nyúlna hozzá. A szövi, mf státuszok között szinte semmi diferencia nem lenne. Talán igy az is értelmetlenné válna hogy 72 körig nem változtathatod meg mf-ről a státuszodat.

Nade, ez csak az én véleményem!

LotR 03-14-2007 13:31

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 79663)
Nem értelmetlen. Taktikai elemként sokan használják ezt, hogy szövitagok, és ha megtámadják őket, akkor átváltanak mf-re. A támadás kiszámításakor az a 40% nem volt számolva az esetek nagyrészében, így védi az ütést.

Ha ez a 40% ezentúl nem 40%, hanem 10% (30 helyett 40), akkor egy újabb taktikai elem kiesik.

kíváncsi lennék ezt a taktikát hány mf követi ebbe a játékba...
nincs vmi statisztikád? :D

Sztem főként a gyorsban lehet az ilyeneket fellelni, mert elég sok odafigyelést igényel hosszútávon ...

All times are GMT +1. The time now is 16:16.