Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Adó (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1329)

dreaman68 01-19-2007 18:27

Quote:

Originally Posted by Arrakis (Post 67146)
ne tartsd nullán, rakj be 19et, az nem kopik tovább, s ad 1% - ot:rolleyes:

és ez az nyerek vagy ezer aranyat:D:D karácsonyra veszek belőle 10 pacit:D

csunyabogarral egyetértek abban h erőteljesebben kellene hatnia a morálra

Meteo 01-19-2007 19:56

pénzforrások

Gondolkoztam azon is, hogy igazából honnan jön a hódítóba az arany. A következőkre jutottam:

1. Adó
2. Drágakő
3. Kereskedők bankolják össze
4. Aranyalma (?) :)
5. Bónusz + Segély

6. Ha valamit kihagytam bocs.

Igazából az 2. és a 3-ik esetek lehetnek az igazi pénzforrások.

(((Nekem spec sem kereskedős országom nincs, sem olyan, amiben lenne drágakőbánya. (Sőt ha nem muszáj kaját sem termelek...))))

A pénzt "elhasználódására" talán nincs ennyi lehetőség. Lehet háborúzgatni (minden gyilkolászós műveletet ide értek), lehet szórni a pénzt adományba (egy nap alatt fél millát tuti így szórok el), meg ugye ott van a fránya tekercskopás...

Írtátok, hogy a gazdasági t.tekercseknek semmi haszna. Mi lenne, ha megemelkede a tekercskopás általános mértéke (több pénz menne ki a rendszerből), ugyanakor nőhetne az adóból a bevétel. A "gazdasági" teki, meg csökkenthetné a kopást.

És légyszi fejtsétek ki mi lenne a bajotok az áremelkedéssel.

Viz 01-19-2007 19:59

Quote:

Originally Posted by Meteo (Post 67231)
Gondolkoztam azon is, hogy igazából honnan jön a hódítóba az arany. A következőkre jutottam:

1. Adó
2. Drágakő
3. Kereskedők bankolják össze
4. Aranyalma (?) :)
5. Bónusz + Segély

6. Ha valamit kihagytam bocs.

Igazából az 2. és a 3-ik esetek lehetnek az igazi pénzforrások.

(((Nekem spec sem kereskedős országom nincs, sem olyan, amiben lenne drágakőbánya. (Sőt ha nem muszáj kaját sem termelek...))))

A pénzt "elhasználódására" talán nincs ennyi lehetőség. Lehet háborúzgatni (minden gyilkolászós műveletet ide értek), lehet szórni a pénzt adományba (egy nap alatt fél millát tuti így szórok el), meg ugye ott van a fránya tekercskopás...

Írtátok, hogy a gazdasági t.tekercseknek semmi haszna. Mi lenne, ha megemelkede a tekercskopás általános mértéke (több pénz menne ki a rendszerből), ugyanakor nőhetne az adóból a bevétel. A "gazdasági" teki, meg csökkenthetné a kopást.

És légyszi fejtsétek ki mi lenne a bajotok az áremelkedéssel.

így is kopik eléggé a teki abba semmiképp ne piszkáljunk bele.
A kopás csökkentésére szolgáló teki viszont tetszene:D

-Fegya- 01-19-2007 20:53

Az, hogy megéri-e gazdasági tekercset tartani, csoportfüggő. Nekem megéri:
Adóm 24%
Körönkénti adóbevételem 55% tekivel: 526460
Teki nélkül: 339650
Különbségük: 186800
Tehát a körönkénti bevétel többletem a tekik következtében 186800.

19 körönként kopik a gazdasági tekim 667 tekercset. Csoportomban a gazdasági teki körülbelül 800-ba kerül. 667*800=533600

19 kör alatt a bevétel többletem 3549200, tehát 19 körönként 3 milliót keresek a gazdasági teki miatt. Az is valami.

Viz 01-19-2007 20:55

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 67260)
Az, hogy megéri-e gazdasági tekercset tartani, csoportfüggő. Nekem megéri:
Adóm 24%
Körönkénti adóbevételem 55% tekivel: 526460
Teki nélkül: 339650
Különbségük: 186800
Tehát a körönkénti bevétel többletem a tekik következtében 186800.

19 körönként kopik a gazdasági tekim 667 tekercset. Csoportomban a gazdasági teki körülbelül 800-ba kerül. 667*800=533600

19 kör alatt a bevétel többletem 3549200, tehát 19 körönként 3 milliót keresek a gazdasági teki miatt. Az is valami.

Ez milyen csopi he?:)

Grabi 01-19-2007 21:02

A csopi, he

Viz 01-19-2007 21:09

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 67262)
A csopi, he

Jó, ott most nem vok:)
egyszer voltam, nemszeressem:D

-Fegya- 01-19-2007 21:19

Quote:

Originally Posted by Meteo (Post 67231)

Hát ezt gondold át jobban. A rendszerből nem megy ki pénz avval, hogy meggyilkolod az ellenfél katonáit. Neki lehet, hogy jobban fogy a pénze, mert többet vásárol a piacon, de az a pénz másik játékoshoz vándorol.

A rendszerből kimegy pénz:
-fizetendő zsold.
-fizetendő épületfenntartás.
-képzési költség
-tekiírási költség
-pénzosztás a népnek
-építési költség
-felfedezési költség

A csoport pénzét még nagyban befolyásolja a csoportba kerülő játékosok hozott pénze és a csoportból elmenők elvitt pénze.

Meteo 01-19-2007 21:58

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 67260)

Hát ezt gondold át jobban. A rendszerből nem megy ki pénz avval, hogy meggyilkolod az ellenfél katonáit. Neki lehet, hogy jobban fogy a pénze, mert többet vásárol a piacon, de az a pénz másik játékoshoz vándorol.

1. Az első rész elég meggyőző, bár nem tudom, hogy az A-ban 20 kör alatt 3M mennyit ér, vagy mennyi egy kereskedő bevételéhez képest.

2. A pénz szerintem igenis kivándorol azzal, ha katonák pusztulnak, mert ha azokat is vetted, akkor bizony az arra fordíott zsetonnak annyi.

Békés 01-19-2007 22:17

Quote:

Originally Posted by Meteo (Post 67275)
2. A pénz szerintem igenis kivándorol azzal, ha katonák pusztulnak, mert ha azokat is vetted, akkor bizony az arra fordíott zsetonnak annyi.

Csak a Te részedre annyi, a pénz a csopiban marad csak épp más játékosnál. Akitől vásároltad annál.

All times are GMT +1. The time now is 00:35.