Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Chat (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Ne OFF-oljunk máshol II. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4261)

Kalapácska 03-19-2011 13:14

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 283854)
Van egy kevés közöm hozzá,bár én csak újraépitek most és nem tuningolok:) de ettől még az öntvény szab határt a dolgoknak,hogy az mit bir. és az adja minden alkatrész méretét,elhelyezkedését. nem azt mondom hogy semmiség egy jobb dugattyú berakása,mert a formája is sokat számit,hiszen, könnyen lehet rontani is rajta,de alapvetően egy rész alkatrészt megadott paraméterekkel még mindig könnyebb tervezni,mint egy komplett rendszert...

Az újraépítés csak a régi alkatrészek cseréje újra ..... ezzel tisztában vagy akkor :)
A tuning meg a teljes rendszer eldobása és építesz helyette egy teljesen mást ... vagyis kitalálsz egy új rendszert ami jobb a régitől :)
Itt is egy egyszerű példa : http://www.youtube.com/watch?v=kFLGfG_2WKM
ez saját átalakítás 2.0 szívómotor most van benne lassan kb 3k km nemsokára megkaphatja az igazi beállításokat :) Akkor fog majd rendesen menni :D Kamera idejét meg nem tudom beállítani ez van :)))))

Kutyuleee 03-19-2011 18:27

Quote:

Originally Posted by Kalapácska (Post 283880)
Az újraépítés csak a régi alkatrészek cseréje újra ..... ezzel tisztában vagy akkor :)
A tuning meg a teljes rendszer eldobása és építesz helyette egy teljesen mást ... vagyis kitalálsz egy új rendszert ami jobb a régitől :)
Itt is egy egyszerű példa : http://www.youtube.com/watch?v=kFLGfG_2WKM
ez saját átalakítás 2.0 szívómotor most van benne lassan kb 3k km nemsokára megkaphatja az igazi beállításokat :) Akkor fog majd rendesen menni :D Kamera idejét meg nem tudom beállítani ez van :)))))

Szép:) mondjuk nálam azért csúszik, mert egy régi bogár vár újraépitésre, legalábbis a motor. csak hát szelepvezetőt sehol nem találok ehez a motorhoz, úgyhogy azt most fogom legyártatni+hengerfej köszörülés stb. amit ilyenkor illik:) sajnos anyagi okokból nem tudtam megcsináltatni eddig. erősen gondolkodok mondjuk azon is,hogy egy újabb blokkot veszek bele, mert kb ugyanannyiból jön ki, és akkor már nem kell szórakoznom a generátor cserével 12Voltosra, meghát ami a lényeges, hogy könnyebben találok hozzá alkatrészeket is:D

Kutyuleee 03-19-2011 18:41

Amúgy szépen megy a kicsike szép is a hangja:)

Kalapácska 03-19-2011 20:38

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 283902)
Amúgy szépen megy a kicsike szép is a hangja:)

Köszi , bogárba TP motor való 1.9 vagy 2.0-ás levegős tökéletesen belefér :))

Kutyuleee 03-20-2011 03:35

Quote:

Originally Posted by Kalapácska (Post 283904)
Köszi , bogárba TP motor való 1.9 vagy 2.0-ás levegős tökéletesen belefér :))

még nagyobb is belefér ,csak nem fogok mást tenni bele:)
egy az osztott ablakos utáni, de még ovál hátsószélvédős bogárról van szó, 2 semmiség alkatrészt kell beszereznem hogy teljesen gyári legyen, és átmenjen az OT vizsgán. még a motorrol is megvan az eredeti papir a porsche gyártól:)

a kérdés hogy érdemes ezzel szórakoznom, mert az autó passzív költsége nevetségesen kevés (kb 17k HUF évente) ami állapottól független, csak a klubtagság kell hozzá. emiatt gondolkodom a korszerübb motor beszerzésén, amivel bátrabban járok a hétköznapokon is:)

amúgy a legvalószinübb az,hogy beteszek egy új motort és a régit szép lassan felújitom teljesen csili-vili-re szép lassan:)
amin röhögtem,hogy egy felújitott motorrt láttam rendes papirokkal a szériából, de az irreálisan sokba került (340k Huf)
elkezdtem gondolkozni, hogy belemerülök a motor felújitásba, mert van benne pénz rendesen az ilyen régi daraboknál.

Ami még szívfájdalamam,hogy majdnem megvettem egy BMW 323-at 95k-ért papirokkal műszakival, 80k km-rel, ismerősé volt, így tudtam milyen jó állapotban van.
csak amire összeszedtem a lét addigra el is ment duplaáron:(

Kalapácska 03-20-2011 11:01

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 283915)
még nagyobb is belefér ,csak nem fogok mást tenni bele:)
egy az osztott ablakos utáni, de még ovál hátsószélvédős bogárról van szó, 2 semmiség alkatrészt kell beszereznem hogy teljesen gyári legyen, és átmenjen az OT vizsgán. még a motorrol is megvan az eredeti papir a porsche gyártól:)

a kérdés hogy érdemes ezzel szórakoznom, mert az autó passzív költsége nevetségesen kevés (kb 17k HUF évente) ami állapottól független, csak a klubtagság kell hozzá. emiatt gondolkodom a korszerübb motor beszerzésén, amivel bátrabban járok a hétköznapokon is:)

amúgy a legvalószinübb az,hogy beteszek egy új motort és a régit szép lassan felújitom teljesen csili-vili-re szép lassan:)
amin röhögtem,hogy egy felújitott motorrt láttam rendes papirokkal a szériából, de az irreálisan sokba került (340k Huf)
elkezdtem gondolkozni, hogy belemerülök a motor felújitásba, mert van benne pénz rendesen az ilyen régi daraboknál.

Ami még szívfájdalamam,hogy majdnem megvettem egy BMW 323-at 95k-ért papirokkal műszakival, 80k km-rel, ismerősé volt, így tudtam milyen jó állapotban van.
csak amire összeszedtem a lét addigra el is ment duplaáron:(

Bizony néha lecsúszik az ember dolgokról.....
OT vizsga kicsit gázos már mert meghülyültek teljesen :S
De sok sikert :)

Pool 03-20-2011 22:37

A francia első osztályú labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 28. fordulójában a Marseille hazai pályán minimális különbséggel kerekedett a PSG fölé.
A Caen és a Monaco is pályaválasztóként tartotta otthon a három-három pontot, utóbbi a hajrában szerzett két találattal gyűrte le az Arles-Avignont. A Monacónak egyetlen árva korai gól is elég volt a Nancy legyőzéséhez.

LIGUE 1
28. FORDULÓ
Caen–Arles-Avignon 2–0 (Mollo 79., Arabi 85.)
Monaco–Nancy 1–0 (Luiz 19.)
Marseille–Paris SG 2–1 (Heinze 16., Ayew 35., ill. Chantome 27.)

Kár, hogy Luiz Nancy játékos...
mekkora barmok vannak az NSO-nál...

Dragi 03-20-2011 23:02

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 284040)
A francia első osztályú labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 28. fordulójában a Marseille hazai pályán minimális különbséggel kerekedett a PSG fölé.
A Caen és a Monaco is pályaválasztóként tartotta otthon a három-három pontot, utóbbi a hajrában szerzett két találattal gyűrte le az Arles-Avignont. A Monacónak egyetlen árva korai gól is elég volt a Nancy legyőzéséhez.

LIGUE 1
28. FORDULÓ
Caen–Arles-Avignon 2–0 (Mollo 79., Arabi 85.)
Monaco–Nancy 1–0 (Luiz 19.)
Marseille–Paris SG 2–1 (Heinze 16., Ayew 35., ill. Chantome 27.)

Kár, hogy Luiz Nancy játékos...
mekkora barmok vannak az NSO-nál...

az úgy mókás :)

Remedy 03-20-2011 23:03

Quote:

Originally Posted by Dragi (Post 284043)
és ha öngól volt ?

Azt kulon szoktak jelezni. (elvileg)

Dragi 03-20-2011 23:05

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 284045)
Azt kulon szoktak jelezni. (elvileg)

jah rájöttem :)

All times are GMT +1. The time now is 03:39.