Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Chat (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Harcosok (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=948)

Harcosok 11-22-2006 16:31

Ténleg:1db dolgozó ember mennyit fizet körönként?:)ha nincs teki hozzá?
és 1db aki nem dolgozik?(szerintem semmit)

Szecsa 11-22-2006 16:38

Nem ertem, miert ne legyunk 3-nal többen? :)
Lehet hogy 2 ember eszen konnyebb tuljarna, viszont a skalazhatosag jovalta kisebb :)
Erre tokeletesen pelda a tegnapi parbaj, elnezve az eredmenyt utes sem tortent.
Egyszeruen vedelmet konnyebb epiteni, mint tamadast, es ez tortenik, ha azonos tudasu jatekosok jatszanak :)
A gond az egyebkent, hogy ahhoz hogy tekercset irj, konyvtarnak kell lenni :)
1 db lakashelyzeti tekercs irasa: 99 arany.
1 db hadugyi: 66 arany.

4-5 konyvtar felhuzasa
siman: 4-5k arany
tuloraba: 8-10k arany

Ha azt nezzuk, hogy az elejen 7-11k arany (adomertektol fuggoen) a beveteled, akkor nem igazan tudsz sok konyvtarat felhuzni :)
Sőt, a későbbiekben a tekercsek megírása is elég költséges tud lenni.
(Nem mintha a morál feltolása 80% fölé olcsobb tevékenység lenne)
De azt be kell látnod, hogy igencsak kevés ember engedheti meg magának ezeket a dolgokat :) A kettő pedig biztos, hogy nem fog menni...legalabb biztos nem 22-25 könyvtárral írsz, mint dragakoves parbajba, hiszen nincsenek szazezres nagysagrendu osszegeid tekercsirasra.

A masik dolog, pedig ha pl. leveszed 1800-as nepnel (25. korben nagyjabol ennyi van kb.) az adot 50%-ra tegyuk fel, es van 450k aranyad, akkor a kamat+adobol szarmazo bevetel 25k arany.

Viszont ebből ha elosztogatsz -tegyük fel- 200k aranyat a népnek, és 100k-ért pedig tekit írsz, akkor a körönkénti bevételed lecsökken 10k arany környékére, amivel a későbbiekben teljesen meghalsz, mert nem fogod tudni győzni pénzzel a ló és íjj képzését :)
Mert azért figyeld azt is, hogy 100 ló kiképzése 80k arany...

Szecsa 11-22-2006 16:40

Aki nem dolgozik az nem fizet.
1 dolgozo embert pedig nézd meg mennyit fizet :) Egyszeruen kiszamolhato, ha van egy aktiv orszagod :)

Harcosok 11-22-2006 16:53

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 45228)
Nem ertem, miert ne legyunk 3-nal többen? :)
Lehet hogy 2 ember eszen konnyebb tuljarna, viszont a skalazhatosag jovalta kisebb :)
Erre tokeletesen pelda a tegnapi parbaj, elnezve az eredmenyt utes sem tortent.
Egyszeruen vedelmet konnyebb epiteni, mint tamadast, es ez tortenik, ha azonos tudasu jatekosok jatszanak :)
A gond az egyebkent, hogy ahhoz hogy tekercset irj, konyvtarnak kell lenni :)
1 db lakashelyzeti tekercs irasa: 99 arany.
1 db hadugyi: 66 arany.

4-5 konyvtar felhuzasa
siman: 4-5k arany
tuloraba: 8-10k arany

Ha azt nezzuk, hogy az elejen 7-11k arany (adomertektol fuggoen) a beveteled, akkor nem igazan tudsz sok konyvtarat felhuzni :)
Sőt, a későbbiekben a tekercsek megírása is elég költséges tud lenni.
(Nem mintha a morál feltolása 80% fölé olcsobb tevékenység lenne)
De azt be kell látnod, hogy igencsak kevés ember engedheti meg magának ezeket a dolgokat :) A kettő pedig biztos, hogy nem fog menni...legalabb biztos nem 22-25 könyvtárral írsz, mint dragakoves parbajba, hiszen nincsenek szazezres nagysagrendu osszegeid tekercsirasra.

A masik dolog, pedig ha pl. leveszed 1800-as nepnel (25. korben nagyjabol ennyi van kb.) az adot 50%-ra tegyuk fel, es van 450k aranyad, akkor a kamat+adobol szarmazo bevetel 25k arany.

Viszont ebből ha elosztogatsz -tegyük fel- 200k aranyat a népnek, és 100k-ért pedig tekit írsz, akkor a körönkénti bevételed lecsökken 10k arany környékére, amivel a későbbiekben teljesen meghalsz, mert nem fogod tudni győzni pénzzel a ló és íjj képzését :)
Mert azért figyeld azt is, hogy 100 ló kiképzése 80k arany...

Látom az nem esett le,hogy azt irtam,hogy a dobogora akarok menni és ha nem vagyünk többen mint 3-an akkor nem nehéz:)

Ja és akkro az adoztatos párbbajjal van valami baj ha nem tudtatok ütni....Akkor ott csak a gyengéket lehet ütni??Ez szerintem nem jó így....

Normál párbajon furcsa mód ütötték vágták egymást a a jó játékosok!!!Vasárnap uygérzem volt ütés ide oda ....pl én bevágtam járványt...

Szecsa 11-22-2006 17:04

Adoztatos parbajon, ha jol jatszik mindenki es BIZTONSAGOSAN, akkor nem lehet egyszeruen utni.
Ugyanez van, ha pl. mindenki a Te strategiadat jatszana egy dragakoves parbajon, es nem hibazik senki sem, akkor Te se tudnal utni.

Ezt vegulis evidensnek erzem.

Harcosok 11-22-2006 17:07

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 45247)
Adoztatos parbajon, ha jol jatszik mindenki es BIZTONSAGOSAN, akkor nem lehet egyszeruen utni.
Ugyanez van, ha pl. mindenki a Te strategiadat jatszana egy dragakoves parbajon, es nem hibazik senki sem, akkor Te se tudnal utni.

Ezt vegulis evidensnek erzem.

:DFurcsa mód én magamhoz szerintem vasárnap befértem volna ha nincs otthol a lovam:D
DE az a baj szecsa még midnig ezt teszed,hogy én varizok stb stb:)
Mégis egyedül én mertem bevállalni azt,hogy ráütök járványra:)

Most kiváncsiságól:Hány % had tekid volt vasárnap?:)(De megsugom max 2400 hadtekid lehetett.Mivel kb 7kor a lopásokból azt szürtem le,hogy 1k van és 14könyvtárral max 1400-at irhattál azaz lett 2400...És 60-al tolival már bocs de nem feltételezem azt,hogy nagyban loptál volna:D)

Harcosok 11-22-2006 17:17

Csak érdekéség képpen:
Ugy hogy vari-toliban szecsának kemény 180egysége volt a végén mig nekem 350:)
ugy ,hogy nekem 341 ijjam volt neki kb 270
ugy hogy nekem sokkal jobb hadtekim volt
ugy ,hogy neki 838 lóva volt
ugy ,hogy én 643lóval+60katonával+185támadoval+1db ijjal támadtam
felefele ugy kemény 200 támadóértékkel volt kb neki többje

persze csak akkor ha 2400 hadtekije volt ami a legjobb eset...

Ehez szerintem nem érdemes sok mindent füzni:)
Az már édes mind1,hogy én jobban betudtam magam védeni kb ugyanannyi támadóérték mellett:)

Szecsa 11-22-2006 17:17

Minimalis tekim volt :)
jol irtad, hogy 1400 korul volt max. Abbol loptal, igy 1k ala esett.
Viszont, szerintem bevertem volna járványt én is.
Más kérdés, hogy megláttam, hogy Synkel 5* megütötte Szamárt, és inkább ő rá mentem és fordítottam Orsiát :) ennyi.

Szecsa 11-22-2006 17:20

Harcosok, más volt a taktika, ez szerintem teljesen nyilvanvalo.
Ha több varit/tolit tartok, akkor nem lopsz tőlem tekercset, így Neked kevesebb, nekem több marad.
En nem gondoltam arra, hogy 150 tolisos emberkék fognak a végén rohangalni, ezt a szamot 75-re lőttem be, ezért volt 60 tolim. Tévedtem. És? :)

Harcosok 11-22-2006 17:20

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 45252)
Minimalis tekim volt :)
jol irtad, hogy 1400 korul volt max. Abbol loptal, igy 1k ala esett.
Viszont, szerintem bevertem volna járványt én is.
Más kérdés, hogy megláttam, hogy Synkel 5* megütötte Szamárt, és inkább ő rá mentem és fordítottam Orsiát :) ennyi.

Látod és én még ugyszámoltam,hogy 2400-a dlett a végére:)
Ha meg 1k akkor meg nekem volt sokkal nagyobb ütőeröm:)
És ezek szerint semmiben sem voltál erösebb ugyhogy nem szolhatsz meg semmiért ....

All times are GMT +1. The time now is 00:09.