Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Szabadidő, Sport (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Forma-1 (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=67)

Bogár 05-27-2008 09:55

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 177303)
Én Ferrari mániás vagyok. Én az autót imádom. De Alonzót akkor se fogom kedvelni, ha átigazol a Ferrarihoz. Nem szimpatikus, nem tehetek róla.

én is Ferrari mániás vagyok, de tisztelek minden versenyzőt, aki szemmel láthatóan kiemelkedően teljesít. egy személyt nem kedvelek az egész f1-ből, az meg Ron Dennis. :p

csabi 05-27-2008 10:00

azt hiszem Rosberg azt mondta, h Alonso most a középmezőny leggyengébb autóját vezeti (még Barcelona előtt), ahozképest sikerül neki eredményeket elérnie, mig Fisichella és Piquet ugyanazzal a kocsival semmire nem volt/van jó... :)

Alonso-t lehet szeretni és nem szeretni, attól még a mezőny egyik legjobb versenyzője, míg Hamilton-nak még kell pár év, h oda jusson. (szerintem nem fog)

[HTPA]GeeForce 05-27-2008 10:20

Én rózberget meg alonzót nem bírom... a többi versenyzővel nincs bajom, de én az autók miatt nézem elsősorban.

csabi 05-27-2008 10:37

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 177311)
Én rózberget meg alonzót nem bírom... a többi versenyzővel nincs bajom, de én az autók miatt nézem elsősorban.

én az egész forma1ben a magyar kommentet nem bírom csak! :D

Tsobi 05-27-2008 10:38

Quote:

Originally Posted by oh-ogo (Post 177312)
én az egész forma1ben a magyar kommentet nem bírom csak! :D

MIért nem engedik már el Barichello-t? :mad:
Hupsz,ez Button :D

Bogár 05-27-2008 10:55

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 177313)
MIért nem engedik már el Barichello-t? :mad:
Hupsz,ez Button :D

éppen arra gondoltam akkor, mekkorát égnének, ha Button lenne az. :D
hamar megnéztem a live timing-ot a neten, ami előttük is ott volt, és egyet röhögtem. :D

egyébként sztem hangulatos a magyar kommentár. a román közvetítéshez képest elsőosztályú. ha valami nagy előzés van, esetleg valaki összetöri durvábban az autóját, ezek még akkor is azt osztják, hogy milyen nagy román tehetségek vannak, akik mittomén milyen noname szériákban versenyeznek játékautókkal. ha tiszta véletlenül nem a nagy román tehetségekről van szó, akkor kezdik mesélni a saját élettörténeteiket. :D

[HTPA]GeeForce 05-27-2008 11:59

Teljesen jó a magyar komment, szétröhögöm az agyamat. :D:D:D

csabi 06-09-2008 18:28

Érdekes volt a tegnapi futam. örülök a BMW sikerének és sajnálom, h a Renault-ok, Kimmi és Lewis nem tudta befejezni a futamot. Izgalmasabb lett volna a vége.

Massa viszont nagyot autózott! Coulthard is remek volt! :)

Bogár 06-09-2008 20:29

Quote:

Originally Posted by oh-ogo (Post 179594)
Érdekes volt a tegnapi futam. örülök a BMW sikerének és sajnálom, h a Renault-ok, Kimmi és Lewis nem tudta befejezni a futamot. Izgalmasabb lett volna a vége.

Massa viszont nagyot autózott! Coulthard is remek volt! :)

ha Hamilton és Raikkonen versenyben maradnak, valszeg ők is dobogóra kerülnek... de nem szabad úgy gondolkozni, hogy "mi lett volna, ha"... grat Kubicának az első futamgyőzelemhez. azért ne vigyék nagyon túlzásba ezután. :D

egyébként:

Hamilton és Rosberg 10 rajthelyes büntetést kapott

laci 06-09-2008 20:34

Én viszont a plafonon vagyok örömömben... évek óta figyelem Kubicát, ahogy a nagy sztárok mellett gyűjtögeti a pontokat, és lám, jelen pillanatban vezeti a pontlistát! Csak gratulálni tudok nekik, annak idején Schumacher jött így fel a Benetton-Renaulttal, egy középcsapattal akik leigazoltak egy tehetséges fiatalt, és együtt nyertek világbajnokságot a konstruktőröknél és egyéniben is.

Ja, és Hill után először van olyan pilóta akinek őszintén tudok szurkolni, ez külön öröm számomra :)

(balra el, könnyek morzsolgatása)

csabi 06-09-2008 20:38

"Nem ez volt a legjobb megállásom. Láttam a két fiút elől csatázni a bokszutcában, majd hirtelen megálltak. Láttam, hogy piros a lámpa, de mire lassítottam, már késő volt"- idézte a kanadai pályán nyilatkozó Hamiltont az autosport.com. "Teljesen más dolog, ha azért vagy mérges, mert nekimész a falnak, ez nem ugyanaz. Bocsánatot kérek Kimitől, de ilyen előfordul. Jobb lett volna, ha egyikünk sem esik ki, mert gyorsak voltunk, és én az élen álltam. Legközelebb jobb lesz."

remélem csak rossz a fordítás, mert ugye aki elöl van, az nem tud belemenni hátulról a mögöttelévőbe.

Bogár 06-09-2008 20:43

Quote:

Originally Posted by laci (Post 179611)
Én viszont a plafonon vagyok örömömben... évek óta figyelem Kubicát, ahogy a nagy sztárok mellett gyűjtögeti a pontokat, és lám, jelen pillanatban vezeti a pontlistát! Csak gratulálni tudok nekik, annak idején Schumacher jött így fel a Benetton-Renaulttal, egy középcsapattal akik leigazoltak egy tehetséges fiatalt, és együtt nyertek világbajnokságot a konstruktőröknél és egyéniben is.

Ja, és Hill után először van olyan pilóta akinek őszintén tudok szurkolni, ez külön öröm számomra :)

(balra el, könnyek morzsolgatása)

hát azért a BMW jelenleg nem középcsapat. ;)

Bogár 06-09-2008 20:45

Quote:

Originally Posted by oh-ogo (Post 179613)
"Nem ez volt a legjobb megállásom. Láttam a két fiút elől csatázni a bokszutcában, majd hirtelen megálltak. Láttam, hogy piros a lámpa, de mire lassítottam, már késő volt"- idézte a kanadai pályán nyilatkozó Hamiltont az autosport.com. "Teljesen más dolog, ha azért vagy mérges, mert nekimész a falnak, ez nem ugyanaz. Bocsánatot kérek Kimitől, de ilyen előfordul. Jobb lett volna, ha egyikünk sem esik ki, mert gyorsak voltunk, és én az élen álltam. Legközelebb jobb lesz."

remélem csak rossz a fordítás, mert ugye aki elöl van, az nem tud belemenni hátulról a mögöttelévőbe.

"Nagyon más érzés, amikor a falnak ütközik az ember, aztán bosszantja (a hiba). Bocsánatot kérek Kimitől, ha miattam szállt el a versenye, de ilyen dolgok történnek néha. Jobb lenne, ha egyikünk sem esett volna ki, mert elég gyorsak voltunk, amíg elöl voltam. Majd legközelebb"
http://www.a5.hu/cikkek/53/26533.shtml

vagy

"I would rather neither of us were out, we were so quick, I was in front. Next time."
http://www.autosport.com/news/report.php/id/68130

csabi 06-09-2008 20:52

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 179616)
"Nagyon más érzés, amikor a falnak ütközik az ember, aztán bosszantja (a hiba). Bocsánatot kérek Kimitől, ha miattam szállt el a versenye, de ilyen dolgok történnek néha. Jobb lenne, ha egyikünk sem esett volna ki, mert elég gyorsak voltunk, amíg elöl voltam. Majd legközelebb"

vagy

"I would rather neither of us were out, we were so quick, I was in front. Next time."

http://www.f1hirek.hu/hir/Hamilton_b...__200806082118

itt kicsit más a fordítás, ahogy sejtettem! :) (magyar komment) :D

laci 06-09-2008 20:54

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 179615)
hát azért a BMW jelenleg nem középcsapat. ;)

Jelenleg nem, de 2-3 éve még az volt. Éppen azért húztam párhuzamot a BMW és a Benetton-Renault között, mindkét csapat évek munkájával küzdötte fel magát élcsapattá. Mert azt hiszem, most már nem túlzás kijelenteni hogy a BMW végre megérkezett a Ferrari és a McLaren-Mercedes mellé.

csabi 06-09-2008 20:55

Quote:

Originally Posted by laci (Post 179620)
Jelenleg nem, de 2-3 éve még az volt. Éppen azért húztam párhuzamot a BMW és a Benetton-Renault között, mindkét csapat évek munkájával küzdötte fel magukat élcsapattá. Mert azt hiszem, most már nem túlzás kijelenteni hogy a BMW végre megérkezett a Ferrari és a McLaren-Mercedes mellé.

inkább közvetlenül mögé! :) ;)

laci 06-09-2008 20:56

Quote:

Originally Posted by oh-ogo (Post 179621)
inkább közvetlenül mögé! :) ;)

Hm? A pilótáknál egy BMW-s vezet, a csapatversenyben meg 2 helyen vana BMW, miért lenne mögöttük?

Bogár 06-09-2008 21:05

Quote:

Originally Posted by laci (Post 179622)
Hm? A pilótáknál egy BMW-s vezet, a csapatversenyben meg 2 helyen vana BMW, miért lenne mögöttük?

jó-jó, de nézzük azt is, hogy ki hány versenyt tudott eddig megnyerni... elég szomorú sztem, hogy ilyen nagy a szerencsefaktor. a versenyzők kiütik egymást, bejön a safety car, stb...

csabi 06-09-2008 21:11

Quote:

Originally Posted by laci (Post 179622)

a BMW-nél nyilatkozták, h még nincsenek ott, de jó úton járnak. Nagyon jó úton! :)

laci 06-09-2008 21:21

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 179624)
jó-jó, de nézzük azt is, hogy ki hány versenyt tudott eddig megnyerni... elég szomorú sztem, hogy ilyen nagy a szerencsefaktor. a versenyzők kiütik egymást, bejön a safety car, stb...

Quote:

Originally Posted by oh-ogo (Post 179627)
a BMW-nél nyilatkozták, h még nincsenek ott, de jó úton járnak. Nagyon jó úton! :)

Ehh, de ünneprontók vagytok... :(

1: tökmindegy, ki hány versenyt nyer, a lényeg az hogy kinek hány pontja van. A világbajnoki címet pontokra adják, csak egyenlőség esetén számít, ki hány futamon győzött.

2: a szerencsfaktor ugyanúgy érinti a BMW-t is, úgyhogy erre szerintem kár hivatkozni; most a másik két csapat szívta meg, de ez bármikor bárkivel megtörténhet. Ráadásul mind a Ferrarinak, mind a McLarennek bent maradt 1-1 versenyzője, egyáltalán nem volt törvényszerű hogy a BMW kellett kijöjjön az első két helyre.

3. A BMW meg jól nyilatkozott, nyilván nem kezdik el döngetni a mellüket, ha egy kis eszük van, de a ranglisták egyértelműen azt mutatják hogy már "ott" vannak.

csabi 06-09-2008 21:29

Quote:

Originally Posted by laci (Post 179628)
Ehh, de ünneprontók vagytok... :(

1: tökmindegy, ki hány versenyt nyer, a lényeg az hogy kinek hány pontja van. A világbajnoki címet pontokra adják, csak egyenlőség esetén számít, ki hány futamon győzött.

2: a szerencsfaktor ugyanúgy érinti a BMW-t is, úgyhogy erre szerintem kár hivatkozni; most a másik két csapat szívta meg, de ez bármikor bárkivel megtörténhet. Ráadásul mind a Ferrarinak, mind a McLarennek bent maradt 1-1 versenyzője, egyáltalán nem volt törvényszerű hogy a BMW kellett kijöjjön az első két helyre.

3. A BMW meg jól nyilatkozott, nyilván nem kezdik el döngetni a mellüket, ha egy kis eszük van, de a ranglisták egyértelműen azt mutatják hogy már "ott" vannak.

jogos! és én is örülök a BMW sikerének, ahogy már az elején írtam! :) már Bahreinben benne volt a levegőben.. és sokkal jobb így, h 3 "nagy" csapat van, remélem lassan felér a Renault, a Toyota és a Williams is.

laci 06-09-2008 21:40

Quote:

Originally Posted by oh-ogo (Post 179630)
jogos! és én is örülök a BMW sikerének, ahogy már az elején írtam! :) már Bahreinben benne volt a levegőben.. és sokkal jobb így, h 3 "nagy" csapat van, remélem lassan felér a Renault, a Toyota és a Williams is.

Aha, én is szeretném, ha minél több esélyes csapat és ezáltal esélyes versenyző lenne :

Kutyuleee 06-09-2008 23:52

Quote:

Originally Posted by oh-ogo (Post 179630)

hát a renault már egyszer felért, csak utána nem igazán használták ki az alkalmat és visszasülyedtek...
a williams meg nagyon jó úton jár, főleg, hogy van egy szerintem nagyon tehetséges pilótájuk, igaz még van mit tanulnia, de sztem Rosberg is a "nagyok" között lesz egyszer:D és azért a williams egy régi csapat és ha a jó kaszni mellé kap egy jó motort...:D
a toyotával meg nem vágom mi van, mert ennyi pénzből, már fel kellett volna érni a topba pár év alatt, de se igazán ütőképes autójuk, se igazán jó pilótájuk:(:(

Redback 06-10-2008 06:02

Hamilton a következő futamon 10 rejthelyes büntetést kap a tegnapi eset miatt.Én kevésnek érzem, mert azért 8 vagy akár 10 pontot szedett el Kimitől, amivel átvehette volna a bajnokságot...

laci 06-10-2008 07:39

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 179656)
Hamilton a következő futamon 10 rejthelyes büntetést kap a tegnapi eset miatt.Én kevésnek érzem, mert azért 8 vagy akár 10 pontot szedett el Kimitől, amivel átvehette volna a bajnokságot...

Igen, de egyúttal magát is kilőtte, szóval nem lehet azzal vádolni hogy szándékos volt az akciója.

Stev 06-10-2008 10:57

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 179616)

vagy

Hát nem tudom. Régen voltam perfekt angol, de én nem látok semmilyen időhatározót az angol mondatban.Egy az egybe azt mondja; elöl voltam.

Redback 06-10-2008 15:12

Quote:

Originally Posted by laci (Post 179659)
Igen, de egyúttal magát is kilőtte, szóval nem lehet azzal vádolni hogy szándékos volt az akciója.

Nem mondtam hogy direkt csinálta, de azért egy ilyen top pilótának elég nagy figyelme kell hogy legyen!

laci 06-10-2008 15:14

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 179686)
Nem mondtam hogy direkt csinálta, de azért egy ilyen top pilótának elég nagy figyelme kell hogy legyen!

Ez igaz, de azért csodálkozom a büntetésen, mert ha mondjuk verseny közben ütközik neki valaki az előtte levőnek, akkor nem büntetik; ez ugyanaz volt, nyilvánvaló hogy nem volt szándékos, nem tudom, miért kellett büntetni.

Tsobi 06-10-2008 15:17

Pont nem láttam az esetet,de a leírásotok alapján hasonló szituáció volt,mint Montecarlo-ban Kimiékkel. Jól sejtem?

Redback 06-10-2008 15:18

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 179689)
Pont nem láttam az esetet,de a leírásotok alapján hasonló szituáció volt,mint Montecarlo-ban Kimiékkel. Jól sejtem?

http://youtube.com/watch?v=6LJqIyBzIdE
:D:D
Nézd meg!

Tsobi 06-10-2008 15:33

Atyaég :eek:

Valezius 06-10-2008 16:08

Quote:

Originally Posted by laci (Post 179659)

Szerintem nem lőtte ki magát, Rosberg lőtte ki őt.

Hamiltonnak tavaly is voltak hülyeségei, idén is vannak, lassan benőhetne a feje lágya, még akkor is ha nem neki szurkolok :)

De ezzel a piros lámpás dologgal is csinálhatnának valamit, hihetetlen, hogy minden futamon azt kell nézni, hogy ki szív miatta...

A BMW szerintem továbbra is csak 3.csapat, de drukkolok nekik.
A Williams nem nagyon tud előrelépni, ahoz már túl kis csapat szerintem.
A Renault viszont jól járt Alonsoval, év elején azt nyilatkozta Alonso, hogy ott folytatják, ahol tavalyelőtt abbahagyták. Hát igen, mert a Renault tavaly nem csinált semmit :D Nem tudom minek akarja megint otthagyni, szerintem abban a kocsiban is egyik esélyese lenne a következő idénynek. De egy normális kettes számú pilóta kéne mellé.

Valezius 06-10-2008 16:15

Quote:

Egyébként én annyi különbséget látok, hogy a McLaren rászólhatott volna Hamilton fülére, hogy ember, lehet, hogy még piroslámpa lesz.

Míg RAikönnen autója megcsúszott Monacoban, és nem tudott vele mit kezdeni.

Bogár 06-10-2008 18:07

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 179693)
Egyébként én annyi különbséget látok, hogy a McLaren rászólhatott volna Hamilton fülére, hogy ember, lehet, hogy még piroslámpa lesz.

Míg RAikönnen autója megcsúszott Monacoban, és nem tudott vele mit kezdeni.

>>Hamilton a versenyt követően elmondta, látta a piros lámpát, de akkor már túl késő volt ahhoz, hogy lelassítson riválisa mögött. Ezt Martin Whitmarsh is megerősítette.
"Az igazat megvallva, mi szóltunk neki, bár mondhattuk volna hamarabb is" - ismerte el a futam után. - "Nagyon sok minden történt akkor, mindkét autónk egyszerre állt ki. Amikor egy versenyző elsőként jön be, és harmadikként távozik, megértem, ha türelmetlen, és azt figyeli, hogy át tudja-e lépni az előtte levőket."<<

http://www.a5.hu/cikkek/2/26560.shtml

Bogár 06-10-2008 18:15

Quote:

Originally Posted by laci (Post 179688)
Ez igaz, de azért csodálkozom a büntetésen, mert ha mondjuk verseny közben ütközik neki valaki az előtte levőnek, akkor nem büntetik; ez ugyanaz volt, nyilvánvaló hogy nem volt szándékos, nem tudom, miért kellett büntetni.

Quote:

teljesen más az, ha valaki azért megy bele hátulról a versenyzőtársába, mert akaratán kívül megcsúszik az autója, vagy pedig azért, mert egyszerűen figyelmetlen.

laci 06-10-2008 21:18

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 179698)
teljesen más az, ha valaki azért megy bele hátulról a versenyzőtársába, mert akaratán kívül megcsúszik az autója, vagy pedig azért, mert egyszerűen figyelmetlen.

A lényeg az hogy fel lehet tételezni bármiféle szándékosságot vagy sem. Kb. 18 éve nézem a Formula 1-et, és elég sokszor láttam már figyelmetlenségből okozott balesetet, de nem emlékszem egyre sem ahol büntetés lett volna.

Bogár 06-10-2008 21:56

Quote:

Originally Posted by laci (Post 179708)
A lényeg az hogy fel lehet tételezni bármiféle szándékosságot vagy sem. Kb. 18 éve nézem a Formula 1-et, és elég sokszor láttam már figyelmetlenségből okozott balesetet, de nem emlékszem egyre sem ahol büntetés lett volna.

bocs, nem akarok személyeskedni, de sztem ilyen kijelentéseknél konkrét példákat is kellene írni...

itt amúgy is büntetés (pontosabban kizárás) járt volna, ha kihajt a boxutcából, amíg piros a lámpa. ;) a másik versenyző megállt, ő pedig nem. még csak jelét sem adta, hogy meg akar állni... tény, hogy eddig is voltak figyelmetlenségből elkövetett hibák, de ez 100% mohó volt.

na de ezek ellenére sem kell félteni Hamiltont:

>>"Ez semmi különbséggel nem jár majd. (Az ütközés) nem törte meg az önbizalmam. Nem vagyok csalódott. Előre haladva egyre jobb a hangulatunk. A tény az, hogy a hétvégén mindenkit földbe döngöltünk. Azzal az autóval, ami jelenleg rendelkezésünkre áll mostantól nincs megállás" - idézte a britet az autosport.com.<<
http://www.a5.hu/cikkek/2/26574.shtml

laci 06-10-2008 22:08

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 179713)
bocs, nem akarok személyeskedni, de sztem ilyen kijelentéseknél konkrét példákat is kellene írni...

Hűűű de szigorúúúúú vagy :D

Hirtelen egy példa jutott eszembe, de elég haloványak az emlékeim, amire emlékszem egy Coulthard és Schumacher közötti incidens volt, nagy köd volt, és valamelyikük nekiszaladt a másiknak, aztán ment a vita hogy volt-e ködlámpa (az a piros izé minden kocsi végén) vagy sem, majdnem összeverekedtek, sokkal nagyobb cirkusz lett belőle mint a mostani esetnél. De büntetés nem volt, pedig nem a boxutca végén történt csökkentett sebességnél, hanem teljes gáznál, azaz még veszélyes is volt a helyzet.

No, megtaláltam: a vita az volt, hogy Couldthard direkt fogta-e meg Schumachert, aki éppen le akarta körözni, vagy sem. Ez 98-ban történt, és ha jól emlékszem, éppen nagy harc volt Schumacher és Hakkinen (Coulthard csapattársa) között a világbajnoki címért.

http://www.youtube.com/watch?v=TeAuQ2Xem4Q

A lényeg az hogy még soha nem láttam büntetést ütközés miatt. Legalábbis nem emékszem rá :o

(azért össze ne vesszünk ezen az eseten, ha ők kibírták cirkusz nélkül, nekünk sem érdemes sokat tépelődnünk rajta ;))

Tsobi 06-10-2008 22:16

Erre én is emlékszem,csak más szereplőkkel :)

Valezius 06-10-2008 22:31

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 179716)
Erre én is emlékszem,csak más szereplőkkel :)

Mire gondolsz?

All times are GMT +1. The time now is 03:27.