![]() |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
én is úgy gondoltam... feladó, és dátum nélkül :p bemásoltam (ide), remélem nem kapok szankciókat érte... :)
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
while j<trunc(sqrt(szam)) do a helyes: while j<=trunc(sqrt(szam)) do Szerencsére csak 4,5 millió prímszám, és ~45 perc munkája ment a levesbe :D |
Quote:
Lehet, hogy 1trillió fölött érdemes lenne azzal keresni a prímeket :) (Azért nem írtam konkrétabbat, mert én se tudok, úgyhogy ne tőlem várd, hogy milyen algoritmus. :) ) |
Quote:
|
Quote:
|
Ti miről beszéltek?
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
Az alapvető módszer az osztók keresése gyök n-ig, de ez iszonyat lassú. De szerencsére pár számelméleti eredmény felhasználásával lehet jobbat gyártani. Ez nem sejtés, hanem tény :) Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
1. lépés: vegyük fel egy tömbbe az összes ismeret prímszámot.
2. lépés: a kérdéses szám eleme az előző tömbnek? Ha igen, akkor prímszám, egyébként nem. :D |
Quote:
//Mármint ha nem csak egy fix számról szeretnénk eldönteni, hogy prím-e, hanem keresni új számokat...// |
Rájöttem, inkább nem akarok tudni a prímszámokat :D 1mrd-ig futtatom, utána hagyom a fenébe. Majd némileg több matektudással visszatérek rá :)
A következő projekt egy viszonylag feltörhetetlen, de viszonylag gyors txt kódoló. Egyetlen módszer van elvileg, ami az eredeti kulcs nélkül feltörhetetlen, a xor-ozás :) de persze még nem kevés utánajárás kell ehhez :) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
http://www.ms.sapientia.ro/~mgyongyi/Crypto/titkos.html |
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Tény, hogy ha én nekiállnék tanítani, akkor az nem pascal lenne, de valahol látok benne rációt. |
egy programozó gondolkodás kialakításhoz tökéletes szerintem a pascal nyelv. Nem bonyolult a szintaktikája, viszonylag beszédesek benne a parancsok. Persze igen korlátoltak vagyunk feladatokban, de amíg az egész osztályból 4-en vagyunk képesek megírni egy olyan programot, amely egy bekért szám esetén megkeresi a nála kisebb legnagyobb, és a nála nagyobb legkisebb prímszámot, addig azt hiszem tökéletes. Ja, és nem tanulunk hozzá adatbázist :D Jövőre tanulunk java-t. Én nyáron szándékozom ráfeküdni a javara. Bár így, hogy nem jutottam tovább OKTV-n, lehet elkezdem hamarosan :)
|
Ez megért volna egy külön témát.. :)
|
Én meg kérek egy almát
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote: