Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Tesztelés (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=67)
-   -   Nyolcadik és kilencedik teszt melletti egyéb tapasztalatok (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3481)

Dus 06-03-2009 13:13

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 213546)
Igazából nem, de van 10-15 hely, ahonnan indulhatsz, így van esély arra, hogy egymás után kétszer vagy többször ugyanoda fog tenni.

Nah, mindegy :)

És miért nincs minden egyes pontja berakva a hl-nek erre a célra?? :p

Ati 06-03-2009 13:13

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 213547)
Nah, mindegy :)

És miért nincs minden egyes pontja berakva a hl-nek erre a célra?? :p

Ennek 3 oka is van:

1. Azért,
2. mert
3. csak.

:D

Ildee 06-03-2009 15:02

Elitképzésnek nem kellene folyamatosnak lennie?
Hiába van katonám és nyomtam meg az elitképzés gombot, mikor egy elkészült, nem folytatta utána, és nem egy perc telt el a képzés befejezése, és aközött hogy ránéztem csinálja e...

Ildee 06-03-2009 15:06

Most képeztem még egy elitet, és ekkor már folytatta automatikusan.
De tényleg mindkét kari esetében megtörtént a fent írt probléma.

Ati 06-03-2009 15:45

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 213554)
Elitképzésnek nem kellene folyamatosnak lennie?
Hiába van katonám és nyomtam meg az elitképzés gombot, mikor egy elkészült, nem folytatta utána, és nem egy perc telt el a képzés befejezése, és aközött hogy ránéztem csinálja e...

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 213555)
Most képeztem még egy elitet, és ekkor már folytatta automatikusan.
De tényleg mindkét kari esetében megtörtént a fent írt probléma.

Nem sikerült a jelenséget megismételnem, 9 katonával, nulla elittel elkezdtem az elitképzést, elkészült az első, és rögtön folytatódott tovább a második is. 2 karakterrel próbáltam, mindkettőnél jól ment.

Mi volt Nálad más, mint ez a felállás?

Ildee 06-03-2009 15:58

Volt segédem és katonám, hogy mennyi azt meg nem mondom, de 2 biztos volt segéd is és katona is. És mindenből ment folyamatosan a képzés mindkét karinál az elitet kivéve.
Egyébként Remy is mondta h nála sem ment folyamatosan, ő talán hosszabb időre hagyta ott, mint én, de majd megerősít :)

Ati 06-03-2009 16:02

Frissítés...

Ami változott:

1. Új tulajdonság: ügyesség. Jelenleg egyetlen akciónál van szerepe, később lehet többnél is, mert az ügyesség elgé sokmindent befolyásolhat... :)
  2. Új funkció: bank. Ne rohangálj annyi arannyal, mert a végén még ellopják. :) A bankban biztonságban tudhatod a pénzed, a körönkénti díj 1 arany.
  3. Új alvilági képesség: pénzlopás. Mondtam én, hogy ellopják a pénzt, ha sokkal mászkálsz... ;) Ha valakinél 100ezernél több arany van, akkor egy másik karakter, aki ezt a képességet megtanulta, ellophat ebből a pénzből. Sokat. Nagyon sokat. Csupán ügyesebbnek kell lennie az áldozatnál.
  4. Vásorkapu képe megváltozott.
  5. Néhány helyre nem építhetsz klánvárost, ilyen most a teljes temetkezési sziget.
  6. A térképszerkesztő visszatéve a városon kívülre az "eredeti" helyére.
  7. Egyéb javítások.
Enjoy! :)

Dus 06-03-2009 16:07

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 213560)
Frissítés...

Ami változott:

1. Új tulajdonság: ügyesség. Jelenleg egyetlen akciónál van szerepe, később lehet többnél is, mert az ügyesség elgé sokmindent befolyásolhat... :)
  2. Új funkció: bank. Ne rohangálj annyi arannyal, mert a végén még ellopják. :) A bankban biztonságban tudhatod a pénzed, a körönkénti díj 1 arany.
  3. Új alvilági képesség: pénzlopás. Mondtam én, hogy ellopják a pénzt, ha sokkal mászkálsz... ;) Ha valakinél 100ezernél több arany van, akkor egy másik karakter, aki ezt a képességet megtanulta, ellophat ebből a pénzből. Sokat. Nagyon sokat. Csupán ügyesebbnek kell lennie az áldozatnál.
  4. Vásorkapu képe megváltozott.
  5. Néhány helyre nem építhetsz klánvárost, ilyen most a teljes temetkezési sziget.
  6. A térképszerkesztő visszatéve a városon kívülre az "eredeti" helyére.
  7. Egyéb javítások.
Enjoy! :)

Szupppper :)

Csak, ha a karakterlapon a szint kiírását kitoltátok jobbra, az olyanokat is ki lehetett volna, hogy játék kezdése, meg játékkal töltött idő, stb.

Plusz: fent a mozgáspont, vagyon, stb. kiírásánál eltűnt a szóköz a számok elől...gondolom azért mert hajózásnál nem férnek ki az adatok, de ez akkor is így kicsit furcsa :D (nekem)

Ati 06-03-2009 17:17

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 213559)
Volt segédem és katonám, hogy mennyi azt meg nem mondom, de 2 biztos volt segéd is és katona is. És mindenből ment folyamatosan a képzés mindkét karinál az elitet kivéve.
Egyébként Remy is mondta h nála sem ment folyamatosan, ő talán hosszabb időre hagyta ott, mint én, de majd megerősít :)

Nekem közben végzett a nulla elitről 9 elitté átképzéssel, úgyhogy akkor most jöjjön mondjuk egy 2 munkás, 2 katona próba. De 2 katonánál biztos többed volt, mert azt mondtad, hogy az első elit kiképzése után már folyamatosan ment. Ha csak 2 volt, akkor ott véget is kellett volna érnie. Nézem akkor 2 munkással és 3 katonával, hátha...

Ildee 06-03-2009 17:23

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 213570)
Nekem közben végzett a nulla elitről 9 elitté átképzéssel, úgyhogy akkor most jöjjön mondjuk egy 2 munkás, 2 katona próba. De 2 katonánál biztos többed volt, mert azt mondtad, hogy az első elit kiképzése után már folyamatosan ment. Ha csak 2 volt, akkor ott véget is kellett volna érnie. Nézem akkor 2 munkással és 3 katonával, hátha...

Miért kellett volna több legyen? Hiszen a katonaképzés folyamatosan ment. És nem az első, hanem a második elitképzése után ment folyamatosan.
De haggyad :)

Ati 06-03-2009 17:25

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 213571)
Miért kellett volna több legyen? Hiszen a katonaképzés folyamatosan ment. És nem az első, hanem a második elitképzése után ment folyamatosan.
De haggyad :)

Ja hogy közben MÁST is csináltál? No akkor nézzük a teljes listát, hogy mi volt akkor éppen, mert csak úgy tudom megpróbálni a megismétlését. :)

Ildee 06-03-2009 17:32

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 213572)
Ja hogy közben MÁST is csináltál? No akkor nézzük a teljes listát, hogy mi volt akkor éppen, mert csak úgy tudom megpróbálni a megismétlését. :)

Toboroztam, és képeztem katonát egyszerre mind3at :)

Ildee 06-03-2009 18:04

Van egy segédem, egy katonám és egy elitem, sok páncélom, sok kardom.
Toborzás 40% itt tartok most. Se a katonaképzés nem ment tovább, se az elitképzés :)

Ati 06-03-2009 18:06

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 213581)
Van egy segédem, egy katonám és egy elitem, sok páncélom, sok kardom.
Toborzás 40% itt tartok most. Se a katonaképzés nem ment tovább, se az elitképzés :)

Biztos, hogy ezek egyszerre kélettek indítva? mert ha előbb lesz kész az elitképzés, mint a katonaképzés, akkor nincs katonád, nem folytatódik. Ugyanez a katonaképzésre. Ha nincs munkásod, nem folytatódik, ha csak egy kicsit később jön be a toborzásból a munkás.

Ildee 06-03-2009 18:08

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 213582)
Biztos, hogy ezek egyszerre kélettek indítva? mert ha előbb lesz kész az elitképzés, mint a katonaképzés, akkor nincs katonád, nem folytatódik. Ugyanez a katonaképzésre. Ha nincs munkásod, nem folytatódik, ha csak egy kicsit később jön be a toborzásból a munkás.

Hát igen, volt olyan hogy később jött be toborzás mint a katonaképzés, de már itt állok 5 perce segéddel katonával és elittel, és nem folytatódik magától. De akkor megpróbálom majd úgy hogy egyszerre menjen minden :)

Ati 06-03-2009 18:10

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 213583)
Hát igen, volt olyan hogy később jött be toborzás mint a katonaképzés, de már itt állok 5 perce segéddel katonával és elittel, és nem folytatódik magától. De akkor megpróbálom majd úgy hogy egyszerre menjen minden :)

Ha leállt, akkor nem fog magától továbbmenni.

Ati 06-03-2009 18:18

Azt hiszem térképpel kapcsolatban mindenkinek válaszoltam a privijére.

Ami térkép már késznek lett titulálva, azokat mentettem, azokat már be fogom tenni így. Amik még készülnek, azok készülnek, nincs időkorlát. :)

Küldetéseket is hozzá fogom igazítani.

Ha Dus nem figyel, akkor azt mondom, hogy remélem, hogy ezek a héten bekerülnek. Ha figyel, akkor nem mondok semmit. :)

Ati 06-03-2009 18:30

Amik függőben...

... és emiatt erősen tesztelendők:

1. Minden mai módosítás.
  2. Erőkijelzéssel kapcsolatos jelenség. Néha valamiért kevesebbet mutat, mint a valós, és csak újra belépéssel jön helyre. Mi az, ami ezt okozza, hogy ne a valósat írja ki?
  3. Dupla meghalás. Mindig ugyanazok ellen az ellenfelek ellen? Mit csinálsz, amikor ez történik? Egyéniben harcolsz? Csapatban? Egy mob ellen? Több ellen?
  4. Csetek közötti váltogatásnál összekavarodnak a kiírások. Ez csak kliens probléma, de ha valaki elő tudja hozni, akkor légyszi írja le pontosan, hogy mit csinálj, és őn mit cisnáljak, hogy meg tudjam ismételni. Hátha valamit lehet vele kezdeni.
Ezeken kívül még egy ismert jelenség van, hogy néha üres a piac, vagy a tanulhatók listája, vagy más ilyen lista, ez felírva, ezen nincs egyelőre tesztelendő.

A fentieket kellene a normál játékmenetnél jobban tesztelni, hogy minél többmindent le tudjak húzni a listámról, és mielőbb jöhessen a karakternullázás, ami már az éles játékhoz sokkal hasonlóbb körülmények között fog zajlani.

Köszi.

Remedy 06-03-2009 19:46

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 213544)
Nemrég volt ezügyben változtatás. Most elő tudod hozni?

Tesztelve, mar normalisan mukodik. (A valasz: nem, nem tudom elohozni) :)

Dus 06-03-2009 20:31

Az normális, hogy tuti ott a hajóm, ahol vagyok, mert a páncélszerelés elidndult mikor odaálltam, de a helyi menüben (karakterre kattintva) nem jelenik meg, hogy lenne hajóm?? :)

Kép:
http://kepfeltoltes.hu/view/090603/8...toltes.hu_.jpg

Viszont amikor kész van a páncél, máris ki tudom választani a hajómat a helyi menüből...

Phoenix 06-03-2009 20:59

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 213634)
Az normális, hogy tuti ott a hajóm, ahol vagyok, mert a páncélszerelés elidndult mikor odaálltam, de a helyi menüben (karakterre kattintva) nem jelenik meg, hogy lenne hajóm?? :)

Kép:
http://kepfeltoltes.hu/view/090603/8...toltes.hu_.jpg

Viszont amikor kész van a páncél, máris ki tudom választani a hajómat a helyi menüből...

Ez teljesen normális, mivel ne akarj kihajózni, miközben javítod (ez hajóépítéskor is így van).

Dus 06-03-2009 21:21

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 213646)
Ez teljesen normális, mivel ne akarj kihajózni, miközben javítod (ez hajóépítéskor is így van).

1. nem javítom
2. nem akarok kihajózni, hanem mondjuk egy másik cselekedet végezni (pl evezősort elkezdeni építeni, vagy bármi)

Ati 06-03-2009 21:51

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 213652)
nem akarok kihajózni, hanem mondjuk egy másik cselekedet végezni (pl evezősort elkezdeni építeni, vagy bármi)

Ahhoz meg kell várnod, hogy előbb elkészüljön az, amit épp csinálsz vele, és csak utána tudsz mást is csinálni a hajón.

Dus 06-04-2009 10:22

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 213588)
Ezeken kívül még egy ismert jelenség van, hogy néha üres a piac, vagy a tanulhatók listája, vagy más ilyen lista, ez felírva, ezen nincs egyelőre tesztelendő

Tudom, hogy ez nem volt tesztelendő, de egy észrevétel:
- Én úgy vettem észre, hogy akkor nem jön be 1-1 lista, amikor olyan gyorsan kattintunk a karakterünkre, hogy bejöjjön a helyi menü, hogy majdnem hogy oda sem lépett még a karakter, ahol rákattintottunk...
Nem tudom ez mennyire érthető :confused:
De kipróbáltam. Így egymás után 3x sikerül az "itt teheted" részt üresre behozni, ha meg nem így csináltam (tehát szépen, direkt megvártam a lépést), mindig jól bejött...Tanulásnál is és a piacnál is sikerült ezt reprodukálni... (hozzá teszem, hogy tényleg nagyon gyorsan kell a karakterre kattintani, hogy ez elő jöjjön)

Ati 06-04-2009 10:27

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 213718)
Tudom, hogy ez nem volt tesztelendő, de egy észrevétel:
- Én úgy vettem észre, hogy akkor nem jön be 1-1 lista, amikor olyan gyorsan kattintunk a karakterünkre, hogy bejöjjön a helyi menü, hogy majdnem hogy oda sem lépett még a karakter, ahol rákattintottunk...
Nem tudom ez mennyire érthető :confused:
De kipróbáltam. Így egymás után 3x sikerül az "itt teheted" részt üresre behozni, ha meg nem így csináltam (tehát szépen, direkt megvártam a lépést), mindig jól bejött...Tanulásnál is és a piacnál is sikerült ezt reprodukálni... (hozzá teszem, hogy tényleg nagyon gyorsan kell a karakterre kattintani, hogy ez elő jöjjön)

Az alapvető probléma az, hogy a flash van olyan buta, hogy nem küld el mindent, amit el kéne neki küldenie, ezért át kell majd az egészet írni, hogy szerveroldalon legyen az egész lekezelve, és ne bízzunk a kliensben... :D

Ildee 06-04-2009 10:28

Nálam simán előjön akkor is ha "lassan" kattintok.

Dus 06-04-2009 10:30

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 213719)
Az alapvető probléma az, hogy a flash van olyan buta, hogy nem küld el mindent, amit el kéne neki küldenie, ezért át kell majd az egészet írni, hogy szerveroldalon legyen az egész lekezelve, és ne bízzunk a kliensben... :D

Ejj, hisz Te is tudod, hogy a kliensben sosem szabad bízni :p ;)
Az csak azért van, hogy a kapott adatokat megjelenítse, illetve küldjön :rolleyes:
(bár ezt fölös mondanom Neked)

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 213720)
Nálam simán előjön akkor is ha "lassan" kattintok.

Nálam úgy mindig jó...

Ati 06-04-2009 10:31

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 213721)
Ejj, hisz Te is tudod, hogy a kliensben sosem szabad bízni :p ;)
Az csak azért van, hogy a kapott adatokat megjelenítse, illetve küldjön :rolleyes:
(bár ezt fölös mondanom Neked)

Kiemelve a lényeges rész... :D Ezt nem mindig teszi. :) Ha olyanja van, hogy "jajj, le vagyok maradva", akkor azt gondolja, hogy "ez bizti nem fontos, ezt átugorjuk, hogy a gazdit utolérjük..." :D

Dus 06-04-2009 10:35

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 213722)
Kiemelve a lényeges rész... :D Ezt nem mindig teszi. :) Ha olyanja van, hogy "jajj, le vagyok maradva", akkor azt gondolja, hogy "ez bizti nem fontos, ezt átugorjuk, hogy a gazdit utolérjük..." :D

Tehát nem küldi el azt a kliens, hogy "Nekem most kéne a lista, add ide!"?? :eek:
Hát, igen, a programozás hátulütői :rolleyes:

Ati 06-04-2009 10:38

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 213723)
Tehát nem küldi el azt a kliens, hogy "Nekem most kéne a lista, add ide!"?? :eek:
Hát, igen, a programozás hátulütői :rolleyes:

Pontosan. :(:)

Ati 06-04-2009 11:59

Frissítés...

Ami változott:

1. Több tárgy egyidejű eldobása. Ha valamiből több mint egy darabod van,akkor a menüben megjelenik egy "Eldobod mindet" sor is, ezzel az összes adott fajta tárgyat eldobhatod egyszerre.
  2. Több tárgy egyidejű felvétele. Ha valamiből több mint egy darab van az adott helyszínen, akkor megjelenik egy "Felveszed mindet" sor a menüben, ezzel egyszerre fel tudod venni az összes adott fajta tárgyat. Csak annyit vesz fel, amennyit a karakter az adott pillanatban elbír.
Ennyi... :)

Dus 06-04-2009 12:00

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 213745)
Frissítés...

Ami változott:

1. Több tárgy egyidejű eldobása. Ha valamiből több mint egy darabod van,akkor a menüben megjelenik egy "Eldobod mindet" sor is, ezzel az összes adott fajta tárgyat eldobhatod egyszerre.
  2. Több tárgy egyidejű felvétele. Ha valamiből több mint egy darab van az adott helyszínen, akkor megjelenik egy "Felveszed mindet" sor a menüben, ezzel egyszerre fel tudod venni az összes adott fajta tárgyat. Csak annyit vesz fel, amennyit a karakter az adott pillanatban elbír.
Ennyi... :)

Jól működik nálam... :)

OFF:
3000. MUD fórumon belüli hozzászólás :D

Dus 06-04-2009 12:08

Ha a bankban van pénzem, szerintem ne a karaktertől vonja le tickenként az 1 aranyat, hanem a bankban lévő pénzből. Sokkal logikusabb lenne :)

Ati 06-04-2009 12:10

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 213748)
Ha a bankban van pénzem, szerintem ne a karaktertől vonja le tickenként az 1 aranyat, hanem a bankban lévő pénzből. Sokkal logikusabb lenne :)

Hmm? A bankból vonja le.

A karaktertől azt vonja, amiket a segítőidnek fizetsz.

Remedy 06-04-2009 12:10

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 213748)

Onnan vonja le szerintem. :)

Dus 06-04-2009 12:11

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 213749)
Hmm? A bankból vonja le.

A karaktertől azt vonja, amiket a segítőidnek fizetsz.

Hopp, tényleg, arra nem gondoltam :D

Dus 06-04-2009 12:15

Tényleg onnan vonja le és jó mennyiséget :)

De ha többet szeretnék kivenni, vagy betenni mint amennyi van, akkor nem ír hibaüzenetet, csak szimplán nem csinálja meg :)

Ati 06-04-2009 12:18

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 213753)
De ha többet szeretnék kivenni, vagy betenni mint amennyi van, akkor nem ír hibaüzenetet, csak szimplán nem csinálja meg :)

Szerintem örülj neki... Ha át akarod verni, akkor mindjárt olyan hibaüzenetet kapsz, hogy ......... :D:D:D

Dus 06-04-2009 12:19

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 213755)
Szerintem örülj neki... Ha át akarod verni, akkor mindjárt olyan hibaüzenetet kapsz, hogy ......... :D:D:D

Csak teszteltem :p :D :D

Remedy 06-04-2009 14:11

Varazslas csata kozben: ha nagyon sok varazslatot tudsz, eleg zavaro lehet kikeresned epp azt, ami Neked kell. Ezaltal tobb korrol is lemaradhatsz.
Pl zavaro hogy 4 fele gyogyitas van amikor a legerosebbet hasznalom ugyis. :)

Javaslat1: tudjam testre szabni hogy milyen varazslatok legyenek a listaban.
Javaslat2: tudjak gombokra bindelni varazslatokat, es azt nyomogatni csata kozben. Pl: 1-es villamcsapas, 2-es gyogyitas, 3-as foldrenges, 4-es vaksag gyogyitasa, stb.

Nekem a 2-es a szimpibb. :) Zavar ez vki mast is?

All times are GMT +1. The time now is 10:23.