Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Hulla tuning (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3005)

kokopesta 06-01-2009 06:50

hali! elég érdekes a hulla támadó ill védő ereje ! ugyan is ha egy hulla 70% barakkot tart akkor a védelmében is annyit kell számolni nem pedig 40%-ot igy persze egészen más védőeredmény fog kijönni!! 12000*12+280000 (elit)*1,9 bónusz *1,3 torony *0,75=785460

vityu 06-01-2009 09:39

Quote:

Originally Posted by kokopesta (Post 213304)
hali! elég érdekes a hulla támadó ill védő ereje ! ugyan is ha egy hulla 70% barakkot tart akkor a védelmében is annyit kell számolni nem pedig 40%-ot igy persze egészen más védőeredmény fog kijönni!! 12000*12+280000 (elit)*1,9 bónusz *1,3 torony *0,75=785460

Most ezt csak én nem értem? :eek: Valaki fordítsa már le.:o

BigPi2 06-01-2009 09:42

Quote:

Originally Posted by Hani (Post 213288)
Tulajdonképp 4 alapvető hátránya van a hullának amin javítani kellene.
1. Támadóereje még kiélezett orival sem elégséges.
2. Ha támad üresen kell hagynia az oriját. A következményt mindenki ismeri.
3. Magasabb csoportban/hekin könnyen gyújtható.
4. Egy valamire való szövi nem veszi be mert rajta keresztül tolvajolhatják.

Ha erre a 4 problémára lelnék megoldást akkor már játszható faj lenne. De egyelőre még az elsőre sincs :S

A 4. pontra adnék először választ. Kettő felvettés volt.
- az egyik, hogy a hullára nyitott térkapun keresztül a szövetségesei irányában, csak információszerző tolvaj akciókat lehesen végrehajtani
-Rá nyitott térkapun keresztül a szövetségeseit, csak 30%-os eredményességgel lehesen lopni és ártozni.

3.:-Üres területen elférő emberek számának növelése. Itt a következőket javasolták: 20-ra, 25-re, és 30-40-re növelést és Fegya is javasolt valamilyen számot de azt nem tudom, majd megkérdezem tőle.
-Teljes gyújtás rezisztencia(ez egy kicsit ellentétes a súgóval, de felvetődött)
- Dus által felvetett 10 szeres rezisztencia.
- az építési idő(túlórában 5,vagy 6 kör lenne) és (vagy) építéshez szükséges nyersanyag csökkentése (egy 50 és egy 90%-os kedvezmény jött szóba)
-Az előző kettő valamilyen konbinációja

1-2.: Lényegében összefüggnek, ezért nem érdemes külön beszélni róla. A nagyságrendek nagyjábból azonosak a különböző javaslatokban, csak a megvalósítás terén vannak eltérések.
Jelenleg még arról folyik vitta, hogy minden szinten azonos erővel üssön, vagy maradjon meg valamilyen formában a jelenlegi emeléses rendszer.

Az utobbi napokban három javaslat érkezett:
-Remdy-é: +20% nativ férőhely (ez mindenre vonatkozna)* a jelenlegi hadibónusz rendszer(4.sz. 110%, 3.sz. 120%, 2. sz.130%, 1.sz. 140%)

-Dus-é: +20% nativ férőhely* 130% hadibónusszal ez minden szinten úgyan annyi lenne, + 50%-os kitámadáskori védőbónusz.

-Vityu-é: a barakkokban elférő egységek száma 60* a jelenlegi hdb rendszerrel (bár ez nem biztos, de mivel nem írta oda, hogy megszüntetné, ezért ezzel számolok)

Ezek az értékek nagyjábból ugyan annyi pluszt adnának a hullának mint a 663 hsz.-ben szerplő javaslatok, csak más eszközökkel. Na jó Vityué egy picit többet, ha úgy van ahogy leírtam.

Mi előtt valaki azt gondolná, hogy ezek milyen vad számok, akkor gondoljon arra, hogy ezekkel a javaslatokkal a hulla, úgy mehet ki támadni, hogy bent hagy annyi védelmet amivel nem üti be 5. sereg. Így elkerülhető lenne, hogy egy bonyolult betegség rendszert kelljen létrehozni.

vityu 06-01-2009 09:49

Quote:

Originally Posted by BigPi2 (Post 213319)
-Vityu-é: a barakkokban elférő egységek száma 60* a jelenlegi hdb rendszerrel (bár ez nem biztos, de mivel nem írta oda, hogy megszüntetné, ezért ezzel számolok)

Hát a jelenlegi hadibónusz rendszert semmiképpen sem tartanám meg. Nem számoltam utána, de mivel azt mondtad, hogy azzal ez kicsit sok lenne, így egy 20-25% hadi bónuszt adnék támadásra, védelemre, és kész.
Bár szemezgetek a Dus féle kitámadási bónusszal is.

Dus 06-01-2009 09:50

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 213318)
Most ezt csak én nem értem? :eek: Valaki fordítsa már le.:o

Én is ezt szerettem volna kb beírni, de aztán inkább hagytam :D

Kokopesta: olvasd el kérlek először a súgót, főleg, hogy hogy kell védelmet és támadást számolni, majd kcisit nézz utána, hogy milyen bónuszok járnak a hullának, majd miután elolvastad a topicot, máris tudsz normális hsz-t írni ;)

Quote:

A 4. pontra adnék először választ. Kettő felvettés volt.
- az egyik, hogy a hullára nyitott térkapun keresztül a szövetségesei irányában, csak információszerző tolvaj akciókat lehesen végrehajtani
-Rá nyitott térkapun keresztül a szövetségeseit, csak 30%-os eredményességgel lehesen lopni és ártozni.

3.:-Teljes gyújtás rezisztencia(ez egy kicsit ellentétes a súgóval, de felvetődött)
- az építési idő(túlórában 5,vagy 6 kör lenne) és (vagy) építéshez szükséges nyersanyag csökkentése (egy 50 és egy 90%-os kedvezmény jött szóba)

1-2.: Lényegében összefüggnek, ezért nem érdemes külön beszélni róla. A nagyságrendek nagyjábból azonosak a különböző javaslatokban, csak a megvalósítás terén vannak eltérések.
Jelenleg még arról folyik vitta, hogy minden szinten azonos erővel üssön, vagy maradjon meg valamilyen formában a jelenlegi emeléses rendszer.

Az utobbi napokban három javaslat érkezett:
-Remdy-é: +20% nativ férőhely (ez mindenre vonatkozna)* a jelenlegi hadibónusz rendszer(4.sz. 110%, 3.sz. 120%, 2. sz.130%, 1.sz. 140%)

-Dus-é: +20% nativ férőhely* 130% hadibónusszal ez minden szinten úgyan annyi lenne, + 50%-os kitámadáskori védőbónusz.

Ezek az értékek nagyjábból ugyan annyi pluszt adnának a hullának mint a 663 hsz.-ben szerplő javaslatok, csak más eszközökkel. Na jó Vityué egy picit többet, ha úgy van ahogy leírtam.

Mi előtt valaki azt gondolná, hogy ezek milyen vad számok, akkor gondoljon arra, hogy ezekkel a javaslatokkal a hulla, úgy mehet ki támadni, hogy bent hagy annyi védelmet amivel nem üti be 5. sereg. Így elkerülhető lenne, hogy egy bonyolult betegség rendszert kelljen létrehozni.

Ehh, azokból mind vonj le 100%-ot :D

Dus 06-01-2009 09:52

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 213320)
Bár szemezgetek a Dus féle kitámadási bónusszal is.

Azzal én is szemezgetek, de igazuk van azoknak akik írták, ez maradjon meg az orknak, az ő specialitása. Inkább annyi szoros betegséget kapjon el a támadó, ahány sereggel ment a hullára :)

Bár tény, hogy én is szívesen látnám a hulla előnyök között a kitámbónuszt ;)

-Fegya- 06-01-2009 09:53

Quote:

3.:-Teljes gyújtás rezisztencia(ez egy kicsit ellentétes a súgóval, de felvetődött)

Itt kimaradt, hogy beépítetlen földön több lakó férjen el. Ezt nem hagynám ki, mert szerintem illik a hulla igénytelenségéhez.

vityu 06-01-2009 10:04

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 213323)
Itt kimaradt, hogy beépítetlen földön több lakó férjen el. Ezt nem hagynám ki, mert szerintem illik a hulla igénytelenségéhez.

Jogos!
A hulla igénytelenségével inkább az olcsó építés, és ez fér össze. Lehetne ezt a kettőt kombinálni. Pl lakjon 20 ember 1 üres területen ÉS építse a házakat 50%-kal olcsóbban. Úgysem fáznak, ha befúj a szél a házba :D

BigPi2 06-01-2009 10:07

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 213323)

Igaz. Javítom.

Dus 06-01-2009 10:17

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 213326)
Jogos!
A hulla igénytelenségével inkább az olcsó építés, és ez fér össze. Lehetne ezt a kettőt kombinálni. Pl lakjon 20 ember 1 üres területen ÉS építse a házakat 50%-kal olcsóbban. Úgysem fáznak, ha befúj a szél a házba :D

Akkor már az időtartam is lehetne 50%-kal kisebb, mert hiába laknak 20-an üresen, mindegy, hogy most 1 gyújtássorozattal vagy 2-vel zúzom 0-ra a hullát :)

Ha meg fele annyi idő lenne az építés, visszaépítené, mielőtt a tolvaj regenerálódna...

vityu 06-01-2009 10:56

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 213328)
Akkor már az időtartam is lehetne 50%-kal kisebb, mert hiába laknak 20-an üresen, mindegy, hogy most 1 gyújtássorozattal vagy 2-vel zúzom 0-ra a hullát :)

Ha meg fele annyi idő lenne az építés, visszaépítené, mielőtt a tolvaj regenerálódna...

Igazad van, még ez sem durva. Lehetne akkor 5kör, amíg felépülnek a házai, az eredeti nyers 50-60%-ából. És az építés kezdetéig 20 ember lakik egy üres hektáron.

kokopesta 06-01-2009 14:04

dus! elolvastam , azért irtam igy mert egy lehetséges védelmet irtam amit anno 1 hete ecseteltetek , ott számoltátok a hulla támadását és védelmét elég részletesen én erre irtam ,hogy ha a hullának 70% barakkja van akkor nem 40%-al kell számolni a védelmét!! mit nemlehet ezen érteni!

Remedy 06-01-2009 14:10

Az en javaslatomban benne van az is, hogy ne lehessen gyujtani. Ez esetben se ilyen ures teruletes varazslat, se epitesi koltseg csokkentes nem kell.

Kitambonuszt remelem gyorsan elfelejtitek. :)

Esetleg az en javaslatomban meg el lehet gondolkodni egy folyamatosan fennlevo vedelem varin, de lehet, ugy mar tul eros is lenne a hulla.... :)

vityu 06-01-2009 15:19

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 213358)
Az en javaslatomban benne van az is, hogy ne lehessen gyujtani. Ez esetben se ilyen ures teruletes varazslat, se epitesi koltseg csokkentes nem kell.

Szerintem meg lehessen gyújtani, mert elvileg nem tud ellene védekezni. Lehessen neki kárt okozni, mert mindenkinek lehet.

Remedy 06-01-2009 15:31

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 213373)
Szerintem meg lehessen gyújtani, mert elvileg nem tud ellene védekezni. Lehessen neki kárt okozni, mert mindenkinek lehet.

Ez nem erv. Mindenki masra hat pl. a vihar is, ra nem. Talalj ki vmi jobbat. :)

sutike31005 06-01-2009 15:38

Quote:

Kitambonuszt remelem gyorsan elfelejtitek. :)

Esetleg az en javaslatomban meg el lehet gondolkodni egy folyamatosan fennlevo vedelem varin, de lehet, ugy mar tul eros is lenne a hulla.... :)

na most akkor ki is akar james bondot? :rolleyes:

ellehet felejteni, hogy ne kapjon építési költség csökkenést... arra a hullának nagy szüksége lehet és ne csak 50%-ot kapjon 90% költség csökkenést :p naaa légyszííííí:o

vityu 06-01-2009 15:51

Quote:

Originally Posted by sutike31005 (Post 213375)
na most akkor ki is akar james bondot? :rolleyes:

ellehet felejteni, hogy ne kapjon építési költség csökkenést... arra a hullának nagy szüksége lehet és ne csak 50%-ot kapjon 90% költség csökkenést :p naaa légyszííííí:o

90%, ha csak ez lenne, de mivel lenne mellé időrövidítés is, így csak 50%-ot mondanék.

Én nagyon utálnám, ha nem lehetne gyújtani. A vihar az okés, mert hát ezek hülye hullák, döglött idegrendszerrel -> nem fáznak. De a "házaik" mivel az építésükhöz kell fa, ezért gyúlékonyak :) Vagy akkor ne lehessen gyújtani, de épüljön ugyanennyi kőből :p

Xeper 06-01-2009 18:31

Quote:

Originally Posted by Hani (Post 213288)
Tulajdonképp 4 alapvető hátránya van a hullának amin javítani kellene.
1. Támadóereje még kiélezett orival sem elégséges.
2. Ha támad üresen kell hagynia az oriját. A következményt mindenki ismeri.
3. Magasabb csoportban/hekin könnyen gyújtható.
4. Egy valamire való szövi nem veszi be mert rajta keresztül tolvajolhatják.

Ha erre a 4 problémára lelnék megoldást akkor már játszható faj lenne. De egyelőre még az elsőre sincs :S

Mind a négy pontra tettem egy összefogott javaslatot, de még senki nem vette a féradságot, hogy válaszoljon rá. Csak annyi jön folyamatosan, hogy 007-es, meg verhetetlen.
A haderő kiszámolásakor állítson valaki mellé egy épkézláb gnóm hadist tolik nélkül, kevés varival (vérszomjat feltehesse), annyi tanyával, hogy mindenkit ellásson. Ennek az erejéből vegyen el valamennyit (lehetőleg ne legyen több 10%-nál), és hasonlítsa össze a javasolt hullával.
Javaslatomat 30% lakáshelyzeti passzív+30% hadügyi (védelem és támadás is) bónuszra módosítanám (a mostani rendszerből csak az automatikus vérszomjat megtartva hadi területről). Így ha full sereges támadást hasonlítunk össze, akkor néhány %-kal tud kisebb erőt kiküldeni, mint egy full kajáltató 5% templomos gnóm, figyelembe véve a tábornokokat is. Nyilván nem full sereges támadás lesz, ekkor a gnóm a torony bónuszaival és a védelem varázslattal erősít, a hulla meg a betegséggel.

Azt is leírtam, hogy nem jó ötlet a gyújtás teljes tiltása, mert akkor a hulla ellen tényleg nem sokat lehet taktikázni majd. Ha meg lehet gyújtani, teljesen jó ötlet szerintem Sutike töredék nyerses újjáépítési javaslata.

A szöviben rajta keresztül lopásra is írtam, hogy kevésbé legyen hatékony.

Ezek a számok összhangban vannak a jelenlegi fajok számaival, nem kell újabb mennyiségeket bevezetni (20 nép egy üres hektáron, 59 férőhely...), szerintem nem elrugaszkodott mennyiségek, és megoldanák a jelenlegi problémákat übefajjá válás nélkül.
Ezekkel kinek milyen problémája volt?

RicsiPi 06-01-2009 20:59

Quote:

A gyújtás eltörlésének csak akkor van értelme ha az emberlopást is eltöröljük. :)
Mert akkor egyszerűen a tolvajakciókkal nem lehet ártást csinálni. Ezt rögtön tovább lehet terjeszteni, hogy a hullára nyitott térkapun keresztül sem a hullát, sem a szövetségeseit nem lehet ártani.

Remedy 06-01-2009 21:31

Quote:

Originally Posted by RicsiPi (Post 213394)
A gyújtás eltörlésének csak akkor van értelme ha az emberlopást is eltöröljük. :)
Mert akkor egyszerűen a tolvajakciókkal nem lehet ártást csinálni. Ezt rögtön tovább lehet terjeszteni, hogy a hullára nyitott térkapun keresztül sem a hullát, sem a szövetségeseit nem lehet ártani.

Nem egeszen, lasd elf.

Dus 06-02-2009 06:03

Quote:

Originally Posted by RicsiPi (Post 213394)

Az emberek visszavándorolnak míg a házak nem épületnek fel maguktól. Szerintem anélkül is lenne értelme, de mindenképp jobb lenne, ha az idő és nyersi szükségletet vinnénk le, vagy valami védelmet (pl.: 10x gyorsabban növekvő autoreziszt) adnánk ellene...100%-os gyújtáselvételt nem támogatom...

NZoli 06-04-2009 12:10

A 2/B alján, 1000 hektáron van egy hulla országom, felszenvedtem magam eddig, de már várom a tuningot :)

A mostani bónuszok helyett szerintem is jó lenne, ha ezeket kapná meg:

- 10-szeres autoreziszt tolvajok ellen (gyújtás, emberlopás)
- a hulla térkapuján át csak infózni lehetne a szövetségeseit (vagy fele olyan hatékonyak lennének az ellenük irányuló akciók)
- 50%-kal kevesebb a házak nyersanyagszükséglete és 14(7) kör az építési ideje (vagy 10(5) kör)
- 20 ember/üres hektár
- minden beérkező támadó sereg teljes betegséget kapna
- automata vérszomj, mint eddig
- lakóhely és haderő növelés

Ez utóbbiakra számolgattam kicsit:
Ha 20% lakóhelyet és 30% haderőbónuszt kapna, a támadása 390, a védelme 340 lenne (relatív értékek). A támadás megfelelne egy 45% barakkos gnómnak, de a gnóm védelme jóval nagyobb. Kb ugyanez a helyzet, ha 30% lenne a lakó és 20% a hadibónusza a hullának.
A 30% lakóhely és 30% haderőbónusznál a támadás értéke már 430, a védelemé 375 lenne. Ennek kb egy 55% barakkos gnóm felel meg.

Remedy 06-04-2009 12:15

Quote:

Originally Posted by NZoli (Post 213751)
A 2/B alján, 1000 hektáron van egy hulla országom, felszenvedtem magam eddig, de már várom a tuningot :)

A mostani bónuszok helyett szerintem is jó lenne, ha ezeket kapná meg:

- a hulla térkapuján át csak infózni lehetne a szövetségeseit (vagy fele olyan hatékonyak lennének az ellenük irányuló akciók)
- 50%-kal kevesebb a házak nyersanyagszükséglete és 14(7) kör az építési ideje (vagy 10(5) kör)
- 20 ember/üres hektár

Ez utóbbiakra számolgattam kicsit:
Ha 20% lakóhelyet és 30% haderőbónuszt kapna, a támadása 390, a védelme 340 lenne (relatív értékek). A támadás megfelelne egy 45% barakkos gnómnak, de a gnóm védelme jóval nagyobb. Kb ugyanez a helyzet, ha 30% lenne a lakó és 20% a hadibónusza a hullának.
A 30% lakóhely és 30% haderőbónusznál a támadás értéke már 430, a védelemé 375 lenne. Ennek kb egy 55% barakkos gnóm felel meg.

Ez hihetetlen. Francert kell egy hulye, idiota hullat a gnomhoz hasonlitgatni? Komolyan mondom, nem tudom, mit akartok.

Aztan meg persze, adjunk neki epitesbonuszt is, mint az orknak, es nyersbe se keruljon. Teljesen el vagytok Ti szallva, hihetetlen.

Komolyan mondom, varok mar vegre Atitol egy "vege a gyereknapnak" szeru beirast, mert total teljesen el vannak szallva az emberek, es supermant akarnak csinalni a hullabol.

Ps: Remelem normalisan at lesz gondolva ez az egesz, mert alapjaiban teheti tonkre az eddig nagyon szep jatekegyensulyt. A fedezes is jol el lett rontva (azt is kosz, Xepi!), csak most nem par ember szivja meg, hanem mindenkinek tonkreteszitek a jatekat ha szuperfajt csinaltok a hullabol....

Dus 06-04-2009 12:18

Quote:

- 20 ember/üres hektár

A kijelölt 3 db-ból kapásól csak maximum egyet kapna meg, különben nem lehetne betegég nélkül megfogni... :)

Ati 06-04-2009 12:19

Quote:

Ezek kapásból felejtősek.

RicsiPi 06-04-2009 14:14

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 213754)
Ez hihetetlen. Francert kell egy hulye, idiota hullat a gnomhoz hasonlitgatni? Komolyan mondom, nem tudom, mit akartok.

Hadi erősítésnél mindenképpen valakihez hasonlítani kell a hullát. Nem lehet a levegőben dobálódzni a számokkal, legyen X % bónusz (hasra ütésre)
A hulla nem egyedül játszik a hódítóban, ezért elég fontos, hogy hadilag hol helyezkedik el a többiekhez képest.

Xeper 06-04-2009 15:08

Quote:

Aztan meg persze, adjunk neki epitesbonuszt is, mint az orknak, es nyersbe se keruljon. Teljesen el vagytok Ti szallva, hihetetlen.

Komolyan mondom, varok mar vegre Atitol egy "vege a gyereknapnak" szeru beirast, mert total teljesen el vannak szallva az emberek, es supermant akarnak csinalni a hullabol.

Megindokoltam, arra nem voltál képes reagálni? (lehet, hogy láthatatlan tintával írok...)

Quote:

A fedezes is jol el lett rontva (azt is kosz, Xepi!),

Szívesen!
Az irányszámokat számokat Monró és Wand adták, mindenki helyeselte, de ők sávos rendszerre gondoltak. Már nem emlékszem a konkrét számokra (és nem sikerült megtalálnom az eredeti beszélgetést), de az volt a lényege, hogy 5k hektáronként növekedett volna a költség, így pl egy 4999 hektáros ország fele annyiért fedezett volna, mint egy 5000 hekis. Én semmi mást nem tettem, mint egy képletet adtam az igazságosabb növekményért, és ha jól emélkszem 20k hekiig olcsóbb az én képletem, mint amit Monróék javasoltak.
Mocskolódás helyett kérlek inkább kapd össze magad, és reagálj érdemben pl az én hozzászólásomra!

Remedy 06-04-2009 15:11

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 213785)
Mocskolódás helyett kérlek inkább kapd össze magad, és reagálj érdemben pl az én hozzászólásomra!

Mocskolodasrol szo nincs, nem tudom ez honnan jott le Neked. Ne legyel ennyire erzekeny. Egyszeruen tenyleg idegesit, hogy szuperfajt akarnak csinalni egyesek a hullabol.

Te total a masik vegleten vagy, mint en. Te (nagyon) a kozelebe akarod hozni a tobbi fajnak, en nem. Ez elvi kerdes, ezen sokat nincs ertelme vitazni, szerintem.

sutike31005 06-04-2009 15:12

Quote:

Originally Posted by RicsiPi (Post 213765)
Hadi erősítésnél mindenképpen valakihez hasonlítani kell a hullát. Nem lehet a levegőben dobálódzni a számokkal, legyen X % bónusz (hasra ütésre)
A hulla nem egyedül játszik a hódítóban, ezért elég fontos, hogy hadilag hol helyezkedik el a többiekhez képest.

Én azt szeretném, ha a hulla építési nyers költsége nagymértékben csökkene.. az a 90% nekem nagyon tetszett :) (az 50% ot keveslem..)
és, igazából ami érdekelne, hogy a katonaimoráljával lehet-e valamit csinálni, hogy ne zuhanjon nagyon le.. mondjuk lehetne az alapkozeperteke a 85.. :rolleyes:

Xeper 06-04-2009 15:18

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 213787)
Mocskolodasrol szo nincs, nem tudom ez honnan jott le Neked. Ne legyel ennyire erzekeny. Egyszeruen tenyleg idegesit, hogy szuperfajt akarnak csinalni egyesek a hullabol.

Te total a masik vegleten vagy, mint en. Te a kozelebe akarod hozni a tobbi fajnak, en nem. Ez elvi kerdes, ezen sokat nincs ertelme vitazni, szerintem.

A mocskolódást a fedezésre értettem, hogy negatívan említesz, az itteni véleményeimmel való értelmes vitatkozás helyett rossz hírbe hozol. Tőled nem esett jól ez a csúsztatás.

A faj többihez való erősítésének okait próbáltam megindokolni, hogy mennyire erős X,Y állapotban, illetve ha már annyira ártható, mint az említett országok, akkor mennyire ne lógjon ki a sorból. De még erre sem válaszolt senki érdemben.

RicsiPi 06-04-2009 18:56

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 213789)
A faj többihez való erősítésének okait próbáltam megindokolni, hogy mennyire erős X,Y állapotban, illetve ha már annyira ártható, mint az említett országok, akkor mennyire ne lógjon ki a sorból. De még erre sem válaszolt senki érdemben.

Akkor most válaszolok, részletekben már leírtam mit tartok jó ötletnek. (Lehet 1-2 dolog azóta változott)

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 213382)
Mind a négy pontra tettem egy összefogott javaslatot, de még senki nem vette a féradságot, hogy válaszoljon rá. Csak annyi jön folyamatosan, hogy 007-es, meg verhetetlen.
A haderő kiszámolásakor állítson valaki mellé egy épkézláb gnóm hadist tolik nélkül, kevés varival (vérszomjat feltehesse), annyi tanyával, hogy mindenkit ellásson. Ennek az erejéből vegyen el valamennyit (lehetőleg ne legyen több 10%-nál), és hasonlítsa össze a javasolt hullával.
Javaslatomat 30% lakáshelyzeti passzív+30% hadügyi (védelem és támadás is) bónuszra módosítanám (a mostani rendszerből csak az automatikus vérszomjat megtartva hadi területről). Így ha full sereges támadást hasonlítunk össze, akkor néhány %-kal tud kisebb erőt kiküldeni, mint egy full kajáltató 5% templomos gnóm, figyelembe véve a tábornokokat is. Nyilván nem full sereges támadás lesz, ekkor a gnóm a torony bónuszaival és a védelem varázslattal erősít, a hulla meg a betegséggel.

Azt is leírtam, hogy nem jó ötlet a gyújtás teljes tiltása, mert akkor a hulla ellen tényleg nem sokat lehet taktikázni majd. Ha meg lehet gyújtani, teljesen jó ötlet szerintem Sutike töredék nyerses újjáépítési javaslata.

A szöviben rajta keresztül lopásra is írtam, hogy kevésbé legyen hatékony.

Ezek a számok összhangban vannak a jelenlegi fajok számaival, nem kell újabb mennyiségeket bevezetni (20 nép egy üres hektáron, 59 férőhely...), szerintem nem elrugaszkodott mennyiségek, és megoldanák a jelenlegi problémákat übefajjá válás nélkül.
Ezekkel kinek milyen problémája volt?

Szerintem sok a 30%,30% bónuszok. Kiszámoltam egy gnómot és eléggé össze kell kapnia magát, hogy a hulla támadását elérje. Ha nincs sok megtakarított pénzed, akkor nem árt pénzforrás... ezeket az épületeket bele sem számoltam, mert akkor nem jött volna ki akkora támadás. Ha hullát meg úgy számoltam, hogy volt neki 50 bank, azzal egész jól eléldegél.

A gyújtás maradjon meg, és legyen olcsóbb a házak építése, esetleg még a ház építési ideje.

Összefoglalva, amiket támogatok:
- 20% lakás
- 30% fix hadi (a mostani szintenként bónusz helyett)
- vérszomj marad
- ház építése olcsóbb és gyorsabb
- opcionálisan betegség (minden sereg további betegségcsomagot hoz be)

Dus 06-04-2009 19:10

Quote:

Originally Posted by RicsiPi (Post 213794)
Összefoglalva, amiket támogatok:
- 20% lakás
- 30% fix hadi (a mostani szintenként bónusz helyett)
- vérszomj marad
- ház építése olcsóbb és gyorsabb
- opcionálisan betegség (minden sereg további betegségcsomagot hoz be)

Én támogatom, mert lényegében ugyanaz mint az én javaslatom :D
(csak nagyobb autoreziszt növekedés helyett olcsóbb házépítés, de ugye autoreziszt növekedés nagyobb mértékét kizárta az előbb Ati...)

Hani 06-04-2009 20:15

Én még lehet megtoldanám ezek valamelyikével is a listát:
-a katonai morál (csak a katonai morál!) 75% helyett 85%-hoz közelít
-mivel buta népség és emelett halottak is ezért az alap katonák képzése/tovább képzése gyorsabb mint a többi fajé (Kb 12 vagy 14 kör) *

Most már csak Atinak kellene a piros filctolla amivel kihúzná a "Kizárt dolog! Felejtős!" ötleteket :)

* ez az ötlet már csak azért is tetszik nekem, mert így valamelyest fel tudná venni a versenyt a törpökkel hv-ban.

Dus 06-04-2009 22:52

Quote:

Originally Posted by Hani (Post 213803)
Én még lehet megtoldanám ezek valamelyikével is a listát:
-a katonai morál (csak a katonai morál!) 75% helyett 85%-hoz közelít
-mivel buta népség és emelett halottak is ezért az alap katonák képzése/tovább képzése gyorsabb mint a többi fajé (Kb 12 vagy 14 kör) *

Most már csak Atinak kellene a piros filctolla amivel kihúzná a "Kizárt dolog! Felejtős!" ötleteket :)

* ez az ötlet már csak azért is tetszik nekem, mert így valamelyest fel tudná venni a versenyt a törpökkel hv-ban.

Most lett leírva az előbb hogy túl sok lett volna így is a hadibónusz, ezért kapott annyit, amennyit kapott, úgyhogy emellé NE kapjon még morálnövelést is!

Xeper 06-04-2009 23:24

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 213811)
Most lett leírva az előbb hogy túl sok lett volna így is a hadibónusz, ezért kapott annyit, amennyit kapott

Que ?

Andrew 06-04-2009 23:47

És ha a katonai morál nem 75-höz, hanem mondjuk 65-höz, vagy 50-hez húzna? Ellensúlyozandó a kapott bónuszokat - amit kellő aktivitással és ütéssel meg lehet oldani. Így akik azzal érvelnek, hogy igénytelen ütőgép lenne emelt hadibónusszal (olyannal, amivel már ütni is tudna:p), azok is megelégedhetnének - talán :D

Dus 06-05-2009 00:32

Quote:

Originally Posted by xeper (Post 213812)
que ?

Quote:

Originally Posted by ricsipi (Post 213794)
szerintem sok a 30%,30% bónuszok. Kiszámoltam egy gnómot és eléggé össze kell kapnia magát, hogy a hulla támadását elérje.

. . .

Xeper 06-05-2009 01:48

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 213816)
. . .

Na igen, ezt a véleményt már lehet kiindulópontnak venni... viccelsz?
Azzal természetesen egyetértek, hogy ne kapjon még morál növelést is, én sem szeretnék a többi faj fölé emelkedő élőholt fajt, de azért ricsipi írása eléggé kezdő ízű -no offense, de nagyon érződik pl
Quote:

Originally Posted by ricsipi
Ha hullát meg úgy számoltam, hogy volt neki 50 bank, azzal egész jól eléldegél

-, nem kellene etalonnak venni.
Amit írtam: 30+30%-os hulla mellé én állítottam egy gnómot, és pontosan kiszámoltam az értékeket (ugyan a számokat nem mellékeltem, ezt nézzétek el nekem). Írjam meg esetleg 1000 hekire az eredményt?

Mi az, hogy "eléggé össze kell kapnia magát" (by ricsipi) ? Egy minimum házas maximum barakkos hulla mellé egy tanyákkal termelő országot állítottam párba, minek számoltam volna egyéb termelő épületekkel? Azok értelemszerűen arányosan gyengítik mindkét fajt! Valamint nem egy átlagos országot kell nézni, hanem a szélső helyzeteket, mikor kiderül, hogy kihozható -e irreálisan erős felépítés, avagy túl gyenge lehet csak az ország.

RicsiPi 06-05-2009 05:55

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 213819)
Na igen, ezt a véleményt már lehet kiindulópontnak venni... viccelsz?
Azzal természetesen egyetértek, hogy ne kapjon még morál növelést is, én sem szeretnék a többi faj fölé emelkedő élőholt fajt, de azért ricsipi írása eléggé kezdő ízű -no offense, de nagyon érződik pl -, nem kellene etalonnak venni.
Amit írtam: 30+30%-os hulla mellé én állítottam egy gnómot, és pontosan kiszámoltam az értékeket (ugyan a számokat nem mellékeltem, ezt nézzétek el nekem). Írjam meg esetleg 1000 hekire az eredményt?

Mi az, hogy "eléggé össze kell kapnia magát" (by ricsipi) ? Egy minimum házas maximum barakkos hulla mellé egy tanyákkal termelő országot állítottam párba, minek számoltam volna egyéb termelő épületekkel? Azok értelemszerűen arányosan gyengítik mindkét fajt! Valamint nem egy átlagos országot kell nézni, hanem a szélső helyzeteket, mikor kiderül, hogy kihozható -e irreálisan erős felépítés, avagy túl gyenge lehet csak az ország.

Azt vedd figyelembe, hogy gnómot jobban ki lehet élezni. Egy nem kiélezett (átlagos) hullánál 70% barakk van, amíg egy kiélezett hullánál 75%... 1000 hektáron ez 50 épület, nem valami hűű de sok!! Az 50 épület egy gnómnál sokkal többet számít, mert nagyjából 40-55% barakkja van (kiélezéstől függően)

Xeper 06-05-2009 06:18

Quote:

Originally Posted by RicsiPi (Post 213822)
Azt vedd figyelembe, hogy gnómot jobban ki lehet élezni. Egy nem kiélezett (átlagos) hullánál 70% barakk van, amíg egy kiélezett hullánál 75%... 1000 hektáron ez 50 épület, nem valami hűű de sok!! Az 50 épület egy gnómnál sokkal többet számít, mert nagyjából 40-55% barakkja van (kiélezéstől függően)

Neked 5% nem sok? A hullánál a példádban 7%, a gnómnál 9-12% haderő.
Mellesleg azt elfelejtetted megemlíteni, hogy hány hekin számoltál a fix 50 bankkal, arról nem is beszélve, hogy bankot leszámítva (amihez ugye személyiség is kell!) a hulla nem tud termelni, mert mindenki szeretetvendégségnek nézi.

All times are GMT +1. The time now is 22:48.