![]() |
Quote:
Nekem ez az elf nem kell, ha hadit akarok, vagy kontrázni, akkor más fajt választok, ettől az élet megy tovább, lassan le is higgadok, tudomásul veszem a dolgokat és kész. |
Quote:
mert olyan érv még nem volt, hogy arra amire való nem lehet használni. az elmúlt 80 oldal csak kapálódzás egy olyan faj után, akit sem beütni nem lehet, sem lelopni, sem ártózni, de ha még is !!! akkor ő 2x tudjon visszacsapni, akárhogy is ártottak neki... mondj egy másik ilyen fajt, aki ezt meg tudja tenni... jah hogy nincs ?? akkor ki egyenlítődött a mezőny. |
Quote:
|
Quote:
nezd Laci, a tobbseg egyetert abban, hogy legyen egy faj amivel azok is jatszhatnak akik nem "kockafejek". kevesebb idejuk van, nincsenek top1 terveik. rendben van, hogy nagyon eros a vedelme , de akkor tamadasban kevesbe villogon. errol szol a tortenet. az oriast vedi a szieszta de botranyosan lop, gyujtani es olni egyaltalan nem tud. a gnom nem tud tekit lopni es hullik is szepen. az ork, ha ki akarja hasznalni a tamadoerejet akkor minden mas teren sebezheto, raadasul mivel gyakran van kinn, sebezheto katonailag is. rengeteg idot, penzt, tudast igenyel az eredmenyes iranyitasa. a felelf nagyon jol lop, katonai vedelembol is ragadt ra +10% de artozhato. az ember gyakorlatilag artozhatatlan de nem kiemelkedo semmiben. a torpe jo hadtapos de bunrossz varazslo, hullik is, lopjak is, artozzak is. |
Quote:
És emellett jó védelme volt, ami megmaradt (hangsúlyozom: megmaradt, és nem erősödött). |
Quote:
egészen jó varázslónak ott van az óriás, válaszd azt ha varázsló akarsz lenni... egészen jó tolis... hmmm... igen, mert az elf volt az egyetlen egy faj, akit nem lehetett lefelé 10k ponton kívülre ütni, a brutál védelme miatt, és az meg lopkodhatott csak úgy , hogy semmit nem tudtak ártani neki vagy csak úgy,tudtak ártani neki hogy horribilis pénzekért rá épületek, ami persze nem érte meg. ennek vége. kicsit igazságosabb a helyzet, mekkora tragédia ;) |
Quote:
Hogy támadásban kevésbé villogjon,vegyenek el tőle tábornokot...de ne a kontra lehetőségét ... |
Quote:
" a szavazzatok szavazzatok szavazztok ?? " - ra? :D :D ha lett volna olyan válasz, hogy nem érdekel a téma , arra szavaznék, de egy normális szavazást sem tudtak kiírni... esik a színvonal, mert nem hoztok fel ész érveket, erről én nem tehetek... :cool: |
nincs tobb hozzafuznivalom.
|
Quote:
És nekem valahogy nem tűnt fel, hoyg eddig "igazságtalan" lett volna a helyzet, kb. úgy írsz, mintha eddig az elf lett volna a Hódító domináns faja. És azért ne legyen már kőbe vésve, hogy varázsló csak óriással lehetek, tolvaj meg csak félelffel (netán emberrel)... Pl. nekem tetszett, hogy (szégyen-gyalázat) kvázi varázslóként is folyamatosan magas volt a morálom, annak ellenére, hogy nem hadivari voltam, rendszeres kitámadásokkal. |
Quote:
|
Quote:
magyarázd már meg ! csak ide dobáltok ilyen légből kapott dolgokat. |
Quote:
A rákészülés nekem is hiányzott nagyon:( :( Mostanában akartunk egy háborút és én a szövi elf tagjaként tolis voltam..(vagyok),de most mit tegyek? áááááá:eek: :eek: |
Quote:
|
Quote:
nyersanyag függő pl B ben amikor 10k a nyersi, de legyen csak átlag 4k és mf vagy 10 % vari 50 % hadi ilyesmi... -számold ki 2000 hekin mennyibe kerül rá épülnöd ,hogy beverd az elfet -számold ki mennyi sereget kell bevenned hozzá azzal nem is tudsz számolni, mekkora veszélynek vagy kitéve, hogy tök full üres vagy, és dezertáltatnod is kell.. - számold ki, hogy vissza is kell építened, mert a tanya free orival éhen halsz. komolyan mint ha olyanoknak magyaráznék , akiknek gőze sincs az egészhez. pedig biztos vagyok benne hogy nem így van , de miért nem ész érvekkel jöttök? |
Quote:
Igazad van..tud kontrázni,csak ha varizik,lemegy a készülije,tolival eredménytelen,megpróbálni sem érdemes...alsóbb szinteken pedig lámán kívül nemigen találsz sereges elfeket... Ha esetleg csak véd,akkor egy kigyúrt vari leszedi a készülijét,a közepes toli bemegy hozzá,legyilok a varikat,gyújt a házakat...aztán már varival Ő is befér,mehet a rengetés,készülilevétel...ekkor már az eszement ork hadi is bemegy hozzá igen kevés varival... és hogy vág vissza az elf? Fedez talán? Vagy szabira megy? Netán lép a csopi közepéről? Vagy fajt vált,átépül és elraktározza magában az 'elfes' élményeit,eldöntve,hogy soha többet... |
Quote:
mivel sok készibe van a tk nyitás, nyitass egy szöviddel kaput. éplistákkal, távollévő sereg nézéssel segíted a szövid továbbra is. nincs semmi változás itt. mivel elf vagy, nem igen látnak be, gyúrjál barakkokra, segítsd a támadást, de főleg a védekezést, és csapjátok agyon őket sok sikert off a cinizmus nem ad jó tanácsot |
Na jó, késő van már, és tényleg egy helyben toporgunk, úgyhogy én elköszönök, mindenkinek jó éjt.
Zárásul annyit, hogy ha így marad az elf, én biztosan váltok, vagy újrázással, vagy szintlépéssel (bízom benne, hoyg eljutok ez utóbbiig). És remélem, hogy az egész csak a változtatások utáni szokásos hisztéria, és végül ki fog derülni, hogy semmi "végzetes" nem történt. De ehhez még el kell telnie néhány hétnek. |
Quote:
az elf miért legyen kivétel????? mellesleg egy ilyen felállású szövinek, igen sokáig kell bántania az elfet, hogy az ork szöviben beverje. a varis ártózza, a tolis lelopja... az orknak nem elég a 2 hadi oriból induló sereg. |
Quote:
:D :D :D |
Goldy: Nm értem,h egy olyan ember miért érvel az elf ellen akinek annyi esze van a játékhoz,h csinál 3 fajta épületet az "okos" orkjával és kb az a feladat mint Forest Gumpnak, csak neki nem azt mondják,h "fuss Forest fuss" hanem,h "üss Goldy üss"... nagyszerű élmény lehet ez, amihez csak gratulálni tudok:-) Szerintem Te admin lévén annyit nyalsz a saját választott fajodnak,h lassan már valami egyéni bónuszt is megítélsz magadnak (Ati segítségével)....
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
de látom az 1000 ért hajtasz pár ész érv, és offolva a topic :cool: hopp meg is van :p |
átrágtam magam, de nem sok velejét találtam ennek a 744 hozzászólásnak, amit nem lehetne 10-ben összefoglalni...
én sok vitát végigéltem, olyat mint ez, és olyat amit tényleg észérvekkel vívtak. mindkét típusú vita után a legtöbbször a konszenzusos véleményre vagy rácáfolt a valóság, vagy kiderültek olyan mellékhatások, amikre senki nem gondolt. erős felindulásból írogattatok itt mindenfélét, tisztelet - annak a tényleg nem sok - kivételnek, de tényleg csak minimum napok, de inkább hetek múlva fog kiderülni, hogy tényleg olyan nagy gáz-e. és ha az, hát lehet újra változtatni rajta... off1: csak még egy rosszmájú megjegyzés: az egyensúly megbomlásáról papolóknak javasolnám, ugyan próbálják ki a törpét vagy az orkot lentebbi szinteken... pláne MF-ként és kis csoportban. tartok tőle hogy a legtöbben sírva rohannának vissza a meggyengített elfjeikhez. off2: bárcsak inkább a törpe és hullajavító topikokban, a felfedezést javítóakban és más, a játékot valóban komolyan befolyásolókban lenne/lett volna ekkora aktivitás, máris sokkal játszhatóbb és színesebb lenne a játék mindannyiunk számára. |
Quote:
nem idéztem be az egészet, de be szép hozzá szólás, és milyen igaz... tegyük hozzá tisztelet a kivételnek,akármilyen kevesen is vannak. |
Egy valamin keresztulsiklik mindenki aki azt mondja hogy az elfel semmi vegzetest nem tortent. egy olyan faj lett az elf ami szoviben nem er semmit. Tulajdonkeppen egy pofozogep, az egyetlen faj ami nem kepes semmilyen agressziora ha megtamadjak. Most mondhatjatok de igen tud tekit lopni a szovit tudja segiteni eplistaval, szovifelmeressel stb.
De megprobalom elmagyarazni hogy szerintem ez mert semmi... Az elf egy olyan faj lett aminek minden kepessege jo de egyik sem teljes, igy nem lehet vele az altalanosan bevett strategiat kovetni hogy egyvalamiben legyen jo mert annak a hasznat csak korlatozottan latja. eddig tudott tolis lenni teljes erteku sot egy haboruban altalaban akadt egy valaki akit varikkal is tudott artozni. Csak hasonlitsuk ossze mas fajokkal Mf-kent. Orias vs Elf : az orais addig artozza mig elfogy az elf (az elf csak tekitlopni tud de osszesegeben az mindissze 16% hatasfoku) Felelf vs Elf : szetopja a felelf jo esetben egy keveset tud artozni az elf de mire eszbekapna mar nincs varija Gnom vs Elf: itt mar bealitas fuggo a gnom legyen minden esetben hadi mert ez esszeru. Ha az elf sok tolit es varit tart beuti a gnom mig minimalisat tud valaszolni az elf. ha az elf hanyagolja a varikat a vedelem javar akkor ott lessz sebeszheto gnommal szemben. Ember vs Elf: jo esetben dontetlen az allas es semmit nem tudnak kezdeni egymassal. Ork es torpe eseteben Elf ellen kicsit bonyolultabb a dolog nagyon attol fugg hogy melyik ori hogyan van beallitva. A lenyeg a fenti bla-blabol hogy az elf-nek egyetlen faj ellen sincs mar biztos ellenszere es a legtobb faj valamijen szinten ki tudja kezdeni az Elfet. Ez amit elvettek az elftol es sokkal tobb mint a 10% vedelmi bonusz pluszz amit (jart vagy nem jart lenyegtelen) kapott. |
Quote:
21% 17% 15% 13% 11% 10% 8% 5% Ha az elfek jelenlegi arányát ehhez nézem, akkor az alsó régióban helyezkednek el, tehát egyáltalán nem erősek, de persze, ez így nem igaz, mert a fajok jelenleg nagyon nincsenek egyensúlyban. Meg kellene nézni, hogy melyek azok a fajok, amik 30% fölött vannak, és gyengíteni rajtuk, valamint, melyek azok a fajok, amelyek 3% alatt vannak, és erősíteni rajtuk. Quote:
1: kiszámolta a támadó, hogy a 30% véderőbonusz mellet befér-e, vagy sem, és mert befér, támad. Ezen semmi sem változik, tehát továbbra is támad - és mert kiszámolta, jó eséllyel be is üt; 2: vakon támad, és vagy bemegy, vagy nem. Ez szintén továbbra is így van, csak az eddigiekhez képest 8,33%-kal nagyobb véderővel találja szemben magát, így kisebb eséllyel megy be; 3: kiszámolta a támadó, hogy 20% véderőbonusz mellet befér-e, vagy sem, és mert befér, támad. Ez csak pár, a bugot ismerő ember kiváltsága volt, azaz, aki ezt csinálta, lényegében csalt. Ez az egy pont az, ami lényegében megszűnt, de ez meg is érdemli! És saját vélemény: bár a maluszok elvileg az A csoport kedvéért lettek bevezetve, ott igazán sok hasznuk az ártóknak eddig sem volt. Volt rá példa, hogy egyszerre hárman szálltunk rá egyetlen orira, és mi történt? Semmi. Az áldozat meg sem érezte... (Na jó, aligha zárt minket a szívébe ezért, de könnyedén helyre tudta hozni a károkat, mire az ismétlésre sor kerülhetett.) Egy elfnek, főleg, ha egyedül van, muszály, hogy sok tolija legyen, akár tetszik ez neki, akár nem. Kevés tolit csak akkor engedhet meg magának, ha 'kockafejűként' játszik, ahogy ezt korábban megnevezte valaki, de ebben az esetben nem tamagocsiról van szó, és hadiorinak tartani kizárólag így lehet. De ebben az esetben nyugodt lélekkel lehetne ork is... Az elf a Hódítóban azért tolvaj faj, mert a tekilopás erre rákényszeríti! Ez egyedül az A-ban nem áll fenn, aminek két oka van: itt túl nagyok a távolságok a szomszédos orik között egy tolinak, illetve, az ártó akciók hatása (ideértve a tekilopást is, mely bárhol máshol súlyosabb ártó az emberlopásnál!) könnyen helyrehozható. |
Quote:
Na újra itt vagyok és végig olvastam a gondolatokat. Köszi az ötletet,de asszem inkább fajt váltok amint tudok:( Nehogymár belovazzak így hírtelen! Elkezdtem elfként és menet közbe átváltok orkra..így lenne az igazi!:) Vagy elfként játszogatok és ahogy módosítgatják a szabályokat a nagyok úgy építem az orim..na neee:( Ja és bocsesz,de én lemaradtam arról amikor az elf variálásáról szó esett itt! |
Quote:
azt mondtam, nézz körbe (a külsőn ), hogy nem voltunk megkérdezve erről... ha megkérdeztek minket a védelemről, akkor erről miért nem? és utóljára hangsúlyozom, nem az a baj, hogy elvettek valamit a 30 % -ért, hanem az a baj, hogy ennyit. ezzel nem értünk egyet sokan. egyébként pedig igenis volt ott olyan ember, aki mondta, hogy 20 % maradjon a védelem. de tény, hogy nem okozott ekkora cirkuszt, mert az eddig is jogosan járt volna az elfeknek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! szólj, ha tévedek. |
I,
Az miért nem lenne jó hogy a 30% védelmi bónuszt lenyomni 20-ra, vagy akár 10-re akinek így tetszik mert az elf tápos volt. A maluszokat pedig visszavonni! Így az elfet is be lehet ütni (szerintem eddig is be lehetett) :cool: Az elf alapvetően nem hadis faj! Az olyan mindenből egy kicsi! Van annyi varija hogy az orkot beártózza. Van annyi toli hogy tudjon lopni. DE nincs akkora serege hogy beüthessen mindenkit! Max lest tud vetni: figyeli az ellenséges orit és mikor az kitámad ő ráugrik. De az már ritka fentebb. II, Vagy ha már semmikép nem lesz elffel változtatás akkor a felháborodott elf tulajdonosoknak lehessen fajt változtatni.;) Na kinek melyik pont tetszik, és miért nem??:cool: |
Quote:
aki békésnek akarja, úgy építi fel...mint ahogy a törpét is lehet, meg a gnómot is lehet, meg az óriást is lehet, meg ..... miért kell azokra az emberekre ráhúzni a vizeslepedőt, akik eddig az elffel nem békés játékot játszottak? miért akarjátok rákényszeríteni a ti akaratotokat? |
Hát elég hosszú volt,de végigolvastam..
Azért minden éremnek van két oldala.. Én 4 szinten át elf voltam,igaz ritkán ütöttek,de biza bosszúból én sosem gyújtottam fel egy házat sem. Én a nyugodt védekezős fajtáját játszom,de nem naponta egyszer ugrom be felfedezni,hanem napi több órát játszom vele. És igenis nagyon meggyengít a változás,mivel egy ember toli ellen sem tehetek sokat,még ha most éppen nem is tudott lopni. Na azért az 1A sem fenékig tejföl egy először ott járó elfnek. Persze a régebbi játékosok örülnek,mert így lenyomhatják őket,vagy legalábbis nem kell félniük már tőlük. Ott eddig is csak az ütlek-váglak ment és ez azért az először arra járó gyanútlanoknak igen meglepő. Hiába 2 elf ori egy magányos klán beüti simán,vagy nincs semmije csak védelme,de akkor meg minek?? Termelni nem tud,haladni is alig.. |
Quote:
;) először változtassad meg a hullát, tudjon varászolni a törpe tudjon ártózni stb... utána jöhet az elfed is akkor. azt kéne megértened, hogy a többi faj is ilyen.de ezzel nem foglalkoztok. csak a saját monológotokat lökve jön a sok értelmetlen "jaj vége a bunker orimnak" beírás. nem tudsz bunkerbe burkolva azt csinálni amit akarsz. és?? ezért stratégia, találd ki mit akarsz csinálni, és ehhez kiválasztod a MEGFELELŐ fajt... nem pedig van egy faj, és ahhoz ki akarod találni neked mi lenne a jó... |
Quote:
ha békésen játszottál eddíg, semmilyen módosítás nem történt a számodra. hopp találtál egy fajt, amivel nem tudsz mit kezdeni?? pláne , hogy nem is fér be hozzád a tolikal ?? hát ez igen borzasztó... ez csak vicc megint... |
Quote:
persze mindennel lehet játszani,ha ráérzel az előnyeire és kitapasztalod mire is jó. Én is kipróbáltam sok fajt,mindegyiknek van rossz oldala,de általában egy és nem kettő... |
Az eddig egyértelmű volt, h az elf alapjában véve egy védekező faj, tele van védelmi bónuszokkal, de ennek arányában ugye a toli, vari akcióinak a sikerességét is megnyírbálták, és ez így volt jó. Most már tényleg csak a védelme maradt szerencsétlennek... Ez a 80%os módosítás tényleg nagyon durva szerintem, nekem egy elf tolim van, és ezek után elgondolkozok a fajváltáson... Szerintem kár volt felborítani az arányokat. Remélem nem az a következő lépés, h a faji variját is elveszik szerencsétlennek :p
|
Quote:
nézzük a hadisokat. az óriásnak, a gnómnak, és az orknak is ugyancsak 9 %-kal megy le a készülije egy tk nyitással...igazad van. tényleg én tévedtem. ne nevettess már. |
nah végigrágtam magam az egészen..
lényegében annyit fűznék hozzá, hogy Ákosnak szerintem maximálisan igaza van.. most pattog mindenki.. aztán egy hét múlva rájön szépen mindenki, aki pattogott, hogy ez nem a világ vége.. arra mondjuk kíváncsi vagyok, hogy mennyivel lesz kevesebb elf.. de szerintem nem lesz mérvadó a változás.. mert véleményem szerint a mostani elfek 90%-a nem fogja feladni azt a védelmet, amit az elf faj nyújtani tud.. még ha cserében körbe lett nyírbálva vari és toli téren.. törölje le mindenki szépen a krokodilkönnyeit.. és játszon.. :rolleyes: |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 03:27. |