Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   a 2006.11.29.-i módosításhoz a kis kék számok témája :) (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1098)

Deni 12-03-2006 11:26

Én azt javasoltam, hogy ha van egy kiskék3-as orid B-ben, és egy kiskék2-es orid A-ban, akkor ahhoz, hogy B-ből lefordulhass a B-ben a kiskék3 feltételeit, A-ban pedig a kiskék2 feltételeit kelljen teljesíteni.
Ez kicsit nehezített verziója a "maradjon A-ban top30 a fordulás feltétele" pontnak.

Hozzáteszem Ati helyében már RÉGESRÉGEN lezártam volna ezt a topicot azzal, hogy itt mindenki csak vitázik hülyeségeken, javaslat nincs, jól van akkor marad minden ugyanúgy, mint most van, mert a probléma megoldására szinte senki sem törekszik, csak sír a szája attól függően, hogy az érdekeit milyen módon sérti az újítás..

Remedy 12-03-2006 11:29

Quote:

Originally Posted by NorB (Post 49648)
azért Deni, mert az ismerettség kérdése, nem taktikai tudásé

S Z T E R E O T I P I A

monro 12-03-2006 11:31

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 49687)
Javaslatokon vitázzunk már, ne ilyen kicsinyes dolgokon..

Azt kérdezném a legnagyobb ellenzőktől, hogy mi a probléma a 6. lehetőséggel a szavazólapon?

Arrakis 12-03-2006 11:32

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 49691)
Én azt javasoltam, hogy ha van egy kiskék3-as orid B-ben, és egy kiskék2-es orid A-ban, akkor ahhoz, hogy B-ből lefordulhass a B-ben a kiskék3 feltételeit, A-ban pedig a kiskék2 feltételeit kelljen teljesíteni.
Ez kicsit nehezített verziója a "maradjon A-ban top30 a fordulás feltétele" pontnak.

Hozzáteszem Ati helyében már RÉGESRÉGEN lezártam volna ezt a topicot azzal, hogy itt mindenki csak vitázik hülyeségeken, javaslat nincs, jól van akkor marad minden ugyanúgy, mint most van, mert a probléma megoldására szinte senki sem törekszik, csak sír a szája attól függően, hogy az érdekeit milyen módon sérti az újítás..

Taps, részemről már a kisujjam sem kívánja ezt a vitát, totál meddő, mutasd hol kell ezt a verziót aláírni?
Teljesen egyetértek vele.

monro 12-03-2006 11:33

Quote:

Ez a javaslat a szavazólapon a 6.-os! ;)
Erre (is) szavaztam.

Remedy 12-03-2006 11:34

Quote:

Originally Posted by Arrakis (Post 49696)
Taps, részemről már a kisujjam sem kívánja ezt a vitát, totál meddő, mutasd hol kell ezt a verziót aláírni?
Teljesen egyetértek vele.

Szavazz, 6os opcio.

Deni 12-03-2006 11:34

Quote:

Originally Posted by monro (Post 49695)
Azt kérdezném a legnagyobb ellenzőktől, hogy mi a probléma a 6. lehetőséggel a szavazólapon?

Szerintem nem értették meg a lényegét.. és könnyebb ellenkezni, mint valakit megkérni, hogy segítsen az értelmezésében és elgondolkodni rajta..

Arrakis 12-03-2006 11:35

Quote:

Originally Posted by monro (Post 49697)
Ez a javaslat a szavazólapon a 6.-os! ;)
Erre (is) szavaztam.

Mostanra már nekem is ez jött le, de pl azt a 6os pontot olvasgatva nekem az volt a reakcióm, hogy mivan??
S sztem nem voltam egyedül ezzel.

Ati 12-03-2006 11:35

Quote:

Originally Posted by monro (Post 49695)

Lássuk be, hogy a 6-os lehetőség hatalmas hátrány azoknak, akiknek csak egy országuk van.

Az egy országosoknak így 5-1. szinten nehezített feltételekkel kell játszani, a többországosoknak pedig 5-2. szinten nehezített, 1. szinten nem az, mert betesz oda egy egyszemélyiségű országot, és azzal top30% kell, aztán szevasz.

Deni 12-03-2006 11:36

Quote:

Originally Posted by Arrakis (Post 49701)
Mostanra már nekem is ez jött le, de pl azt a 6os pontot olvasgatva nekem az volt a reakcióm, hogy mivan??
S sztem nem voltam egyedül ezzel.

Én is Remyt kérdeztem meg, hogy mit takar a 6-os pont. Segített. Más is megkérdezhette volna. De mondom, könnyebb ellenkezni mint gondolkodni..

Non Omnis Moriar 12-03-2006 11:36

Quote:

Ez jó idáig, plusz, ha nincs orid Aban akkor Bből kétszer kelljen fordulni 1 számért. Ez szerintem éppen elég durva szigorítás, egy szint 1/A helyett 4 másik szintet kell mégegyszer megmászni. Sőt, emellett is a legvalószínübb hogy az 1/A parkoló orit választják többen.

Cassandra 12-03-2006 11:38

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 49702)
Lássuk be, hogy a 6-os lehetőség hatalmas hátrány azoknak, akiknek csak egy országuk van.

Az egy országosoknak így 5-1. szinten nehezített feltételekkel kell játszani, a többországosoknak pedig 5-2. szinten nehezített, 1. szinten nem az, mert betesz oda egy egyszemélyiségű országot, és azzal top30% kell, aztán szevasz.

Hmmm... lehet én írtam le hülyén ezt, de a legeleje óta ezt szajkózom...

Deni 12-03-2006 11:40

Quote:

Originally Posted by Non Omnis Moriar (Post 49704)
Ez jó idáig, plusz, ha nincs orid Aban akkor Bből kétszer kelljen fordulni 1 számért. Ez szerintem éppen elég durva szigorítás, egy szint 1/A helyett 4 másik szintet kell mégegyszer megmászni. Sőt, emellett is a legvalószínübb hogy az 1/A parkoló orit választják többen.

Továbbra sem támogatom, hogy 1/A-t ki lehessen hagyni.. Az itt folyó ellenséges 1/A-hoz való hozzáállás véleményem szerint azt eredményezi, hogy azok, akiknek nem volt szerencséje 1/A-ba lépni, meg sem fogja próbálni, így meg sem tapasztalhatja, hogy milyen..

monro 12-03-2006 11:42

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 49702)

És visszatértünk a topic elejére :)
A mostani állapot is ugyanezt kéri az 1 orisoktól és a többorisokat bünteti. Pedig a többoris ezellen nem tud tenni semmit mindenképp szív. Az 1 oris tudna tenni a szívás ellen!

Ez az egész kérdés túl van demokratizálva!
1 orid van?-> neked ezt kell vállalnod (csinálhatsz másikat és akkor talán könnyebb)
több orid van? -> egész nap többször annyit kell a H-val foglalkoznod (törölj egyet akkor talán könnyebb)

Cassandra 12-03-2006 11:44

Quote:

Originally Posted by monro (Post 49707)
És visszatértünk a topic elejére :)
A mostani állapot is ugyanezt kéri az 1 orisoktól és a többorisokat bünteti. Pedig a többoris ezellen nem tud tenni semmit mindenképp szív. Az 1 oris tudna tenni a szívás ellen!

A több országos is lejöhet A-ból és felvihet oda másik országot...

Non Omnis Moriar 12-03-2006 11:45

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 49706)
Továbbra sem támogatom, hogy 1/A-t ki lehessen hagyni.. Az itt folyó ellenséges 1/A-hoz való hozzáállás véleményem szerint azt eredményezi, hogy azok, akiknek nem volt szerencséje 1/A-ba lépni, meg sem fogja próbálni, így meg sem tapasztalhatja, hogy milyen..

Én meg támogatom. A javaslatom is leírtam, az előző írásomban ujfent leírtam hogy 1 szint 1A-t 4 másik szintre cserélni nagy ár. Ennél többet hiába írok ki, ugyan azt szajkóznám amit eddig, de hát mind ugyan ezt tesszük

monro 12-03-2006 11:48

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 49710)
A több országos is lejöhet A-ból és felvihet oda másik országot...

És akkor nem szív? Akkor is meg kell csinálnia az 1A-ban is a következő orijával ugyanazt.
A személyiségek fontosabbak, mint a top1? Biztos nem fog lelépni 800K-ról valaki aki meg akarja mászni az 1A tetejét.

Deni 12-03-2006 11:49

Mondjuk arra talán még rá is bólintanék így jobban belegondolva, hogy akinek nincs 1/A-ban országa, az kétszer menjen körbe 1kis számért.. de véleményem szerint nehezebb még egyszer végig menni az 5-2. szinteken, mint 1/A-ban eljutni egy bizonyos szintre.. ezért nem vagyok oda az ötletért.. ennyi erővel már játszhatna 1/A-ban is..

Non Omnis Moriar 12-03-2006 11:53

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 49715)
Mondjuk arra talán még rá is bólintanék így jobban belegondolva, hogy akinek nincs 1/A-ban országa, az kétszer menjen körbe 1kis számért.. de véleményem szerint nehezebb még egyszer végig menni az 5-2. szinteken, mint 1/A-ban eljutni egy bizonyos szintre.. ezért nem vagyok oda az ötletért.. ennyi erővel már játszhatna 1/A-ban is..

Jó, Deni, de legalább a lehetősége adott. És még mindig ott van hogy lehet vozóbbá tenin az A-t.
Ez most nekem olyan mint a szegény ember aki a legkisebb királylányt akarja elvenni, de amig a legidősebb nem kelt el addig nem teheti :-D:-D

Cassandra 12-03-2006 11:57

Quote:

Originally Posted by monro (Post 49712)
És akkor nem szív? Akkor is meg kell csinálnia az 1A-ban is a következő orijával ugyanazt.
A személyiségek fontosabbak, mint a top1? Biztos nem fog lelépni 800K-ról valaki aki meg akarja mászni az 1A tetejét.

No, szal, akkor kérdezek:
dolgozok napi 9-10, hol 11 órában, van két országom magyarban, kettő angolban, nem tervezem, hogy többet regisztrálok, mert sok értelme nincs, hogy a HT-lássa el őket.
Hogy tudok én kibújni a teljesítés alol, lemondok személyiségről? Azt a B-ből forduló is megteheti, ha A-ban nem tudja, akarja teljesíteni a B-s ori szintjét.
Aki meg a top1-be törekszik annak miért baj, hogy a B-s ország szintjét kell megütnie, hisz úgyis ez a célja, ha nem több...
Nem vagyok könnyítések ellen, csak mindenkinek ugyanazoknak a követelményeknek kelljen eleget tenni.

monro 12-03-2006 12:00

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 49715)

Deni azért valahol ez a kérdés egy logikai szálra kellene, hogy fel legyen húzva! Ez a szál pedig ott indul, hogy :

1. a Hódító 5 teljesítendő csoportból áll mindenkinek amelynek része az 1A.
2. minden csoportban lehet egy országod
3. ha a csoportok fellépési feltételeit teljesíted felsőbb szintre léphetsz ha nincs ott országod.
4. ha a legfelső szinten teljesíted a fellépési feltételeket ujrakezdheted a játékot egy "ajándékkal" a tarsolyodban.
5. ha a legfelső szinten el akarod érni a csúcsot és ennek időigénye akadályozza a többi orid haladását akkor az alatta lévő csoportból is fordulhatsz. (és itt van a lényeg ami miatt egyáltalán erre lehetőség lett teremtve!)

Éppen emiatt az 5. pont miatt mondom azt, hogy a célja teljesüléséhez felesleges plussz akadályokkal nehezíteni a 2B-s fordulást hiszen ezzel ujjabb hibákat generálunk!

Erre a logikai szálra kellene felhúzni valahogy a kiskékek kérdését... Az hogy az 1A-t kihagyjuk mindjárt az 1.-es pontnál sérül a logikai lánc.

És a mostani szabállyal is sérül a 3. pont, hiszen hiába teljesítetted a 2B-t és nincs orid az 5.-en nem léphetsz az 1A-s ori miatt aki egyébként léptethető.

Deni 12-03-2006 12:02

Quote:

Originally Posted by monro (Post 49723)
Erre a logikai szálra kellene felhúzni valahogy a kiskékek kérdését... Az hogy az 1A-t kihagyjuk mindjárt az 1.-es pontnál sérül a logikai lánc.

Ezért is vetettem el a dolgot, már a postom végén :rolleyes:

monro 12-03-2006 12:03

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 49720)

Aki meg a top1-be törekszik annak miért baj, hogy a B-s ország szintjét kell megütnie, hisz úgyis ez a célja, ha nem több...

Neki nem baj. A B-s orinak baj, hiszen ott ketyeg neki a topkörök számlálója! A többi alatta lévő orinak is ott ketyeg majd emiatt és a végén ujra létrejön a probléma ami miatt kitaláltuk, hogy lehessen a 2B-ből lépni!

Cassandra 12-03-2006 12:14

Quote:

Originally Posted by monro (Post 49726)
Neki nem baj. A B-s orinak baj, hiszen ott ketyeg neki a topkörök számlálója! A többi alatta lévő orinak is ott ketyeg majd emiatt és a végén ujra létrejön a probléma ami miatt kitaláltuk, hogy lehessen a 2B-ből lépni!

Jó ezt elfogadom.

De akkor sem tartom szerencsésnek, hogy (adott esetben) agyonvédett, A-ra berendezkedett országok között kelljen annak gyötrődnie, aki 1-2 országgal játszik és nem feltétlen célja, az A top1-e.
Nincs gondom az A-ban való játékkal, de nincs kedvem ott éveket tölteni.

Legyenek egyenlőek az esélyek, ha már muszáj oda is fellépni, ha opcionális lenne ez a dolog, akkor megint más, de egyelőre nem az.

Synkel 12-03-2006 12:18

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 49737)
Jó ezt elfogadom.

De akkor sem tartom szerencsésnek, hogy (adott esetben) agyonvédett, A-ra berendezkedett országok között kelljen annak gyötrődnie, aki 1-2 országgal játszik és nem feltétlen célja, az A top1-e.

Legyenek egyenlőek az esélyek, ha már muszáj oda is fellépni, ha opcionális lenne ez a dolog, akkor megint más, de egyelőre nem az.

Visszaolvastam mindent amiről lemaradtam esküszöm, de még mindig nem értem mit értesz esélyegyenlőség alatt?

monro 12-03-2006 12:21

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 49737)
J

Sztem egyenlőek.
Eldöntheted, hogy 1 ori vagy több ori amit vinni fogsz. Ha 1 orit viszel könnyebb fél évig az életed hiszen csak arra kell figyelned. Viszont az 1A-ban tovább kell menned ahogy nőnek a kékszám követelményei.

Ha több orid van fél évig nehezebb mint az 1 orisoknak hiszen több orira kell vigyázniuk. Viszont a 2B-ből léphetnek a kékszámokért.

Sztem nem sérül senkinek semmilye. Egyenlőek a körülmények. Ma viszont nem azok!

Cassandra 12-03-2006 12:30

Quote:

Originally Posted by monro (Post 49747)
Sztem egyenlőek.
Eldöntheted, hogy 1 ori vagy több ori amit vinni fogsz. Ha 1 orit viszel könnyebb fél évig az életed hiszen csak arra kell figyelned. Viszont az 1A-ban tovább kell menned ahogy nőnek a kékszám követelményei.

Ha több orid van fél évig nehezebb mint az 1 orisoknak hiszen több orira kell vigyázniuk. Viszont a 2B-ből léphetnek a kékszámokért.

Sztem nem sérül senkinek semmilye. Egyenlőek a körülmények. Ma viszont nem azok!

Ebben is van igazság, viszont sajna annak amit ti akartok van egy óriási hátulütője, vissza lehet élni vele.
Fogom indítok egy országot, felviszem A-ig, berakom a top30% aljára és máris kedvemre szórakozhatok az alsó négy szinten, ez mennyivel jobb mint az az opció, hogy legyen kihagyható az A?
Sztem semmivel, hisz csak annyit érnénk el vele, hogy tele lenne a szint felesleges, agyonvédett országokkal, ez kell nektek?

Cassandra 12-03-2006 12:33

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 49741)
Visszaolvastam mindent amiről lemaradtam esküszöm, de még mindig nem értem mit értesz esélyegyenlőség alatt?

Mondom lehet én fogalmazok rosszúl, de Ati nemsokkal előrébb leírta azt, amit el próbálok mondani.

zaff 12-03-2006 12:33

hol a vége?

Quote:

Originally Posted by monro (Post 49747)

egyetértek:) + Ati helyében meg le is zárnám a vitát egy döntéssel , úgy látszik csak forgunk körbe, mint a kutya alvás elött :D

Non Omnis Moriar 12-03-2006 12:35

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 49756)
Ebben is van igazság, viszont sajna annak amit ti akartok van egy óriási hátulütője, vissza lehet élni vele.
Fogom indítok egy országot, felviszem A-ig, berakom a top30% aljára és máris kedvemre szórakozhatok az alsó négy szinten, ez mennyivel jobb mint az az opció, hogy legyen kihagyható az A?
Sztem semmivel, hisz csak annyit érnénk el vele, hogy tele lenne a szint felesleges, agyonvédett országokkal, ez kell nektek?

Pont ezt magyaráztam én is.

Ati 12-03-2006 12:39

Quote:

Mostanában látni pár szép ütést, nem is biztos, hogy olyan egyszerű az agyonvédett országot ott egyhelyben tartani... :)

Grabi 12-03-2006 12:40

pl: + föld a hadiknak és ezek az elfek gyújtanak, rengetnek amik élénkítik a piacot.

monro 12-03-2006 12:41

Quote:

Ez miért visszaélés?

Mit érünk vele ha ott egy orid?

1.
Pld. Földet foglal X-től, akitől elveszi Y, akitől elveszi Z és ezzel Z klánja akkora lesz pont, hogy G klán beverheti. stb-stb-stb

Olyan folyamatok indulhatnak el aminek az az eredménye, hogy egy top30%-os ori földet kap a top80%-os oritól pld akihez egyébként nem is férne hozzá. Mindez visszafeléis igaz,tehát egy top80%-os ori is földet kaphat egy top30%-astól közvetve a Te ottfelejtett oridnak köszönhetően

2.
Növeli a top30% terjedelmét ami ahhoz vezet, hogy másoknak lejjebb nyomja a feljutási korlátot.

Synkel 12-03-2006 12:41

Quote:

Egyrészt agyonvédett ország nincs, főleg nem olyan környéken ahol már megindul keményen a harc pl a top 30% közvetlen környékén. Akit nem tudnak beverni azt addig égetik és viharozzák míg be nem férnek hozzá ,mert megunja és épít kocsmát meg templomot. Meg hasonlók.
Ha sokan vannak a csopiban, könnyebb elérni a magasabb %-ot is, ez asszem leginkább a fordulni akaróknak jó.
Kiskapunak ott marad az SZK, mostig meg lehetett azt tenni, hogy kihoztad SZK-ról, elvoltál vele két hétig, míg a B-s orid le nem fordult, aztán vissza SZK-ra. Sokaknak asszem ez a legnagyobb baja, hogy most a két SZK-s időszak között játszani is kell az országgal, mert haladnia kell annak is felfele.

Cassandra 12-03-2006 12:43

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 49765)
Mostanában látni pár szép ütést, nem is biztos, hogy olyan egyszerű az agyonvédett országot ott egyhelyben tartani... :)

Aláírom, de azért mennyivel egyszerübb a top30% aljára visszamászni, mint több kék számmal az A követelményeinek megfelelni.

monro 12-03-2006 12:44

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 49771)
Aláírom, de azért mennyivel egyszerübb a top30% aljára visszamászni, mint több kék számmal az A követelményeinek megfelelni.

Akkor hagyd ott te is és meg van oldva a problémád :)
Nálad a döntés joga! És ez ma nincs így!

Cassandra 12-03-2006 12:54

Quote:

Originally Posted by monro (Post 49772)
Akkor hagyd ott te is és meg van oldva a problémád :)
Nálad a döntés joga! És ez ma nincs így!

Nincs, de nem is gondolkozok azon, hogy A-ban hagyok egy országot.
Mindegy, nem akarok veletek vitatkozni, mert többet tapasztaltatok.
Én értem a problémátokat, közben látom azt, hogy vsz. az lesz a sorsom, ha úgy változnak a dolgok, ahogy ti szeretnétek, hogy magam is odakényszerülök, ha a késöbbiekben valamivel egyszerübben akarok fordulni, lesz másfél országom, amivel foglalkozom, de bánja kánya.

Toto 12-03-2006 13:01

Gratulálok
Csak ezt tudom mondani erre az új kék számos szabályra...
kis létszámú csopik viszlát...
csak az elvakult gyilkológépek fognak lassan játszani a hóddal.

Ati 12-03-2006 13:03

Quote:

Originally Posted by Toto (Post 49778)
Gratulálok
Csak ezt tudom mondani erre az új kék számos szabályra...
kis létszámú csopik viszlát...
csak az elvakult gyilkológépek fognak lassan játszani a hóddal.

Ebben egész pontosan mi volt a javaslat?

Kubbi 12-03-2006 13:25

Nem lehet, hogy az emberek, nyugodtabban mennének 1A-ba, ha ott nem kellene elérni, a top 30%-ot? Pl 3000kör, kötelező ottartózkodás, és ha megtetszik, akkor marad, ha nem, akkor meg lefordul? Így esetleg sűrűbb lehetne a mezőny is. Nem?

All times are GMT +1. The time now is 15:39.