Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Fantasy, szerepjátékok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=26)
-   -   Shadowrun és Cyberpunk (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=72)

Half 02-15-2006 09:35

Quote:

Originally Posted by aúú
Half, te sietsz valahova? :D Én nem, tehát megvárunk...:)
Addig is Atis pszichopata jellemét elemezzük tovább és kiderítjük, hogy most egy bedrogozott troll tömeggyilkos lesz, vagy egy szelíd, csöndes, távcsöves orvlövész...:D

Ez nem vicces!!!
úgy érzem valaki figyel. Mindig nézzem a tetőket. De sosem láttom meg Atit. Veszély zónában vagyok. el is utazok Nevet változtatok....:D

Senki 02-15-2006 09:56

Quote:

Originally Posted by Half
Ez nem vicces!!!
úgy érzem valaki figyel. Mindig nézzem a tetőket. De sosem láttom meg Atit. Veszély zónában vagyok. el is utazok Nevet változtatok....:D

Nekem jobb megoldásom van....

(Aúú: az ügye jól sejthető, hogyha a fegyverek kézikönyvéből kiválasztok egy ágyút, magamnak akkor azt felszerelhetem lövegtoronyra a terepjárómra? (este megy ímél ott lesz pár dolog, szóval lesz mit olvasnod... :p remélem minden jó lesz... )

Davalon 02-15-2006 10:26

Én folyamatosan nyomon követem az itteni beírásokat, és esküszöm, próbálom megszeretni ezt a világot, de nem megy:D Nekem anynira komolytalannak tűnik. Hogy tudja magát bárki is ebbe beleélni?:confused: Tényleg nem értem. Tökre meglepődtem, hogy ez a téma fog szárnyalni, szemben pl. a M.A.G.U.S.-sal. Vagy csak én vonzódom az ilyen klasszikus szerepjáték-világhoz? Lovagok, boszorkánymesterek, tűzvarázslók, bárdok, itt meg alkoholista, transzplantált nem is tudom mik, meg szellemek, meg rigók, ami ugye egy madár, meg ágyú a lövegtornyon. Segítség! Nem értem...

aúú 02-15-2006 10:36

Quote:

Originally Posted by Davalon
Én folyamatosan nyomon követem az itteni beírásokat, és esküszöm, próbálom megszeretni ezt a világot, de nem megy:D Nekem anynira komolytalannak tűnik. Hogy tudja magát bárki is ebbe beleélni?:confused: Tényleg nem értem. Tökre meglepődtem, hogy ez a téma fog szárnyalni, szemben pl. a M.A.G.U.S.-sal. Vagy csak én vonzódom az ilyen klasszikus szerepjáték-világhoz? Lovagok, boszorkánymesterek, tűzvarázslók, bárdok, itt meg alkoholista, transzplantált nem is tudom mik, meg szellemek, meg rigók, ami ugye egy madár, meg ágyú a lövegtornyon. Segítség! Nem értem...

Nos kezdjük ott, hogy én jelenleg is 4 féle szerepjátékot játszok rendszeresen (D&D3, AD&D, MAGUS, Vampire), valamint még 2-t nagyon nagy kihagyásokkal, de bizonyos időközökben rendszeresen (Srun, Rifts) és az, hogy itt hülyülünk, semmit nem mond el a hangulatáról... és de én pld kedvelem a hagyományos játékokat is...:)
A világot és a hangulatát képzeld el kicsit úgy, mint a mostani világot kicsit a jövőbe tekintve és megspékelve mágiával, szellemekkel és mindenféle legendás lénnyel. Vedd hozzá a most is jól látható folyamatokat (környezet szennyezés, állatok kipusztulása, a pénz és a nagyobb vállalatok térhódítása és befolyásának növekedése, valamint a különböző népcsoportok közötti ellenétekkel spékeld meg az egészet), majd próbáld meg beleélni magad ebbe a világba és gondold végig te mit tennél, ha törvényen kívüli munkád lenne, amibe akár bele is halhatsz bármelyik nap és ezt a munkát olyanoknak végzed, akik a törvényeket alkotják... hol az egyik félnek, hol a másiknak... aki az egyik nap a megbízód volt, az lehet, hogy holnapra már a célpontod lesz... és mindezt a túlélésért...

Senki 02-15-2006 10:39

Quote:

rigó: olyan dekás (hekker) aki járm,űvekre specializálódik... azaz kibernetikus beültetésein és kábeleken keresztül csatlakozik a járművéhez szinte eggyé válva vele...
ágyú= gépágyú .... ez egy fegyvertípus... géppisztoly: pisztoly osztálynak megfelelő csőhosszú automata fegyver, gépkarabély (az AK-47 is ez mielőtt valaki nem értené mi ez) az a karabély csőhosszú.... akkora puska csőhosszal a géppuska (na ezt már nem tartod kézben) az ágyú az ami járművekre vagy ütegekre vagy egyéb ilyenre szerelt automata fegyver,vagy a klasszikus ágyú már, ez meg azok amik már eléggé túlméretesek egy ember számára.... (egy troll még megtart közülük párat :) )
implantokra gondolsz: olyan ezközök amit a testedbe ültetnek... kezdve a legegyszerűbb kibernetikus műkarral át a méreg/füst szűrőkön, vagy a fényerősítős szemeken át ki tudja meddig....
emellett vannak mágusok, ezer féle sámánok stb is... ha láttad a Szárnyas Fejvadászt (Bladerunner, Harrison Forddal), akkor abba a világba képzelj el trollokat, tündéket orkokat törpöket és mágiát is, és ott kapod a shadowrunt.... ;)

aúú 02-15-2006 10:40

Quote:

Originally Posted by Senki
Nekem jobb megoldásom van....
(Aúú: az ügye jól sejthető, hogyha a fegyverek kézikönyvéből kiválasztok egy ágyút, magamnak akkor azt felszerelhetem lövegtoronyra a terepjárómra? (este megy ímél ott lesz pár dolog, szóval lesz mit olvasnod... :p remélem minden jó lesz... )

Majd meglátjuk mennyire forró a cucc amit fel akarsz rá pakolni, ugyanis ha nem elég jól találod ki a dolgokat, akkor lesznek belőle kellemetlenségeid...:)

Senki 02-15-2006 10:41

Nos Aúú: ketten összehoztuk a lényeget :D
(Vampire-t is játtszol? hmm... én is ;))

Senki 02-15-2006 10:42

Quote:

Originally Posted by aúú
Majd meglátjuk mennyire forró a cucc amit fel akarsz rá pakolni, ugyanis ha nem elég jól találod ki a dolgokat, akkor lesznek belőle kellemetlenségeid...:)

igen ez megbeszélés tárgya, de azért van egyfajta gyakorlatom mi az ami jó és mi az ami nem... sok dolog van amit nem szabad elfelejteni, kezdve a trükkös lopásgátlókkal ügye.... :D :D

(18H, elég forró? ;) hát a legalitás se lesz túl veszélytelen egy pár dologra de megoldom.... figyelni kell arra is persze...)

Ati 02-15-2006 10:43

Quote:

Hajrá, van MAGUS topic, tessék a népeket rávenni a játékra. :D

aúú 02-15-2006 10:44

Quote:

Originally Posted by Senki
Nos Aúú: ketten összehoztuk a lényeget :D
(Vampire-t is játtszol? hmm... én is ;))

Hát csak azt ne hangoztasd túlságosan, hogy a rigó egy hekker, mert lényegében nem az...:)
A hekker ugyibár, alapvetően a rendszerek feltörésével (azon belül is számtech rendszerekkel) foglalkozik, míg a rigó inkább egy feltúrbózótt sofőr+technikus...:)

All times are GMT +1. The time now is 10:16.